• Etusivu
  • Rakentaminen

Tervetuloa kesäasumisen sydämeen Mäntyharjulle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 31.05.2011
20115_26348.jpg

Mäntyharju on Etelä-Savossa sijaitseva n. 7 000 asukkaan kunta. Kunnan alueella sijaitsee kolmen heimon, eli hämäläisten, savolaisten ja karjalaisten rajapyykki. Nykyiset mäntyharjulaiset ovat pääasiassa savolaista sukujuurta.

Mäntyharjun yrittävä kulttuurikunta tarjoaa sekä ainutlaatuisen luonnon että tasokkaan rakennetun ympäristön vuoksi hyvät olosuhteet yrittämiselle, asumiselle ja vapaa-ajan vietolle. Kesäisin vilkkaassa keskustaajamassa palvelut ovat osin kaupunkimaisia ja tyydyttävät niin kuntalaisten kuin matkailijoidenkin tarpeet.

Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011

Vireä keskusta

Mäntyharju on paljon muutakin kuin eloisa kesäkunta ja mökkiläisten suosikkikohde. Kunnan kehittyvä keskusta runsaine palveluineen, elävä yrityselämä, vireät kylät sekä puhdas luonto luovat ympärilleen menestyksen mahdollisuuksia. Kesäparatiisi pystyy siis tarjoamaan myös ympärivuotisesti hieman parempaa elämänlaatua sitä haluaville.

Mäntyharjun tori on vilkas kohtauspaikka. Kesäisin tori on kylän sydän ja kokoaa yhteen sekä Mäntyharjun tuhannet kesäasukkaat että paikkakuntalaiset. Tarjolla on tuoreet tuotteet ympäröivän maaseudun tuottajilta.

Tilaa retkeillä, kalastaa tai liikkua luonnossa

Mäntyharjussa asutaan väljästi ja vesien äärellä: pinta-alaltaan kunta on n. 1 200 m², josta vesistöjä on 230 km². Mäntyharjun lukuisat järvet ja lammet antavatkin runsaasti vaihtoehtoja kalastuksen ja veneilyn harrastajille. Miekankoskella kalastetaan taimenia ja ihaillaan ympärille aukeavia järvinäkymiä. Melojia houkuttelee Keisarinlähteen reitti, joka kulkee viiden järven kautta Kallavedeltä Tainavedelle.

Mäntyharjussa on tilaa retkeillä, kalastaa tai liikkua luonnossa ihan muuten vain. Uimavesiä ja hiihtolatuja on reilusti. Leppoisasta maaseutumaisemasta huolimatta palvelut ovat hyviä ja toimivia. Mäntyharjussa lomailuun on helppo yhdistää sekä lepo ja liikunta että myös mielenvirkistys. Ympäröivän luonnon tarjoamat mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn ovat ympärivuotiset. Merkityt luonto- ja retkeilyreitit kulkevat upeissa maisemissa, ja innokkaimmat vaeltavat Repoveden kansallispuistoon asti.

20115_26349.jpg

Mäntyharjussa vaalitaan kulttuuria

Vuonna 1595 perustetussa Mäntyharjussa vaalitaan kulttuuria, niin vanhaa kuin uuttakin. Mäntyharju tunnetaankin elävänä kulttuuripitäjänä, josta parhaana osoituksena on huolella vaalittu kirkonkylän ympäristö. Maamerkkinä kohoaa jykevä, Suomen toiseksi suurin puukirkko kellotapuleineen.

Taidekeskus Salmela ja Iso-Pappilan museoalue on entisöity kulttuurikäyttöön rakennusten alkuperäistä tunnelmaa arvostaen. Salmelan maankuulut näyttelyt ja korkeatasoiset konsertit houkuttelevat kulttuurin pariin ja antavat elämyksiä niillekin, jotka vain sattumalta pistäytyvät matkansa varrella.

20115_26352.jpg
20115_26353.jpg

100 vuotta huvilaelämää

Mäntyharju on yksi Suomen tunnetuimmista mökkikunnista ja huvilaelämän juuret ulottuvatkin siellä yli sadan vuoden taakse: Ensimmäiset huvila-asukkaat tulivat Savon radan myötä 1800- ja 1900 -luvun taitteessa.

Kunnassa on lähes 5 000 loma-asuntoa ja noin 10 000 kesäasukasta. Loma-asuntojen määrä on edellleen kasvussa: uusia loma-asuntoja valmistui 21 kappaletta vuonna 2010. Rakennusluvat haettiin 48 mökille. Tilastokeskuksen julkaiseman tuoreen tilaston mukaan Mäntyharju onkin Suomen yhdeksänneksi mökkirikkain kunta. Yhdeksännet valtakunnalliset loma-asuntomessut eivät siis olisi voineet löytää sopivampaa paikkakuntaa kuin tämä Etelä-Savon eteläisin kunta.

Mäntyharjun Loma-asuntomessut ovat avoinna päivittäin 27.6.-10.7.2011, kello 10-18.

Lähde: www.mantyharju.fi
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20166_46890.jpg
Parveke- ja terassilasit sopivat pohjalaistaloon
Kimara Katariina Seinäjoen AsuntomessuillaSeinäjoen Asuntomessujen pohjalaiskortteli on tulevien messujen erikoisuus. Korttelin kohde nro. 31 Kimara Katariina on moderni hirsirakenteinen pohjalaistalo. Talon arkkitehtuurissa on noudatettu kauniisti pohjalaistyyliä; se on kaksifooninkinen eli siinä on kaksi täyttä kerrosta, ikkunat ovat säännölliset ja ne toistuvat joka puolella taloa samanlaisina.Tilaa maksuton esite!
20153_42869.jpg
Katso Hongan tulevat talonäytöt
Honka järjestää omakotitalonäytön sekä Lahdessa että Porvoossa ja toivottaakin sinut lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan valmistumassa oleviin koteihin.Omakotitalonäyttö Lahdessa 4.4. klo 12-16Kohde on sisätyövaiheessa oleva, asiakkaalle räätälöity omakotitalo Lahden Renkomäessä. Rakennustyöt alkoivat joulukuussa 2014. Tule tutustumaan, miten nopeasti rakentaminen on edennyt ja samalla näe vuoden 2015 terveellisen rakentamisen trendit. Kohteen löydät osoitteesta Mustatiaisenkatu 13, LahtiOmakotitalonäyttö Porvoossa 12.4. klo 12-15Porvoon Tolkkisissa sijaitseva esittelykohde on sisustusvaiheessa. Lähes valmis omakotitalo vastaanottaakin uudet asukkaansa vapun tienoilla.Tule tutustumaan aitoon ja terveelliseen Honka-kotiin. Kohteessa paikalla hirsirakentamisen asiantuntijoita. Kohteen löydät osoitteesta Koddervikinkatu 2, 06750 Porvoo
20235_81667.jpg
Tutkimus: puhtain sisäilma keskuspölyn­imuria käyttävissä kodeissa
Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa ja kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri merkitys terveyteen. Viettäessä yli 90 prosenttia ajasta sisätiloissa, korostuu erityisesti sisäilman puhtaus.
Nainen istuu lapsen kanssa lattialla. Weber Plaano-lattia.
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.
20215_70431.jpg
Toimivat työvaatteet kesäksi - valitse sinulle sopivin
Laadukkaat ja miellyttävät työvaatteet tekevät työstäsi sujuvampaa ja parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta, tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työkäyttöön. Yrityksissä asianmukaiset ja profiloidut työvaatteet työntekijöillä ovat myös erinomainen tapa lisätä yrityksen näkyvyyttä, uskottavuutta, työntekijöiden yhteisöllisyyttä, työssä viihtymistä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.
20214_70114.jpg
Omakotitalon putkiremontti on luultua helpompi - katso myös hinta-arvio
Omakotitalon putkistoja ovat käyttövesi-, lämmitys- ja viemäriputkistot. Vesivahinkojen riski kasvaa merkittävästi, kun putkistot ovat yli 25 vuotta vanhoja. Ensimmäisenä uusimistarpeessa on yleensä käyttövesiputkisto ja muutama vuosi sen jälkeen patteriverkoston putkisto. Niiden vaihtaminen uusiin on onneksi helppoa, kun uudet tyylikkään valkoiset tai kromin väriset putket voidaan asentaa pintaan. Viemäriputket on aina asennettava lattiarakenteen alle ja siksi niiden vaihtaminen on hankalampaa. Onneksi tähän on apuna putkien sukitusmenetelmä, jota tarjoavat jo monet LVI-alan yritykset.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton