• Etusivu
  • Talo

Rauhoittavat ja rentouttavat makuuhuonetekstiilit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.07.2008
20081_8477.jpg

Tuohi-pussilakana, Tyyni-tyynyliinat ja Louhi-koristetyynyt

Finlaysonin alkuvuoden 2008 tekstiilimallisto jakautuu kolmeen erihenkiseen teemaan, joiden yhteisinä nimittäjinä ovat luonto, vesi ja saaristo. Kesä tuo mukanaan veden äärellä puuhastelun ja lokoisat lomapäivät elämästä nautiskellen.

Neutraalien värien luontokuoseja

Lotta Mäkisen maisemallinen Tyyni-pussilakanakuosi on saanut inspiraationsa ulkosaariston luodoista ja saarista. Pintamainen Kelo on Jarkko Kallion uutuus harmaana ja keltaisena. Sen innoittajana ovat toimineet vanhojen kelopuiden ja rakennusten eläväiset pinnat. Kelosta on pussilakanoiden lisäksi saatavilla uudenlaiset, muhkeat froteepyyhkeet (50x70 cm ja 70x140 cm).

Anna Huhdan suunnittelema Tuohi tuo musta-valkoisuutta ja Kelon tapaan ilmentää selkeästi puun pintaa. Lisäksi jatkuva mallisto uudistuu kauden väreissä: Aura- ja Aalto-pussilakanat ovat saatavilla myös jadenvihreänä.

Satiinipussilakanoiden ystäville Finlayson tarjoaa Nora Flemingin suunnitteleman linjakkaan Glacier-kuosin, joka kuvastaa alati muodoltaan muuttuvaa jäätikköä sekä Erja Alanderin hennon luontoaiheisen Köynnös-kuosin.

Glacier-kuosi
Glacier-kuosi
Köynnös-kuosi
Köynnös-kuosi

Uusi strukturoitu Joki-päiväpeite mustana ja valkoisena täydentää tekstiilikokonaisuudet. Luoto-koristetyynyt ruskeana ja mustana sekä harmaat Paju-koristetyynyt viimeistelevät sisustuksen.

Hersyviä värejä

Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja
Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja

Elina Heleniuksen kolmiosainen, vihreällä ja sitruunankeltaisella leikittelevä kokonaisuus koostuu Naru-, Helle- ja Pouta-pussilakanoista, jotka muistuttavat heräävästä luonnosta maasta versoavine kasveineen ja puiden puhkeavine kukkineen. Kuosit sopivat erinomaisesti yhteen, joten niistä kukin voi muodostaa mieleisensä kokonaisuuden. Helle- ja Pouta-kuosista on saatavilla myös froteepyyhkeitä ja Poudasta painetut Pouta-peitteet ja -tyynyt.

Energisoivat vitamiinivärit ovat vahvasti läsnä Anu Kanervon Siesta-kuosissa, jossa perhoset viettävät siestaa saaristokasvien lehdillä. Siestasta on saatavilla pussilakanat, koristetyynyjä ja kattaustuotteita. Kokonaisuudet kruunautuvat värikoordinoiduilla Silmu-koristetyynyillä.

Klassisia merellisiä värejä ja kuoseja kesään

Valon, veden ja veneilyn täyttämään kesään kuuluu oleellisena osana klassinen Finlayson-arkiston Aito-kuosi, joka on raikastettu tämän päivän lomapäiviin sopivaksi. Aito-patjaraidan pussilakanaväreinä ovat sini-valkoinen ja puna-valkoinen. Kesän Aito-erikoisuus on tikkipussilakana, jossa ohut kesäpeite yhdistyy kätevästi pussilakanaan. Lisäksi Aito-kuosista on sini-valkoisia, puna-valkoisia ja sini-punaisia koristetyynyjä. Anu Saaren Ilma-kuosin sinitaivaan lintujen mukana on hyvä antaa omienkin ajatusten lentää rauhassa.

Kesän kokonaisuuksiin sopivat saumattomasti Aika-koristetyynyt ja -päiväpeitteet klassisissa väreissään.

Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.
Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201511_44936.jpg
Voiko talvella betonoida?
Betonointi kylminä vuodenaikoinaTalvisaikaan rakentaminen ja erityisesti betonointi voi olla todella haasteellista lähinnä kovien pakkasten vuoksi. Normaalisti talviajaksi lasketaan aika jolloin vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi nolla-asteen alapuolelle. Käytännössä betonoinnin osalta ongelmien välttämiseksi on ryhdyttävä kuitenkin jo keskilämpötilan laskiessa alle + 5 asteen.Talvibetonoinnin ongelmia ovat erityisesti betonin liian nopea lämpötilan lasku joka aiheuttaa veden ja sementin reaktioiden hidastumista. Tällöin betonin jäätymislujuuden ja muotinpurkulujuuden saavuttaminen hidastuu. Ääritapauksessa betoni jäätyy ja vaurioituu ennen kuin jäätymislujuus on saavutettu eikä rakenne saavuta sille tarkoitettua lujuutta. Hitaampaan lujuuden kehitykseen kannattaa varautua tapauskohtaisesti lämpötilan ollessa + 10 astetta.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Arkkitehtuurikilpailu korttelitalosta
Hyvinkään kaupunki järjestää Hyvinkäällä vuonna 2013 pidettävien Asuntomessujen korttelitalon suunnittelusta yleisen arkkitehtuurikilpailun.– Korttelitalosta tulee näyttävä ja vetovoimainen keskusrakennus alueelle. Se toimii messujen ajan toimistona ja myöhemmin päiväkotina ja alueen asukkaiden yhteisenä tilana, palkintolautakunnan puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginarkkitehti Martti Salonen kertoo.Kilpailun tarkoituksena on löytää korttelitalolle toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja to-teuttamiskelpoinen ratkaisu sekä saada uusia ajatuksia tämän hetken päiväkotisuunnitteluun.– Arkkitehtuurikilpailut ovat aina olleet luonteva osa Asuntomessujen toimintaa, jonka tavoitteena on kokeilu ja kehittäminen. Toivomme näkevämme mahdollisimman laajan joukon erityyppisiä, tulevaisuuteen suuntaavia kilpailuehdotuksia, pohtii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.Kilpailu alkaa 25.1. ja päättyy 1.4.2011. Kilpailussa jaetaan palkintoina ja lunastuksina yhteensä 66 000 eu-roa. Ensimmäinen palkinto on 24 000 euroa, toinen 18 000 euroa ja kolmas 12 000 euroa. Lisäksi jaetaan kaksi lunastusta suuruudeltaan 6 000 euroa.Hyvinkään asuntomessualue Kravunharju sijoittuu kaupunkikeskustan eteläosan kumpuilevaan harjumaastoon ja lähes koskemattomaan luontoon. Korkean sijaintinsa vuoksi alueelta avautuu poikkeuksellisen hieno näkymä ympäröivään maastoon.Asuntomessualueesta rakennetaan ekologisesti kestävä, asumisen ja asuntosuunnittelun uusia innovatiivisia konsepteja hyödyntävä asuinalue, joka vahvistaa Hyvinkään kaupungin asemaa asumisen mallipaikkakuntana ja asumisratkaisujen edelläkävijänä metropolialueella.Matkaa messualueelta keskustan palveluihin kertyy noin 3,5 kilometriä ja Helsinki–Tampere-moottoritielle 5 kilometriä. Messualueelle toteutetaan runsaat 30 omakotitaloa, yhtiömuotoisia pientaloja sekä mahdollisesti myös kerrostaloja. Tontit tulevat jakoon huhtikuussa 2011.
201711_51018.jpg
Kuivaketju 10 -koulutus Vantaalla
Koulutusaika: 17.5.2018 klo 9-16 (ilmoittautuminen ja kahvi alkaen 8:30)Koulutuspaikka: Hämeenkylän kartano, Juustenintie 1, VantaaAsiantuntijana: Sauli Paloniitty, TTS TyötehoseuraTavoiteKoulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja syventää opiskelijan valmiuksia toimia kosteuskoordinaattorina ja opettaa hyödyntämään Kuivaketju 10:n mukaista toimintamallia.KohderyhmäKoulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vahva rakennusalan koulutus ja kokemus sekä edellytykset toimia kosteuskoordinaattorin tehtävissä. Kosteuskoordinaattorilta edellytetään tyypillisesti vastaavaa pätevyyttä kuin kohteen vastaavalta työnjohtajalta.Koulutuksen sisältöKlo: 8:30-9:00 ilmoittautuminen ja kahviKlo: 9:00-9:15 Tilaisuuden avaus, Jukka Jaakkola, TTS TyötehoseuraKlo: 9:15-11:30Kosteudenhallintaa koskevat säädökset, lait ja ohjeetKuivaketju 10:n taustaaKuivaketju 10 -toimintamalliKosteuskoordinaattoriKuivaketju 10 -statusKosteusriskit ja niiden hallintaKlo: 11:30 -12:15 LounasKlo: 12:15 - n. klo 16Kuivaketju 10:n laadunvalvontamittaukset ja niiden tulkinta Kuivumisajan huomioiminen eri näkökulmistaEsimerkkejäSauli Paloniitty, TTS TyötehoseuraIlmoittautuminenIlmoittautuminen joko sähköiseen koulutuskalenteriin www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville.Koulutuksen hinta380€ + alv. (sisältäen koulutuksen, lounaan ja kahvit)Mikäli osallistut Kosteuskoordinaattori-PRO -koulutukseen käytyäsi tämän koulutuksen, hyvitetään hinta kokonaisuudessaan. Peruutusmaksu peruutettaessa viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkua 25%, sen jälkeen veloitetaan koko koulutuksen hinta.Lisätietoja koulutuksestaOpintosihteeri: Mia Tokkari, 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fiKehitys- ja asiakkuuspäällikkö: Jukka Jaakkola, 040 712 5048, jukka.jaakkola@tts.fiTTS – Sarkatie 1, 01720 Vantaa – www.tts.fiTTS pidättää oikeudet muutoksiin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Takuuajan toimenpiteet
Vastaanottotarkastuksessa sovittujen töiden valvontaToimenpiteet:Rakennuttajan edustajat valvovat vastaanottotarkastuksessa / jälkitarkastuksessa urakoitsijan toimitusvastuuseen kuuluvien, takuuaikana tehtäväksi sovittujen töiden suorittamisen.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö ja valvojatDokumentit:TarkastuspöytäkirjatHyväksyntä:Projektipäällikkö
talvinen katunäkymä jossa useita pienkerrostaloja
Asukkaan ja omistajan vastuulla on suojella omaisuuttaan tulvalta
Suomen ympäristökeskus ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö tiedottavatAsukkaiden ja omistajien kannattaa varautua tulvavahinkoihin etukäteen jo nyt, kun kevään tulva-aika lähestyy. Oman alueen tulvavaroituksia ja -tiedottamista on syytä seurata, sillä kiinteistön omistajan ja asukkaan vastuulla on suojella itseään ja omaisuuttaan omilla toimillaan. Näin muistuttavat Suomen ympäristökeskus ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.Tulva-aika näyttäisi tänä keväänä alkavan Etelä- ja Lounais-Suomessa keskimääräistä myöhemmin eli aikaisintaan maalis-huhtikuun vaihteessa. SYKE julkaisee tarkemman tulvaennusteen myöhemmin maaliskuussa. Tulvatilanteen kehittymistä ja ennusteita voi seurata mediasta ja esim. tästä linkistä.
201111_28692.jpg
Vihreä betoni pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä
Kestävä rakentaminen tuottaa pitkäikäisiä energia- ja ympäristötehokkaita rakennuksia ja rakenteita ja torjuu näin ilmastonmuutosta. Rudus Oy vastaa alan haasteisiin lanseeraamalla ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavan betonilaadun, Rudus Vihreä betoni.- Ihmisten ympäristötietoisuus on kasvanut ja lisääntyy koko ajan. Nyt ollaan kiinnostuneita mahdollisuudesta vaikuttaa pienempään hiilijalanjälkeen, toteaa Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs. Rudus Vihreä betoni tarkoittaa, että yhtiömme pystyy nyt asiakkaan niin halutessa toimittamaan betonilaatuja, joiden tuotannosta aiheutuva hiilijalanjälki on 20-50% perinteisiä betoneita pienempi.Lue lisää Ruduksen tuotteista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton