• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut Hyvinkäällä -tapahtuman korttelitalosta arkkitehtuurikilpailu

Rakentajan toimitus
Julkaistu 31.01.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Hyvinkään kaupunki järjestää Hyvinkäällä vuonna 2013 pidettävien Asuntomessujen korttelitalon suunnittelusta yleisen arkkitehtuurikilpailun.

– Korttelitalosta tulee näyttävä ja vetovoimainen keskusrakennus alueelle. Se toimii messujen ajan toimistona ja myöhemmin päiväkotina ja alueen asukkaiden yhteisenä tilana, palkintolautakunnan puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginarkkitehti Martti Salonen kertoo.

Kilpailun tarkoituksena on löytää korttelitalolle toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja to-teuttamiskelpoinen ratkaisu sekä saada uusia ajatuksia tämän hetken päiväkotisuunnitteluun.

– Arkkitehtuurikilpailut ovat aina olleet luonteva osa Asuntomessujen toimintaa, jonka tavoitteena on kokeilu ja kehittäminen. Toivomme näkevämme mahdollisimman laajan joukon erityyppisiä, tulevaisuuteen suuntaavia kilpailuehdotuksia, pohtii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Kilpailu alkaa 25.1. ja päättyy 1.4.2011. Kilpailussa jaetaan palkintoina ja lunastuksina yhteensä 66 000 eu-roa. Ensimmäinen palkinto on 24 000 euroa, toinen 18 000 euroa ja kolmas 12 000 euroa. Lisäksi jaetaan kaksi lunastusta suuruudeltaan 6 000 euroa.

Hyvinkään asuntomessualue Kravunharju sijoittuu kaupunkikeskustan eteläosan kumpuilevaan harjumaastoon ja lähes koskemattomaan luontoon. Korkean sijaintinsa vuoksi alueelta avautuu poikkeuksellisen hieno näkymä ympäröivään maastoon.

Asuntomessualueesta rakennetaan ekologisesti kestävä, asumisen ja asuntosuunnittelun uusia innovatiivisia konsepteja hyödyntävä asuinalue, joka vahvistaa Hyvinkään kaupungin asemaa asumisen mallipaikkakuntana ja asumisratkaisujen edelläkävijänä metropolialueella.

Matkaa messualueelta keskustan palveluihin kertyy noin 3,5 kilometriä ja Helsinki–Tampere-moottoritielle 5 kilometriä. Messualueelle toteutetaan runsaat 30 omakotitaloa, yhtiömuotoisia pientaloja sekä mahdollisesti myös kerrostaloja. Tontit tulevat jakoon huhtikuussa 2011.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_65417.jpg
Rakennusteline ei ole vain uudisrakentajan apuri - 5 vinkkiä telineiden käyttöön
Rakennusteline voidaan helposti mieltää vain uudisrakentajan apuvälineeksi isoissa tai pienissä kohteissa. Esimerkiksi piharakennuksen katon kasaus onnistuu helpommin telineiltä tai sisäkaton kipsilevyjen asennus, mutta rakennustelineillä voi tehdä paljon muutakin. Olemme koonneet 5 vinkkiä telineiden käyttöön.
20121_29211.jpg
Työturvallisuus ennen kaikkea
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja tällä hetkellä ovat esimerkiksi rakennusalapainotteinen työturvallisuus- sekä tulityökorttikoulutus.Tutustu koulutuskalenteriin
201712_51225.jpg
Ovatko avaimet hukassa?
Yale Doorman -älylukko mahdollistaa kodin lukituksen sekä kulun hallinnan ja seuraamisen. Se on suunniteltu tekemään arjesta huoletonta ja sujuvaa. Oletpa kotona, töissä tai lomalla, voit luottaa siihen, että sinulle arvokkaat asiat ovat aina turvassa.Yale Doorman lukitsee oven automaattisesti sen sulkeuduttua, jolloin ei tarvitse miettiä, jäikö ovi lukitsematta. Lukon sisäänrakennettu hälytin ilmoittaa siihen kohdistuvista murtoyrityksistä. Hälytys on mahdollista saada myös oven aukaisuista. Mobiilisovelluksen avulla voi vastaanottaa älypuhelimeen tiedon siitä, kun lapsi on päässyt koulusta turvallisesti kotiin.
202211_79981.jpg
Kasvata terassisi käyttöastetta - lasitus vaivattomasti talviasennuksena
Oletko sinäkin miettinyt, että kauniina talvipäivänä olisi pihatöiden lomassa tai ulkoilun jälkeen mukava istahtaa terassille nauttimaan kupponen kuumaa? Pihakalusteita kuitenkin verhoaa paksu lumipeite ja viileä viima käy poskiin. Lasitetulla terassilla näitä ongelmia ei ole. Lasita terassi nyt, niin saat enemmän etuja.
20146_39850.jpg
Aurinkolammen rannalle rakentui Koivuojien unelmahuvila
Valkoharmaa ja tyyliltään merihenkinen loma-asunto on rakennettu Aurinkolammen rantaan. Huvilan sijoittuminen tontille oli rakentajapariskunnalle selkeä – pohjoisesta puhaltava kylmä tuuli haluttiin estää. Pariskunta Jukka ja Sirpa Koivuoja ovat saaneet rakennusprojektinsa jo niin pitkälle, että enää ei ole tiedossa kuin pientä hienosäätöä ennen messujen aukeamista.
20213_69274.jpg
Mikä on tärkeintä toimiston sisustamisessa? Katso vinkit
Ajatellaan että tarkoituksenmukainen toimistotila riittää. Turhaa panostaa sisustukseen. Kuitenkin sisustuksen huomiotta jättäminen vaikuttaa suoraan niin toimistossa viihtymiseen kuin esimerkiksi asiakkaiden ensivaikutelmaan yrityksestä. Kannattaako siis jättää toimiston sisustaminen vain tavaroiden summamutikassa paikoilleen asetteluun? Rakentaja laittoi teorian todelliseen testiin ja päätti muuttaa uusiin tiloihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton