• Etusivu
  • Rakentaminen

Tarjouslomakkeet, yksikköhintaluettelot

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennuttajatehtävistä vastaava laatii urakkakohtaiset tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot. Tarjouslomakkeissa otetaan huomioon urakkakohtaisesti tarjoushinnan erittelytarve.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö ja erikoissuunnittelijat

Dokumentit:
Tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot.

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_7873.jpg
Makuuhuone tilana
Makuuhuoneen toiminnotTähän alkuun tuttu toteamus makuuhuoneesta ja sängystä: vietämme niissä kolmasosan elämästämme. Kuitenkaan emme käytä makuuhuoneen suunnitteluun aikaa ja vaivaa. Usein huoneet ovat jääneet talopiirustuksissa pieniksi kopeiksi, joihin ei juuri muuta mahdu kuin parisänky ja ehkä yöpöydät, lastenhuoneeseen sänky ja koulupöytä tuoleineen. Vaatekomerot vievät lattiapinta-alaa tai ne on sijoitettu huoneiden väliin "seinän sisään". Tilanpuutteessa makuuhuonetta voidaan käyttää myös työhuoneena. Onneksi makuuhuonesuunnittelun suuntaus näyttäisi olevan viihtyisämpään monikäyttötilaan. Moottoroidusta vuoteesta katsellaan televisiota, makuuhuoneesta on pääsy omaan kylpyhuoneeseen ja pukeutumistilaan huoneenomaisine vaatesäilytyksineen.
201811_55334.jpg
Katse katolle - päivitä poistoputki energiatehokkaaksi
Omakotitalon katto ei pysy kunnossa itsestään. Vesikatto onkin yksi talon tärkeimmistä suojista sadetta ja kosteutta vastaan. Valitsemalla oikeat tuotteet pidät kattosi kunnossa ja varmistat talon arvon säilymisen.Jos suunnittelet kattoremonttia, muista päivittää samalla myös katon poistoputket. Näin tehtiin esimerkiksi Tynin perheessä. Ilmanvaihtoon suomalaisilla katoilla on vuosikymmeniä käytetty VILPE®-poistoputkia. Poistoputkien uusin ja tehokkain ratkaisu on VILPE® FLOW.
20087_11807.jpg
Rakennuslehti - rakentaminen, kiinteistöt, talotekniikka
Rakennuslehti kertoo kaiken mitä kiinteistö- ja rakennusalan kanssa tekemisissä olevan tulee tietää. Rakentaminen, kiinteistöt, talotekniikka ja infra. Taustat, tilanteet, tulevaisuus ja haasteet koko alalle. Tilaajana saat käyttöösi myös sähköisen näköislehden ja yli 10 000 artikkelin lehtiarkiston. Ilmestyy 41 numeroa vuodessa.
20145_39508.jpg
Solar aurinkokeräinten läpivienteihin
VILPE® Solar –läpivienti on markkinoiden ensimmäinen tuote, joka tarjoaa pienputkien ammattimaisen läpiviennin katon läpi. Muiden VILPE®-läpivientien tavoin Solar-läpivienti on tiivis, turvallinen ja joustava ratkaisu esimerkiksi aurinkokeräinten meno- ja paluuputkien, kaapeleiden tai muiden pienempien putkien läpivientiin katolle.Solar-valikoimassa on läpivientiratkaisu kaikille katemateriaaleille. Tavallisesta läpiviennistä poiketen Solar-läpivientiin on valmiiksi ruuvattu kiinni liitosrengas. Sarjaan kuuluu läpiviennin lisäksi kaulus, kansi, kutistesukka sekä tuotteen kiinnitykseen tarvittavat ruuvit. Solar-läpiviennin kauluksen etuosan aukon koko putkistolle on 100 x 60 mm.
20236_82128.jpg
Älylatauksella voi vaikuttaa merkittävästi sähköauton latauksen hintaan
Sähköautoilu mielletään yhä helposti kalliiksi ratkaisuksi. Erityisesti mieltä askarruttavat latauskustannukset – onko sähköauton lataaminen järkyttävän kallista sähkön hinnan poukkoillessa? Miten latauskustannukset saadaan pysymään kurissa?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Sähkösopimus
Mistä tiedän, että uusi sähkösopimukseni on tullut voimaan?Tyypillisesti noin 2-4- viikon kuluessa tilauksen tekemisestä saat uudelta sähkönmyyjältä sopimusvahvistuksen, jossa vahvistetaan uuden sähkösopimuksen sisältö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton