• Etusivu
  • Talo

Rauhoittavat ja rentouttavat makuuhuonetekstiilit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.07.2008
20081_8477.jpg

Tuohi-pussilakana, Tyyni-tyynyliinat ja Louhi-koristetyynyt

Finlaysonin alkuvuoden 2008 tekstiilimallisto jakautuu kolmeen erihenkiseen teemaan, joiden yhteisinä nimittäjinä ovat luonto, vesi ja saaristo. Kesä tuo mukanaan veden äärellä puuhastelun ja lokoisat lomapäivät elämästä nautiskellen.

Neutraalien värien luontokuoseja

Lotta Mäkisen maisemallinen Tyyni-pussilakanakuosi on saanut inspiraationsa ulkosaariston luodoista ja saarista. Pintamainen Kelo on Jarkko Kallion uutuus harmaana ja keltaisena. Sen innoittajana ovat toimineet vanhojen kelopuiden ja rakennusten eläväiset pinnat. Kelosta on pussilakanoiden lisäksi saatavilla uudenlaiset, muhkeat froteepyyhkeet (50x70 cm ja 70x140 cm).

Anna Huhdan suunnittelema Tuohi tuo musta-valkoisuutta ja Kelon tapaan ilmentää selkeästi puun pintaa. Lisäksi jatkuva mallisto uudistuu kauden väreissä: Aura- ja Aalto-pussilakanat ovat saatavilla myös jadenvihreänä.

Satiinipussilakanoiden ystäville Finlayson tarjoaa Nora Flemingin suunnitteleman linjakkaan Glacier-kuosin, joka kuvastaa alati muodoltaan muuttuvaa jäätikköä sekä Erja Alanderin hennon luontoaiheisen Köynnös-kuosin.

Glacier-kuosi
Glacier-kuosi
Köynnös-kuosi
Köynnös-kuosi

Uusi strukturoitu Joki-päiväpeite mustana ja valkoisena täydentää tekstiilikokonaisuudet. Luoto-koristetyynyt ruskeana ja mustana sekä harmaat Paju-koristetyynyt viimeistelevät sisustuksen.

Hersyviä värejä

Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja
Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja

Elina Heleniuksen kolmiosainen, vihreällä ja sitruunankeltaisella leikittelevä kokonaisuus koostuu Naru-, Helle- ja Pouta-pussilakanoista, jotka muistuttavat heräävästä luonnosta maasta versoavine kasveineen ja puiden puhkeavine kukkineen. Kuosit sopivat erinomaisesti yhteen, joten niistä kukin voi muodostaa mieleisensä kokonaisuuden. Helle- ja Pouta-kuosista on saatavilla myös froteepyyhkeitä ja Poudasta painetut Pouta-peitteet ja -tyynyt.

Energisoivat vitamiinivärit ovat vahvasti läsnä Anu Kanervon Siesta-kuosissa, jossa perhoset viettävät siestaa saaristokasvien lehdillä. Siestasta on saatavilla pussilakanat, koristetyynyjä ja kattaustuotteita. Kokonaisuudet kruunautuvat värikoordinoiduilla Silmu-koristetyynyillä.

Klassisia merellisiä värejä ja kuoseja kesään

Valon, veden ja veneilyn täyttämään kesään kuuluu oleellisena osana klassinen Finlayson-arkiston Aito-kuosi, joka on raikastettu tämän päivän lomapäiviin sopivaksi. Aito-patjaraidan pussilakanaväreinä ovat sini-valkoinen ja puna-valkoinen. Kesän Aito-erikoisuus on tikkipussilakana, jossa ohut kesäpeite yhdistyy kätevästi pussilakanaan. Lisäksi Aito-kuosista on sini-valkoisia, puna-valkoisia ja sini-punaisia koristetyynyjä. Anu Saaren Ilma-kuosin sinitaivaan lintujen mukana on hyvä antaa omienkin ajatusten lentää rauhassa.

Kesän kokonaisuuksiin sopivat saumattomasti Aika-koristetyynyt ja -päiväpeitteet klassisissa väreissään.

Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.
Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200811_14059.jpg
Nyt herkutellaan juureksilla
Vaihtelua tuttuun porkkanan, punajuuren ja lantun kaartiin tuovat juuriselleri, palsternakka ja nauris. Tutustu juuresmakuihin kypsentämällä vaikka vain yhtä juureslaatua kerrallaan. Kokeile myös mausteenomaista piparjuurta, hienostunutta mustajuurta ja maa-artisokkaa tai raikasta retiisiä ja retikkaa.Kuoripäällisissä juureksissa ja mukuloissa on oma lumonsa. Niiden kuoriminen ja paloittelu sujuvat hyvillä työvälineillä miellyttävästi, kun keskityt puuhaan kuin mihin tahansa kiinnostavaan tekemiseen. Toisaalta eri tavoin esikäsiteltyjen juuresten valikoimat ovat joulun alla parhaimmillaan, joten käytä niitä tilanteen ja tarpeen mukaan hyväksesi.Valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja juureksia on saatavana jonkin verran. Esimerkiksi lanttua pakataan kuorittuina paloina, ja paketista löytyy sopiva lanttulaatikon ohjekin. Juuressoseiden valikoimat ovat jo lähes kokovuotisia, mutta joulunaluskiireisiin niitä tarjotaan kaikkein runsaimmin. Esimerkiksi punajuuri-perunasose ja juuressose, joka sisältää porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, selleriä ja sipulia, ovat loistavia innovaatioita! Soseet on tarkoitettu oikopoluiksi laatikoihin, sosekeittoihin, pateisiin ja leivontaan.Valmiit juuresruoat, kuten rosolli, juuresraasteet ja joulun laatikkoruoat, pelastavat joulunaluskiireissä. Tölkitettyjä punajuuria saat tuttujen viipaleiden ja kokonaisten etikkapunajuurten lisäksi myös lohkoina ja suikaleina. Punajuurikuutiot nopeuttavat rosollin valmistamista. Kuoripäällisten, keitettyjen punajuurten tuloa kauppoihin Suomessa vielä odotellaan, vaikka niitä monissa muissa Euroopan maissa saa aivan yleisesti.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakentamispäätösesitys
Toimenpiteet:Urakkatarjousten käsittelyn ja rakentamisen edellytysten tarkastamisen jälkeen laaditaan esitys rakennustöiden käynnistämisestä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Esitys rakennustöiden käynnistämisestä.Hyväksyntä:Tilaaja
20088_12719.jpg
Autotallin rakennusseuranta alkaa
Hankkeen valmistelu alkoi jo vuoden 2008 alussa, jolloin kartoitettiin tilantarve. Aluksi mietinnässä oli talli ja siihen liittyvä katos, mutta kun lämpimästä varastotilasta oli pulaa, piti löytää ratkaisu, jossa on sekä autoille että tavaroille säilytystilaa. Kun vielä säilytettävänä on kaksi moottoripyörää ja skootteri, alkoi talli tuntua pieneltä. Lopulta päädyttiin kahteen talliin ja lisäksi lähes tallin kokoisen varaston rakentamiseen.Vaihtoehdoista oli ensin mielessä pitkästä tavarasta rakentaminen, mutta kun tutustuttiin myös erilaisiin tallipaketteihin, löytyi Koskisen Oy:n mallistosta varsin sopivan kokoinen ratkaisu, joka sisälsi tarvittavan puutavaran, mm. NR-kattoristikot, runkotarvikkeet, vesikaton puutavarat, pohjamaalatun ulkoverhouslaudan ja lisäksi lupapiirustukset sekä työohjeet rakennekuvineen.
201010_23446.jpg
Uusi tutkimus vahvistaa: Parvekelasitus säästää energiaa
Jopa 10,7 prosentin ja keskimäärin peräti 5,9 prosentin säästö asuintalon lämmitysenergiankulutuksessa. Nämä vaikuttavat tulokset saatiin Tampereen yliopistossa elokuussa valmistuneessa Kimmo Hilliahon tutkimuksessa parvekelasituksen energiataloudellisista vaikutuksista.
20143_38476.jpg
Kotiteatterikoulu osa 5: Sähköistys ja valaistus
Kotiteatteritilan suunnittelussa ja totutuksessa tulee huomioida tilan sähköistystarpeet kuva- ja äänentoistolaitteiden suhteen. Myös valaistuksella on tärkeä tehtävä niin tilan tunnelman kuin laadukkaan kuvan muodostuksessa.Toteuta sinulle sopivin elokuvatila Jätä yhteydenottopyyntö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton