• Etusivu
  • Rakentaminen

Tarjouslomakkeet, yksikköhintaluettelot

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennuttajatehtävistä vastaava laatii urakkakohtaiset tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot. Tarjouslomakkeissa otetaan huomioon urakkakohtaisesti tarjoushinnan erittelytarve.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö ja erikoissuunnittelijat

Dokumentit:
Tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot.

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20117_27170.jpg
Rakentamisessa huomioitavia asioita 2
Dokumentoi rakentaminen ja huolehdi sopimuksistaJätevesijärjestelmä tulee rakentaa suunnitelmien ja rakennusohjeiden mukaisesti. Kuitenkin saneerauskohteen suunnitelmassa esitettyjen putkilinjojen ja kaapelien sijaintitiedot on useimmiten saatu kiinteistön omistajan muistitiedon perusteella. Tällöin rakentamisvaiheessa saatetaan joutua poikkeamaan suunnitelmasta. Sama tilanne on, kun kallio tulee odottamattomassa paikassa vastaan - asia voidaan korjata järkevämmin pienellä paikan muutoksella räjäytysten sijaan.
20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20081_7799.jpg
Oikeat kiviainekset
Maanvaraisen lattian suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa panostaa, koska jälkeenpäin tehtävät korjaukset ovat todella kalliita ja joskus jopa mahdottomia. Viime vuosien laajojen tutkimusten perusteella maanvaraisen lattian rakennusfysikaalinen toiminta tunnetaan varsin hyvin ja oikeilla rakenneratkaisuilla rakenne on toimiva ja käyttäjälleen turvallinen.Lisätietoa kiviaineksista
20084_10492.jpg
Retrotyylin huonekalut
Retrotyyliset interiöörit syntyvät 1900-luvun klassikkohuonekaluista. Hyvät kalusteet – 1920-luvulta aina tähän päivään asti – luovat huoneeseen harmonisen kokonaisuuden, jos ne on valittu ja sijoiteltu rohkeasti. Pari huolellisesti valittua esinettä riittää muuttamaan koko interiöörin tyylin ja ilmeen. Valaistus on retrotyylisen sisustuksen luovimpia elementtejä.Joistakin retrotyylin huonekaluista tuli klassikkoja jo heti syntyessään, kun taas toiset ovat päässeet siihen asemaan vasta kun ne on löydetty uudelleen ja keräilijät ovat alkaneet käyttää niitä sisustuksissaan. Viime vuosina jotkut esineet ovat tulleet milteipä arkipäiväisiksi.---
20149_40867.jpg
Rossipohjan lisäeristys vanhoissa taloissa
Ryömintätilan eristys korjataan lisäeristämälläRyömintätilallisen, tuulettuvan alapohjan tai rossipohjan, mitä nimistä nyt käytetäänkään, lisäeristäminen kannattaa mahdollisuuksien mukaan. Tärkeimpänä syynä voi olla vetoisuuden tunne, joka saattaa johtua huonosta ilmatiiviydestä kyseisessä alapohjarakenteessa. Ilmatiiviyden (höyrynsulkukalvo, ISOVER Vario® Xtra) parantaminen onkin erittäin tärkeää rossipohjaa lisäeristettäessä, jotta alapohjarakenne saadaan toimimaan lämpö- ja kosteusteknisesti paremmin ja lisäeristämisestä on energiatehokkuudenkin kannalta hyötyä.Useimmiten tuulettuvissa alapohjarakenteissa (nk. rossipohja) on käytetty mineraalivillaa tai puukuitueristettä eristeenä ja tuulettuvaa ryömintätilaa vasten on tuulensuojalevy tai vastaava, jotta ilmavirran pääsy eristeeseen saadaan estettyä. Energiatehokkuuden kannalta alapohjan lisäeristämisellä ei välttämättä saada yhtä suuria hyötyjä kuin yläpohjan taikka seinien lisäeristämisellä, vaikkakin asumisviihtyvyyteen alapohjan lisäeristyksellä saattaa olla suurikin vaikutus.
20118_27419.jpg
Toimivassa keittiössä on tunnelmaa
Rasia kulma-asennukseenToimivassa keittiössä on tarpeeksi pistorasioita ja ne on sijoiteltu oikein. Jussi-asennuskalusteiden uutuus antaa kulma-asennuksiin uusia mahdollisuuksia.Ja ruoanlaittohan on taidetta. Inspiraatiota luovaan ruoanlaittoon antaa DigitalRadio, josta musiikki johdattaa uusiin saavutuksiin vatsan täyttämisen saralla.ABB Asennustuotteet

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton