• Etusivu
  • Talo

Suunnittele terassista ja pihasta harmoninen kokonaisuus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 13.03.2023
20232_80797.jpg

Lasitetulla terassilla jokainen perheenjäsen voi nauttia upeasta luonnosta säällä kuin säällä.

Kuulutko sinäkin niiden suomalaisten joukkoon, joille oma piha on ehdoton välttämättömyys? Se rakas paikka, jossa on mahdollisuus nauttia luonnosta, ottaa aurinkoa, ylläpitää kasvimaata, pelata ja leikkiä lasten kanssa ja touhuta vaikka mitä muuta mukavaa ympäri vuoden.

Oma piha tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia viihtymiseen. Harmonista kokonaisuutta täydentää pihan jatkeena käytännöllinen ja toimiva terassi, joka katettuna tai lasitettuna mahdollistaa oleskelun ulkotiloissa myös sateisella tai kylmällä säällä. Lasittaminen jatkaa pihasta nauttimisen aikaa huomattavasti. Lisäksi lasiterassi toimii yhtenä lisähuoneena ja ylimääräisenä oleskelutilana aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Talvella terassilla voit nautiskella raikkaasta pakkassäästä tunnelmallisessa valaistuksessa. Ja mikä parasta terassikalusteet ovat säältä suojassa ympäri vuoden.

Mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä terassista ja pihasta? Huomioi nämä:

Yhtenäinen pihan ja terassin muodostama kokonaisuus parantaa muun muassa talon ilmettä. Mieti pihan suunnittelun lähtökohtana käyttötarve, millaisia toiminnallisuuksia pihalta kaipaat. Yleensä pihan tulee nivoutua kauniisti yhteen myös ympäröivän maiseman ja rakennusten kanssa. Myös hoitonäkökulma on hyvä huomioida. Kaikki eivät välttämättä ole aktiivisia multasormia, vaan kaipaavat pihalta helppohoitoisuutta. Nurmikosta voikin osan korvata esimerkiksi terassilla. Pihan suunnittelu kulkeekin käsi kädessä terassin suunnittelun kanssa.

Listaa tarpeet ja toiveet paperille, huomioiden pihan eri osiot, kuten esimerkiksi mahdolliset leikkipaikat, kasvimaat, oleskelu- ja ruokailutilat. Mitä paremmin piha on suunniteltu, sitä helpompi sitä on hoitaa ja sitä paremmin se vastaa tarpeisiisi. Terassin ja pihan yhdistämiseen kannattaa kysellä näkemyksiä myös ammattilaiselta.

Lataa ilmaiseksi inspiraatio-opas terassin ja pihan suunnitteluun

Lasiterassi sopii pihaan kuin pihaan. Kaikenikäisiin omakotitaloihin, rivitaloihin ja mökeille.
Lasiterassi sopii pihaan kuin pihaan. Kaikenikäisiin omakotitaloihin, rivitaloihin ja mökeille.

Ajateltavaa terassin suunnitteluun

Lasiterassi ei ole vain uuden ja modernin talon luksusta, vaan sointuu saumattomasti erityylisiin ja -ikäisiin kohteisiin. Terassin tyylittely tuo harmoniaa pihan eri osioiden välille. Suorakulman muotoinen terassi on perinteinen valinta, mutta mikä estää suunnittelemasta terassia tontin ehdoilla? Toisinaan esimerkiksi kallioista maastoa myötäilevä ratkaisu voi olla parempi vaihtoehto. Tärkeintä onkin valita rytmittely, joka sopii kokonaisuuteen ja ympäröivään maastoon.

Huolellinen suunnittelu varmistaa myös, että terassin koko vastaa sille asetettuja toiveita - siinä on kunnolla tilaa esimerkiksi ruokailuun ja seurusteluun. Kun ruokapöydässä istutaan, sen ympärillä pitää mahtua liikkumaan. Tarvittavan apupöydän ja grillin sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota. Grillin paikka ei ole seinustan vieressä, jotta välttyy seinän tahraantumiselta.

Terassi voi olla myös mahdollisuus leikitellä sisustuksella ja kokeilla uusia tyylejä. Lisäksi erilaiset kasvit ja kukkaset viihtyvät lasitetun terassin suojassa. Lue lisää

Jo ennen terassin rakentamista on hyvä pohtia sen ilmansuuntia. Lämpimin ja valoisin terassi sijoittuu etelä-länsiakselille. Silloin terassilla lämmittää vielä illan viimeisetkin auringonsäteet. Idänpuoleinen terassi taas tarjoaa paikan aamukahvin nauttimiseen, mutta päivän mittaan se voi muuttua varjoisaksi.

Info

Info

Tiesithän, että lasiterassin hankinta on talvella helppoa?

  • Luvat nopeammin: Talvella, kun rakentaminen on hiljaista, viranomaiset pystyvät käsittelemään tarvittavat luvat nopeasti. Terassi voidaan rakentaa tekemällesi perustalle tai jo olemassa olevalle patiolle. Pääsääntöisesti lasitetulle terassille tulee hakea toimenpidelupa. Käytännöissä on kuitenkin eroja paikkakuntien rakennusvalvontojen välillä, joten kannattaa olla suoraan yhteydessä oman alueen valvontatoimistoon. Lue lisää Lumonin sivuilta: pikaopas lupa-asioihin
  • Asentajia saatavilla: Asentajat tekevät töitä läpi talven, ja heitä on talviaikaan yleensä hyvin saatavilla. Aikatauluistakin voidaan neuvotella joustavasti.
  • Istutukset suojassa: Kun maa on terassin asennuksen aikaan jäässä, pensaat, perennat ja nurmikko säilyvät vaurioitumatta.
  • Koko kevät lasiterassilla: Uusi lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan aikaisin ja pääset kasvien istutuspuuhiin hyvissä ajoin, kun aurinko alkaa lämmittää. Talvella asennettu lasiterassi on käytössäsi koko kesän ajan.
Lue asiakkaan tarina terassilasien asennuksesta talvella
Lasiterassi tuo lisää tilaa elämälle
Lasiterassi tuo lisää tilaa elämälle

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
terassi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20186_53373.jpg
Asuntomessuille rakentuu jälleen näyttäviä lasiterasseja
Porin Asuntomessuilla on jälleen runsaasti toinen toistaan upeampia terasseja ja parvekkeita. Moni niistä on saanut suojakseen lasituksen. Lumonin terassi- ja parvekelasitukset löydät tänäkin vuonna useasta messukohteesta. Tässä maistiaisia kahdesta kohteesta.
20229_79607.jpg
Terassilasituksella kesä jatkuu ympäri vuoden
Lasitetulla terassilla aurinko paistaa lasin läpi lämpimämmin, kesä viipyy pidempään ja kevät taas koittaa lasitetulle terassille aikaisemmin. Talvella se toimii sisustettuna tunnelmallisena talvihuoneena. Terassilasitus luo aivan uusia mahdollisuuksia asumiselle ja viihtymiselle.Se on mainio lisähuone, saunan jälkeinen vilvoittelutila ja paikka harrastaa lähellä luontoa.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.
20223_77206.jpg
Valmistaudu kesän maalausprojekteihin: vinkit ulkomaalaukseen sekä terassin käsittelyyn
Pitkän talven jälkeen ajatukset siirtyvät vähitellen kohti kevättä ja ennen kaikkea kesää. Viherpeukaloiden kämmenet ovat syyhynneet jo pitkään kukkaluetteloja silmäiltäessä. Kesään kuuluu auttamattomasti viihtyisä oleskelu pihalla auringosta ja lempeästä kesäsäästä nauttien. Muistathan, että kevät ja kesä ovat myös huoltotöiden aikaa.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
20197_58895.jpg
Ratkaisu, joka sopii kaikenlaisiin koteihin
Kun kotia tehdään itselle, kannattaa valita parhaat saatavilla olevat materiaalit ja rakennusratkaisut. Yksi nykypäivän suurimmista rakennusalan kysymyksistä liittyy asumisen kutistuviin neliömääriin. Liunen seinän sisään liukuvat väliovet ratkaisevat monet tilaongelmat, kun kääntyvän oven ongelmia ei tarvitse miettiä. Liunen monipuolisen ovimalliston tasamassiivipuuta olevissa mdf-ovissa on myös parempi ääneneristys kuin perinteisissä kääntyvissä laakaovissa. Kotimaisissa Liune-ovissa on ainutlaatuinen teräksinen elementti, joka on valmiiksi tehtaalla hitsattu ja siksi takuulla kestävä. Olipa talosi sitten kivi- puu- tai hirsitalo, Liunen asentaminen onnistuu helposti ja nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton