• Etusivu
  • LVI

Talven LVI-työt kannattaa tilata nyt

Rakentajan toimitus
Päivitetty 14.07.2016
20167_46993.jpg

Tilaamalla tulevan talven LVI-asennustyöt nyt välttää ruuhkaan jumittumisen. Tällä hetkellä ei ole vielä "huutavaa putkiasentajapulaa", mutta eräillä seuduilla alkaa olla niukkuutta kapasiteetista. Aloitusvalmiit hankkeet kannattaa kiinnittää urakoitsijan kalenteriin pikaisesti, jotta ne tehdään suunnitellussa aikataulussa.

Kaikki ajoissa tilatut työt ehditään tehdä, mutta harvassa yrityksessä on reservissä asentajia, jotka voivat aloittaa työt heti. Uudisrakentamisen ennakoituakin ripeämpi kasvu voi johtaa siihen, että osaavat remontin tekijät loppuvat. Monella paikkakunnalla on käynnistymässä suuria korjausvajeen purkuhankkeita. Muutoinkin talotekniset modernisoinnit ovat aiempaa laajempia ja enemmän työaikaa vaativia.

Koko maata tarkastellen töiden ja tekijöiden määrät ovat tasapainossa, mutta tarve ja tarjonta kohtaavat yhä harvemmilla alueilla. Suunnittelu ja tarjouslaskenta ovat täystyöllistettyjä.

- Hankkeeseen ryhtyvän pitää olla tarkkana, jos ei saa tarjouksia tai tulee vain yksi tarjous. Kesäisin eri alojen remontintekijöitä ilmestyy kuin sieniä sateella, eikä kaikilla ole puhtaat jauhot pakeissaan. Kokemattomien tai jopa epärehellisten tekijöiden halvalla lupaama työ voi lopulta tulla todella kalliiksi, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä muistuttaa.

Taloustaantuman aikana on säästetty huollosta ja kunnossapidosta, mikä kostautuu äkillisinä korjaustarpeina. Talotekniikan kuntoa pitää seurata ja selvittää, jotta korjaukset osataan ajoittaa tarpeen eikä taloustilanteen mukaan.

LVI-töitä tehdään vuoden ympäri, minkä vuoksi remonttiin ryhtyvän kannattaa harkita toteutusajankohdaksi talvea.

Voit jättää yhteydenottopyynnön LVI-järjestelmistä

Tarjolla on lukuisia mahdollisuuksia, esim. veloitukseton putkiremonttikartoitus.

Yhteydenottopyyntömahdollisuudet löydät täältä

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201412_41868.jpg
Puukoulussa ulkoverhous
Ulkoverhouksen tekeminen on eräs niistä töistä, joissa omatoiminen rakentaja voi omalla työllään säästää. Eräs suosituimmista pientalorakentamisen muodoista nykyään on ns. sateelta suojaan pystytys. Tällöin runko ja vesikatto nousevat nopeasti ammattilaisten voimin täysipäiväisenä työnä. ja tästä on rakentajan hyvä jatkaa haluamaansa tahtiin. Muun muassa ulkoverhouksen voi asentaa itse.
29_P_14933.jpg
Vaarallinen tuote markkinoilla
Turvatekniikan keskus (TUKES) varoittaa kuluttajia erittäin vaarallisesta sähkölaitteesta, jota on kesän aikana myyty ympäri Suomea. Laite on akkukäyttöinen ladattava kärpäslätkä (kärpäsmaila), jonka sähköä johtavaan ritiläosaan tulee ladattaessa lähes suoraan verkkojännite pistorasiasta. Ritilän koskettaminen latauksen aikana on hengenvaarallista, vaikka laite olisi sammutettu varressa olevasta kytkimestä. TUKES kehottaa kaikkia laitteen hankkineita poistamaan sen heti käytöstä ja palauttamaan ostopaikkaan. Laitteen ritiläosaan ei missään tapauksessa saa koskea silloin, kun laite on kytketty pistorasiaan.Markkinoilla on ollut jo pidempään paristoilla toimivia kärpäslätkiä. Niiden toiminta perustuu siihen, että ritiläosaan kehitettävä heikkotehoinen suurjännite polttaa ritilään osuvan hyönteisen hengiltä, kun sähkövirta kulkee hyönteisen läpi. Nyt vaaralliseksi havaittu laite on periaatteessa samanlainen, uutta on vain latausominaisuus. Lataustoiminnon suunnittelussa ei ole kuitenkaan otettu riittävästi huomioon turvallisuutta ja lopputuloksena on laite, joka on hengenvaarallinen muillekin kuin hyönteisille.Laitetta on myyty läpinäkyvässä muovipussissa, jossa itse kärpäslätkän lisäksi on laitteen kojeliitosjohto laitteen kytkemiseksi pistorasiaan sekä tuote-esite, jossa lukee:Ladattava Kärpäsmaila Sisältää LED-valon - eroon hyttysistä myös hämärässäTuote-esitteen alareunassa lukee tuotemerkki So-Lite ja kääntöpuolella esitteessä on laitteen suomen- ja ruotsinkieliset käyttöohjeet.Laitteen maahantuoja on SoliferPolar Oy ja yritys on saanut määräyksen kerätä kaikki tuotteet pois markkinoilta ja loppukäyttäjiltä.Kuva laitteesta ja tuotepakkauksesta TUKESin Internet-sivulla www.tukes.fiLisätietoja: Kari Lehto, ylitarkastaja puh. 010 6052 561 tai 040-841 0768 sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fiOlli Tiainen, turvallisuusinsinööri puh. 010 6052 517 tai 050-469 0140 sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fiYhteyshenkilö SoliferPolar Oy:ssä: Aino Salminen, puh. 040 562 3058
20223_77470.jpg
Paras aika hoitaa salaojaremontti on juuri nyt
Moni mieltää salaojaremontin kesällä hoidettavaksi urakaksi. Mutta Suomen lyhyttä suvea ei kannata uhrata pihassa mylläämiselle, eli jos olet suunnitellut salaojaremonttia, toimi pikaisesti. Nimittäin routa ja Vesivekin Kesäkone yhdessä tuovat remontoijalle selkeän edun.
20123_29933.jpg
Nyt lähtee! Humoristisen hauska Huussi-kirja vain 10 €/kpl!
Ulkohuussi on ihmisen oloinen. Se on harvoja rakennuksia, jotka ihminen pystyy käsittämään yhdellä istumalla. Akropolis tuntuu tutulta rakennukselta, mutta huussi on tutumpi. Vaikka huussi on pieni, sieltä näkee kauas. Lapsuuden huussipolku tuntuu paljaissa jalkapohjissa. Pimeiden pakkasaamujen huurteiset täysistunnot muistaa. Puut puhuvat yhä kesämökin pikkulassa istujalle. Huussi tulee taas.
20206_65087.jpg
Tuusulan Asuntomessut avataan elokuussa - tutustu vastuulliseen rakentamiseen
LEHDISTÖTIEDOTE 2.6.2020Vuoden 2020 Asuntomessut Tuusulassa ovat elokuussa historialliset monella tapaa: messut järjestetään jo kolmannen kerran Tuusulassa ja koska tapahtuman järjestelyjen turvallisuuteen panostetaan nyt uudella tavalla epidemiatilanteesta johtuen. Silti pääroolissa ovat edelleen noin 40 upeaa messukohdetta Tuusulan Rykmentinpuistossa, tulevaisuuden kyläkaupungissa.
20157_43937.jpg
Puulattian saneeraus tasoitteella
Vanha puulattia voidaan haluta vaihtaa toiseksi. Puulattiaa ei tarvitse lähteä purkamaan alta pois - se voidaan tasoittaa suoraksi alustaksi tulevalle pinnoitteelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton