• Etusivu
  • Talo

Tervetuloa Fenestran ikkunoiden asennusnäytökseen to 19.3.

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.03.2009
20093_15539.jpg

Asennusnäytöksessä kannattaa piipahtaa juuri nyt!
Tiesitkö, että ikkunat ja ovet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana? Fenestran käyttämät materiaalit ja tekniset ratkaisut vastaavat entistä monipuolisemmin nykyaikaisen rakentamisen ja remontoinnin vaatimuksiin.

Asennusnäytöksessä saat tärkeää tietoa Fenestran laadukkaista ja energiatehokkaista ikkuna- ja oviratkaisuista. Kerromme mm. kuinka paljon uudenlaisilla ikkunoilla voi säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskuja tai torjua melua, liiallista auringonpaahdetta ja uv-säteilyä!

Asennusnäytös to 19.3.

Asennusnäytöksessä näet, miten kätevää ja nopeaa nykyaikainen ikkuna-ja oviasennus on. Samalla saat asiantuntijoiltamme hyödyllisiä vinkkejä!

Aika: to 19.3.2009, klo 10-18.00
Paikka: Lauhatie 31 A, 01300 Vantaa

Tervetuloa!Lisätietoa Fenestran ikkunoista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20205_64591.jpg
Jätevesiasiat kuntoon! Valitse samoin kuin sisustusarkkitehti Vertti Kivi
Jätevesijärjestelmän tuli olla kunnossa 31.10.2019 mennessä kohteissa, joissa rakennus sijaitsee enintään 100 metrin etäisyydellä vesistöstä tai merestä. Jätevesijärjestelmän saneeraus tulee laittaa kuntoon etenkin suuren remontin yhteydessä. Vuoden 2004 tai sen jälkeen myönnettyjen kiinteistöjen rakennuslupien myötä, niiden jätevesijärjestelmät ovat kunnossa. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten teki myös sisustusarkkitehti Vertti Kivi.
20231_80595.jpg
Olkilevyn aikakausi on täällä - mutta mikä on olkilevy ja mihin sitä käytetään?
Uuden rakennuslevyn aikakausi on tullut. Tšekeissä valmistettu Ekopanely:n tuottama olkilevy haastaa kipsilevyn luonnollisuudellaan, ekologisuudella, energiatehokkuudellaan ja monikäyttöisyydellään. Olkilevyn paloturvallisuus on omaa luokkaansa ja äänieristys vastaa äänieristettyä ovea. Tässä artikkelissa tutustaan tarkemmin olkilevyyn, mitä se oikeastaan on ja mihin sitä voi käyttää.
20115_25731.jpg
Sadevesijärjestelmän ongelmat
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen tai viallinen järjestelmä ei toimi oikein ja saattaa johtaa homevaurioihin. Vesivekin sadevesijärjestelmä täyttää laatuvaatimukset ja kestää takuulla vuodesta toiseen. Vesivek sopii jokaiseen kotiin.Katso värikartat ja tuotekuvastot
20115_25991.jpg
Kupariputkien käyttöikä?
Kysymys:Hei, Omakotitaloni on valmistunut 1981. Talossa on kaukolämpö, ei lämpöpattereita vaan ilmalämmityssysteemi. Talossa on kupariset käyttövesiputket. Mikä on kupariputkien käyttöikä? Olisiko jo nyt syytä uusia käyttövesiputket? Voiko putkien uusimistarpeen arvioida jotenkin? Jos talossa sattuisi putkivuoto, vaikuttaako vakuutuksen korvausmäärään putkien ikä? Kiitos etukäteen neuvoistanne.
20095_16949.jpg
Maaperätutkimus ja vaaitus
Ote päiväkirjasta.Tontin ostamishetkellä ei ollut mitään tietoa tontin maaperästä tai mitkä rahalliset vaikutukset maaperän laadulla olisi perustusten rakentamisessa. Toisaalta luotimme tonttimaan laatuun, sillä olihan siinä jo talo pystyssä ja uusi tulisi samaan kohtaan, vaikkakin massiivisempana.Rakennusluvan liitteeksi tarvittiin tontin vaaitus ja pohjatutkimus. Odotukset olivat korkealla tuloksen suhteen. Kovasti toivoimme, että mahdollinen paalutus tai kallion räjäytys eivät olisi nostamassa rakentamiskustannuksia. Paaluttamisen tarpeeseen emme uskoneet. Räjäytystoimenpiteet saattaisivat tulla kysymykseen, sillä tonttimme reunalla on pieni kallio. Pohjaveden uskoimme olevan tarpeeksi syvällä kellarirakenteita ajatellen, sillä tontti on loiva rinnetontti, ja talo tulee korkeampaan kohtaan.Pohjatutkimus tehtiin kesäkuussa 2008. Kaksi miestä työskenteli pari tuntia rankkasateessa poraa muistuttavalla laitteella, joka kuulosti moottorisahalta. Laitteella porattiin maahan reikiä mm. tulevan talon nurkkakohdissa.
201811_55334.jpg
Katse katolle - päivitä poistoputki energiatehokkaaksi
Omakotitalon katto ei pysy kunnossa itsestään. Vesikatto onkin yksi talon tärkeimmistä suojista sadetta ja kosteutta vastaan. Valitsemalla oikeat tuotteet pidät kattosi kunnossa ja varmistat talon arvon säilymisen.Jos suunnittelet kattoremonttia, muista päivittää samalla myös katon poistoputket. Näin tehtiin esimerkiksi Tynin perheessä. Ilmanvaihtoon suomalaisilla katoilla on vuosikymmeniä käytetty VILPE®-poistoputkia. Poistoputkien uusin ja tehokkain ratkaisu on VILPE® FLOW.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton