• Etusivu
  • Rakentaminen

Talon pitkäikäisyys ja terveellisyys uuden kodin lähtökohtana

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.06.2015
20156_43642.jpg

Arkkitehdin idean pohjalta toteutettiin kohteeseen viherkatto.

Nelihenkinen vantaalaisperhe päätti rakennuttaa itselleen uuden kodin ekologisuuden ja kestävän kehityksen hengessä. Kodin sijoittuminen Asuntomessualueelle ei perhettä hirvitä, vaan ennemminkin se on kiehtova lisä kokonaisuuteen.

Tässä esittelyyn astuukin Asuntomessujen kohde numero 40, VERSO, joka on ekotehokas ja moderni kaupunkipuutalo.

Rakentaja.fi kävi vierailulla:

Luonnonmukaisia ratkaisuja kodin pinnoissa

Perheen ajatuksena oli rakentaa koti, joka kestää aikaa. Tämä rakennusprojekti lähti liikkeelle nollatilanteesta.

- Valittu toimittaja, GreenBuild, löytyi Asuntomessuilta Tampereelta. Arkkitehdille lähetettiinkin lista toiveista mitä ratkaisuja ja yksityiskohtia haluttaisiin kodista löytyvän. Suunnitelmia piirrettiin jo joulukuussa 2012 ja niitä ollaan vielä hiottu useammassakin kohtaa. Lopputulos on pian nähtävillä ja se on juuri sellainen mitä ollaan haluttu, perheen äiti Laura Kröger kertoo.

Kodin lattiapinnoissa ei nähdä laminaattia eikä laattaa, vaan materiaaleiksi on valittu linoleum sekä märkätiloissa mikrosementti.

Keittiön kaapisto on myös lähtenyt elinkaariajattelusta, ja näin valikoitui Puustellin mattamusta Miinus-keittiö. Saarekkeen taso on keraaminen.

Uuden kodin keittiö on väriltään mattamusta. Välitilasta ei löydy laattaa, vaan pinta on käsitelty Decosin sisustusmaalilla.
Uuden kodin keittiö on väriltään mattamusta. Välitilasta ei löydy laattaa, vaan pinta on käsitelty Decosin sisustusmaalilla.
Saarekkeen päähän on tehty säilytystila, jonne on helppo kätkeä vaikka kahvinkeitin ja leivänpaahdin.
Saarekkeen päähän on tehty säilytystila, jonne on helppo kätkeä vaikka kahvinkeitin ja leivänpaahdin.

Hyviä säilytysratkaisuja

Kodissa ei ole heitetty asuinneliöitä hukkaan, vaan koti tulvii mielenkiintoisia säilytysratkaisuja.

Lastenhuoneiden sänkyjen alta löytyvät vaatekaapit samalla kun seinän toisella puolella olevan huoneen kaapistot on upotettu vastaavaan kohtaan seinälle. Näin syntyy hyvä hylly lasten sängyille. Vastaavaa ratkaisua ollaankin viljelty ympäri kotia aina wc-tiloista lähtien.

Keittiön saareke on todellinen säilytysihme. Saarekkeen molemmilla puolilla on runsaasti kaappitilaa, mutta säilytystilaa löytyy myös saarekkeen päästä yläkaapin alta. Liukuovella varustettu pieni säilytystila on tarkoitettu kahvinkeittimelle sekä leivänpaahtimelle.

- Uudessa kodissamme odotamme eniten että pääsemme käyttämään keittiötä ja saunaa. Ne ovat aina olleet meille tärkeitä paikkoja ja niihin on nyt myös täällä uudessa kodissa kiinnitetty erityistä huomiota, Kröger kertoo.

- Vaikka asutus onkin täällä tiivistä, niin sitä ei saunassa huomaa. Ikkunasta näkyy nimittäin puiden latvat, joten vaikutelma täysin omasta rauhasta on valmis, Kröger jatkaa hymyssä suin.

Lastenhuoneessa sängyt nostettiin kaappien päälle. Lisäksi portaikkoon saatiin hyvää säilytystilaa leluille.
Lastenhuoneessa sängyt nostettiin kaappien päälle. Lisäksi portaikkoon saatiin hyvää säilytystilaa leluille.
Yläkerran oleskelutila. Kaapiston päällä oleva maailmankartta on akustiikkalevyä. Perheen ajatuksissa onkin merkitä neulalla kartalle käydyt lomakohteet.
Yläkerran oleskelutila. Kaapiston päällä oleva maailmankartta on akustiikkalevyä. Perheen ajatuksissa onkin merkitä neulalla kartalle käydyt lomakohteet.

Muita ekotehokkaita ja ekologisia kohteita ovat mm:

  • Asuntomessukohde 18, Honka Savukvartsi
  • Asuntomessukohde 28, Passiivikivitalojen kosteusturvatalo
  • Asuntomessukohde 33, Panthera Tigris

sekä


  • Asuntomessujen kerrostalokohde 5-7, Opaali

Sekä lukuisia muita kohteita - tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.

Asuntomessukohde 33, Panthera Tigris
Asuntomessukohde 33, Panthera Tigris
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201810_54892.jpg
2300 tiilikattoneliötä turvattu tuleviksi vuosikymmeniksi
2300 tiilikattoneliötä on turvattu tuleviksi vuosikymmeniksiKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Suomen Kateasennus OySuomen Kateasennus Oy toteutti Espoon Asunnot Oy:n vuokra-asuntokohteeseen kattoremontin Oxfotintiellä Espoon Nöykkiössä. Rivitaloyhtiö koostuu neljästä talosta, joissa on yhteensä 19 asuinhuoneistoa ja huoltorakennus. Rivitaloyhtiön asuinrakennukset ovat valmistuneet 1986, ja niissä oli alkuperäinen Varma-betonitiilikate ja kartonkialuskate. Tiilikattoneliöitä kohteessa on noin 2300. Itse betonitiilikate oli säilynyt hyvin, ja käyttövuosia sillä olisi ollut hyvällä huollolla ja ylläpidolla vielä kymmeniä.
20148_40517.jpg
Miksi kosteus pitää poistaa huoneilmasta?
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7–10 litran kosteuskuorman.Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunan käyttö, pyykinpesu, huonekasvit ym.Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.Hiilidioksiditason pitäminen riittävän alhaisena – suositeltava yläraja noin 1000 ppm. Yksi riittävän ilmanvaihdon tunnusmerkeistä on hyvä unen laatu huoneilman pysyessä raikkaana makuuhuoneissa yön aikana.Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpoisen ilman sisääntuonti oleskelualueille – alhainen happipitoisuus aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä jne.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20152_42353.jpg
Kylmälaitteiden ääni puhuttaa
Työtehoseuraantulee paljon palautetta kylmälaitteiden äänistä. Uuden kylmälaitteen ääni saattaa kummastuttaa, vaikkei se olisikaan desibeleissä mitattuna erityisen kova. Laite naksuu, kuplii, paukkuu ja puhkuu, mutta on välillä myös äänetön. Äänet liittyvät kylmäaineen olomuodon muutoksiin ja muuhun laitteen normaaliin kylmätekniseen toimintaan. Käyntiääntä on pyritty madaltamaan tuotekehityksen keinoin lisäämällä laitteen eristepaksuutta ja kompressorin ulkopuolista eristystä tai käyttämällä kompressoria, joissa on paksu vaippa tai muita ääneen vaikuttavia ominaisuuksia.
20237_82669.jpg
Kompostoinnilla saat ravinteikasta multaa niin kotona kuin mökilläkin
Kompostoimalla saa hyvää, ravinteikasta ja ilmaista maanparannusainetta puutarhan kasveille – samalla säästämme ympäristöä kierrättämällä maatuvan jätteen sen syntypaikassa. Hyvä komposti ei synny vahingossa. Tehokkaan kompostoitumisen perusvaatimukset ovat hapen ja ravinteiden riittävä saanti sekä sopiva kosteus ja lämpö. Kompostointi on tehtävä asiallisesti, eikä siitä saa aiheutua haittaa ympäristölle. Mökillä keittiön biojätteet, kuivakäymälän jätökset sekä puutarhan kasvijätteet on helppo kompostoida mullaksi ja siten kierrättää ravinteet omassa mökkipuutarhassa.
201710_50521.jpg
Muuttovalmis Play-talo netistä vartissa
Kastelli avaa talojen verkkokaupan PLAY-uutuusmallistollaKastellin uusi Osta talo verkosta -palvelu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa muuttovalmis omakotitalo suoraan verkosta. Palvelu on tehty pelinomaisen helpoksi, jossa oman Play-talon saa suunniteltua jopa vartissa. Kastelli haluaa näin helpottaa omakotirakentajien arkea.Osta talo verkosta -palvelu keventää talon hankintaprosessia huomattavasti, kun omakotitalon ostaja voi valita valmiista asiantuntijoiden valitsemista vaihtoehdoista itselleen sopivimmat ratkaisut. Näin rakentamista ei tarvitse enää aloittaa tyhjältä pöydältä."Aloimme Kastellilla pohtia, että miksei taloakin voisi ostaa verkon kautta, kun kaikki muukin ostetaan sieltä nykyään", kertoo Kastellin toimitusjohtaja Jukka Vaaramo.Aluksi palvelussa on tarjolla nyt esiteltävän Play-uutuusmalliston kaksi taloa, joihin voi valita muunmuassa haluamansa huoneet, ulkovärin, sisustuksellisen linjan sekä lisävarusteet. Oman Play-talon voi suunnitellaja ostaa kätevällä pelinomaisella työkalulla. Osta talo verkosta -palvelussa asiakas näkee välittömästi, kuinka hänen tekemänsä valinnat vaikuttavat kokonaisuuteen ja miten hinta kehittyy eri valintojen myötä.
20139_36186.jpg
Edistyksellisin ja kestävin suomalainen betonikattotiili
Betoni on varsinkin katoille luonnollinen, kestävä ja helppokäyttöinen materiaali. Betonikattotiilet ovat erittäin mittatarkkoija ja niiden asentaminen on helppoa. Monierilta löytyy jokaiseen taloon sopiva värivaihtoehto laajasta valikoimasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton