• Etusivu
  • Rakentaminen

Seurantakohteet kiinnostavat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 05.03.2009
20093_15441.jpg

Rakentaja.fi on seurannut verkkolehtiaikakaudellaan jo 80:aa rakennuskohdetta; valtaosaa koko rakentamisprosessin ajan, perustuksien teosta muuttopäivään. Viime vuonna alkoi 19 uuden kohteen seuranta muutaman jo edellisvuonna käynnistyneen ja yhä jatkuneen kohteen lisäksi.

Kohteet iättömiä

Hyvät seurantakohteet keräävät vuositasolla kymmeniätuhansia lukukertoja, eikä niiden vetovoima juurikaan vähene, vaikka kohde on ollut valmis jo puolenkymmentä vuotta. Esimerkiksi 2003 aloitettu Kastellin Hoviherra kiinnosti vielä yli 10 000 kertaa, samoin Espoon asuntomessuille noussut Jämerän Villa Aino.

Seurantakohde voi olla myös mikä tahansa yksittäinen rakennusvaihe; perustukset, vesikatto, ikkunoiden uusiminen, sisustukseen liittyvä jne., jolloin seurannan pituus saattaa olla yhdestä viiteen viikkoon. Juttujen työstäminen on sovittu eri tavoin. Mikäli kohde on pk-seudulla tai Pori-Rauma-akselilla, voi toimitus tehdä jutun. Kauempana olevien kohteiden osalla on toimittu menestyksellisesti myös niin, että rakentaja kuvaa eri työvaiheita ja toimitus työstää kumppanien tuotteet ja argumentit tuntien seurantajutun.

20093_15442.jpg

Vain kumppanituotteita

Itsestään selvä pelisääntö on, että seurantakohdejutut tehdään vain Rakentaja.fi-kumppanuusverkoston tuotteista ja kuvituksessa pyritään välttämään "vieraita" logoja ja tuotteita. Kumppanit voivat toki käyttää seurantakohdekuvia omiin tarpeisiinsa. Erityisen toivottavaa on, että myös kumppanit linkittävät kohteita sivuilleen, kuten esimerkiksi Paroc, jonka eristysratkaisujen asennusseurantoja löytyy useita kohdasta Pientaloeristeet.

Juuri nyt on käynnistymässä uusi seurantakohde, jossa starttijutussa käydään läpi perheen ajatukset ja toiveet (kuten kaikessa uudisrakentamisessa pitäisi) hankkeesta. Rakentajana on erään Rakentaja.fissä mukana olevan yrityksen yhteyshenkilön perhe. Olisi mukavaa, jos rakentajaperhe voisi hyödyntää kumppaniemme osaamista eri tuoteratkaisujen valinnoissa. Välitämme rakentajaperheen yhteystiedot heitä kiinnostavien tuotteiden osalta yhteistyökumppaneillemme.

Seurantakohdearkistoon...

20093_15439.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72702.jpg
Onko sinullakin oviongelma eteisessä? Näin selviät siitä
Poika tulee kovaa vauhtia ulko-ovesta tuulikaappiin, saappaat lentävät seinälle ja samalla hän avaa vauhdilla tuulikaapin oven. Äiti taas astuu samaan aikaan samaan eteistilaan kylpyhuoneesta ja kohta kolahtaa – KOPS!Onko tuttu tilanne? Äiti ja poika ovat solmussa ovisotkun keskellä ja kumpikaan ei saa ovea auki. Taas kammottava naarmu ovessa, jota joku saa paikata sen sadannen kerran.
20158_44277.jpg
Ekologinen talo tehdään puusta
Kastelli Green™ on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on puuta. Luonnollinen puukuitueriste on valittavissa kaikkiin Kastellin talomalleihin. Kun valitset Kastellin mallistosta kotia itsellesi, voit halutessasi tehdä talosi rakenteesta ekologisen ja talostasi todellisen puutalon puukuitueristettä myöten.Aidossa puutalossa on hyvä sisäilmaPuukuidusta valmistettujen lämmöneristeiden ja tuulensuojalevyjen sekä höyryä läpäisevän ilmansulun ansiosta Kastelli Green™ -talojen rakenne on hengittävä. Ilmatiiveys on määräysten mukainen ja eristeenä puukuitu on massiivipuuta lämpimämpi.Luonnollinen ilmankosteus lisää asumisviihtyvyyttäEkologisessa puutalossa huoneilma pysyy miellyttävänä ympäri vuoden kosteutta tasaavan rakenteen ansiosta. Oikealla kosteudella huoneilmassa on asumisviihtyvyyteen suuri merkitys. Luonnollisesti hengittävä talo on myös allergiaperheille mainio valinta, sillä puukuitueristeen ansiosta sisäilman laatu on hyvä.Ekologinen valintaIlmastonmuutosta voidaan hillitä puun käytöllä: tonniin puuta on sitoutunut kaksi tonnia ilmakehän hiilidioksidia. Puutalo sitoo varastoimansa hiilen koko käyttöikänsä ajan. Puukuitueriste rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän, sillä sen raaka-aineena on käytetty kierrätysmateriaalia. Puulla eristetty puutalo on ekoteko!Kastellin laajan talomalliston kaikki talot ovat toteutettavissa Kastelli GreenTM -rakenteella. Tutustu tarkemmin valikoimaan Kastellin www-sivuilla.Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20122_29724.jpg
Pihakivien ladontamalleja
Kivien kaunis muotoilu tulee yleensä parhaiten esiin vasta paikoilleen ladottuna ja runsas värivalikoima auttaa löytämään ympäristöön sopivat värikokonaisuudet. Ladontakuvioiden ja värien hallitulla käytöllä saa pihasta tyylikkään ja arvokkaan näköisen. Esimerkiksi yhdistelemällä Ruduksen Kartano-sarjan kiviä saadaan lukematon määrä eri ladontakuvioita. Samaan sarjaan ja ladontoihin edellisten kanssa sopivat Ruohokivi,138x 130x80 mm ja Nurmikivi 278x138x 80.
201811_55296.jpg
5 vinkkiä raidallisten rännien pesuun
Katon huoltotöitä tehdessä katse kiinnittyy usein likaisiin, raidallisiin ränneihin. Jos haluat lopullisesti eroon raitaongelmasta, valitse katollesi raidattomat Arvo-kourut.
20229_79639.jpg
Hirsitalon hyvän sisäilman salaisuus: ilmanvaihto sekä puun ominaisuudet
Hirren hyvä ominaisuus eli ilmankosteuden tasapainottaminen yhdistettynä toimivaan koneelliseen ilmanvaihtoon, tekee hirsitalon sisäilmasta erityisen hyvän hengittää. Honka Lux -hirsihuvilan rakentanut Timo Äkräs valitsi Vallox ilmanvaihdon, koska se on laadukas ja sen avulla voi maksimoida maalämmön energiatehokkuuden.
20231_80657.jpg
Heitä hyvästit kuraisille kengille, kivetty piha on helppohoitoinen
Nyt on viimein koittanut se kevät, jolloin pihan viimeistely oikeasti toteutetaan. Mutta mistä lähteä liikkeelle, jos vielä ei omaa tarkkaa visiota siitä, mitä pihalleen haluaa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton