• Etusivu
  • LVI

Suomalaista ilmanvaihdon huipputekniikkaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 14.11.2023
20193_56843.jpg

Ilmanvaihtokone sijoitetaan tyypillisesti tekniseen tilaan, vaatehuoneeseen tai kylpyhuoneeseen. Mallista riippuen asennus tehdään joko kattoon tai lattia-asennuksena jalustalla. Kondenssivettä varten tilassa tulee olla lattiakaivo. Ohjain sen sijaan sijoitetaan asuintiloihin, sinne, jossa sitä on helppo ja kätevä käyttää.

Vallox-ilmanvaihtokoneet sopivat erinomaisesti kaikkiin asuntoihin: matalaenergia- ja passiivitaloihin, peruskorjauskohteisiin sekä rivi-ja kerrostaloasuntoihin. Koneet on kehitetty, valmistettu ja testattu Suomessa lähes 50 vuoden ilmanvaihdon kokemusta hyödyntäen. Niiden valmistuksessa panostetaan korkeaan laatuun, turvallisuuteen ja pitkäikäisyyteen.

Sopiva kone jokaiseen kotiin

Hyvä nyrkkisääntö sopivan koneen valitsemiselle on, että iv-koneen on normaalioloissa pystyttävä vaihtamaan asunnon laskennallinen ilmatilavuus kerran kahdessa tunnissa noin puolella teholla. Näin jää varaa myös ilmanvaihdon tehostukselle. Näppärän ilmanvaihtokonevalitsimen avuilla voit katsoa mikä valikoiman koneista sopii sinun taloosi. Myös jälleenmyyjät ympäri Suomen auttavat koneen valinnassa.

Asumismukavuutta helposti

Vallox-ilmanvaihto pitää huolta sekä talon rakenteista että asukkaista. Koneiden levylämmönvaihdin ei koskaan palauta poistoilman hajuja asuntoon ja korkealaatuinen suodatus pitää tuloilman puhtaana. Laitteet ovat hiljaisia, joten niiden käyntiääni ei häiritse kodin rauhaa. Lämmitetyn tuloilman ansiosta ei synny vedontunnetta ja kotona on mukava oleskella – vaikka lattiatasossa.

MyVallox-koneiden säätäminen perustuu helppoon tilaohjaukseen: Kotona, Poissa, Tehostus ja Takkatoiminto. Ohjaus tapahtuu kotona seinässä olevan ohjaimen avulla tai kotiverkossa tietokoneella. Lisäksi ohjauksen voi tehdä etänä MyValloxCloud-pilvipalvelun avulla esimerkiksi älypuhelimella.

Korkea lämmöntalteenoton hyötysuhde ja energiaa säästävät tasavirtapuhaltimet

Valloxin ilmanvaihtokoneissa lämmöntalteenoton poistoilman vuosihyötysuhde on jopa yli 75 %. Tämän ansiosta ne saivat ensimmäisinä asuntoilmanvaihtokoneina Suomessa VTT:n myöntämän A+ -energiamerkinnän. Kaikissa valmistajan ilmanvaihtokoneissa on energiaa säästävät tasavirtapuhaltimet. Niiden sähkönkulutus on jopa alle puolet vaihtovirtapuhaltimien kulutuksesta.

Tehokas ilmansuodatus

Vallox-ilmanvaihtokoneissa on tehokkaat tuloilmasuodattimet, jotka suodattavat niin pölyt kuin pienhiukkaset. Suodatuksen ansiosta ulkoilman epäpuhtaudet eivät ole asujien kiusana. Lisäksi poistoilmassa on karkeasuodattimet. Suodattimien vaihtoväliksi suositellaan kahdesti vuodessa. Lähes jokaisessa valmistajan koneessa on kätevä huoltomuistutin. Suodattimet on helppo tilata suoraan verkkokaupasta.

Testatusti tiivis

Jokaisen ilmanvaihtokoneen tiiviys mitataan tehtaan tuotantolinjalla. Tiivis vaippa tarkoittaa hyvää lämpö- ja äänieristystä. Yrityksen investointi äänilaboratorioon mahdollistaa nopeat äänitekniset mittaukset ja parantaa tulevaisuudessa entisestäänkin tuotteiden ääniteknisiä ominaisuuksia.

Edistyksellinen sulatusautomatiikka

Lähes kaikissa Vallox-koneissa on MC-sulatusautomatiikka. Se ei muuta kennon sulatusjaksojen aikana tulo-ja poistoilmavirran suhdetta ja ilmanvaihtokone toimii myös kovimmilla pakkasilla luotettavasti, korkealla hyötysuhteella. Etulämmitys­patteria ei tarvita ja molemmat puhaltimet käyvät jatkuvasti.

Lue vinkit hyvän ilmanvaihdon suunnitteluun

Vallox Oy
LVI
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

202011_67427.jpg
Haaveiletko raikkaasta sisäilmasta?
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun tuloilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!
20194_57649.jpg
Ilmanvaihdon vastuut ja työnjako
Taloyhtiöissä pähkäillään usein, miten vastuut ilmanvaihdon kunnossapidon suhteen jakautuvat osakkaiden ja yhtiön välillä. Asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) mukaan yhtiö vastaa rakenteista, eristeistä sekä ns. perusjärjestelmistä eli esimerkiksi lämmitys-, sähkö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmistä, jotka yhtiö on toteuttanut. Osakkaan vastuulle taas kuuluvat huoneiston sisäosat lukuun ottamatta edellä mainittuja perusjärjestelmiä.
20211_68265.jpg
Hyvä ilmanvaihto pitää kodin raikkaana
Ilmanvaihtokanaviston ja -koneen suunnittelulla ja valinnalla on tärkeä rooli talon rakennusprojektissa. Ilmanvaihdolla vaikutetaan sekä asumismukavuuteen että talon rakenteiden kunnossa pysymiseen. Sopivan ilmanvaihtokoneen valinnassa kannattaa panostaa energiatehokkuuteen ja valita kone, jossa on itselle sopiva ohjaustapa. Kanavistoksi kannattaa valita sellainen, joka on helppo rakentaa ja huoltaa.
Nainen harmaassa neuletakissa katsoo ikkunasta ulos talviseen maisemaan.
Jäätyykö ilmanvaihtosi pakkasella?
Raikasta ilmaa tarvitaan myös talvipakkasilla. Kylmien kuukausien aikana voi tulla kiusaus säästää energiaa sulkemalla ilmanvaihto. Näin ei missään nimessä saa tehdä. Ilmanvaihtoa tarvitaan myös talvella, jotta sisäilma pysyy miellyttävänä ja terveellisenä.
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.
20155_43327.jpg
Muutostöissä asennettiin huoneistokohtainen iv
Keskeisellä paikalla sijaitsevaan vanhaan Loimaan kirkkoherranvirastoon saneerattiin persoonallisia asuntoja. Samalla rakennuksen ulkoasu koki täydellisen muutoksen.Yksikerroksisen virastotalon vanhat toimistohuoneet muokattiin asunnoiksi. Pohjaratkaisut pilareineen tekivät muutoksesta haastavan, mutta niinpä asunnoistakin tuli tavallisuudesta poikkeavia. Vanhan rakennuksen päälle rakennettiin vielä toinen asuinkerros ja tilavat lasitetut terassit.Rakennuksessa on hyödynnetty vahvaa loimaalaista osaamista. Esimerkiksi parketit ovat paikalliselta Timberwiselta, kivitasot Loimaan Kiveltä ja ilmanvaihtojärjestelmäksi Loimaan IV-asennus asensi niin ikään paikkakunnalla valmistetut Valloxin matalaenergiailmanvaihtokoneet.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton