• Etusivu
  • Talo

Rauhoittavat ja rentouttavat makuuhuonetekstiilit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.01.2008
20081_8477.jpg

Tuohi-pussilakana, Tyyni-tyynyliinat ja Louhi-koristetyynyt

Finlaysonin kevään ja kesän 2008 tekstiilimallisto jakautuu vuodenaikoja mukaillen kolmeen erihenkiseen teemaan, joiden yhteisinä nimittäjinä ovat luonto, vesi ja saaristo. Alkuvuosi on hiljaisuudesta nauttimisen, rauhoittumisen ja neutraalien värien aikaa. Keväällä luonto herää kylväen aurinkoa ja energiaa sekä vitamiinivärejä myös sisustukseen. Kesä tuo mukanaan veden äärellä puuhastelun ja lokoisat lomapäivät elämästä nautiskellen.

Neutraalien värien luontokuoseja alkuvuoteen

Alkuvuosi on erilaisten luonnon pintamuotojen ja jadenvihreällä tehostettujen neutraalien värien aikaa. Lotta Mäkisen maisemallinen Tyyni-pussilakanakuosi on saanut inspiraationsa ulkosaariston luodoista ja saarista. Pintamainen Kelo on Jarkko Kallion uutuus harmaana ja keltaisena. Sen innoittajana ovat toimineet vanhojen kelopuiden ja rakennusten eläväiset pinnat. Kelosta on pussilakanoiden lisäksi saatavilla uudenlaiset, muhkeat froteepyyhkeet (50x70 cm ja 70x140 cm).

Anna Huhdan suunnittelema Tuohi tuo talveen musta-valkoisuutta ja Kelon tapaan ilmentää selkeästi puun pintaa. Lisäksi jatkuva mallisto uudistuu kauden väreissä: Aura- ja Aalto-pussilakanat ovat saatavilla myös jadenvihreänä.

Satiinipussilakanoiden ystäville Finlayson tarjoaa Nora Flemingin suunnitteleman linjakkaan Glacier-kuosin, joka kuvastaa alati muodoltaan muuttuvaa jäätikköä sekä Erja Alanderin hennon luontoaiheisen Köynnös-kuosin.

Glacier-kuosi
Glacier-kuosi
Köynnös-kuosi
Köynnös-kuosi

Uusi strukturoitu Joki-päiväpeite mustana ja valkoisena täydentää alkuvuoden tekstiilikokonaisuudet. Luoto-koristetyynyt ruskeana ja mustana sekä harmaat Paju-koristetyynyt viimeistelevät sisustuksen.

Keväällä nautitaan hersyvistä väreistä

Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja
Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja

Kevätaurinko antaa energiaa sisustamiseen ja luo hyvää oloa. Elina Heleniuksen kolmiosainen, vihreällä ja sitruunankeltaisella leikittelevä kokonaisuus koostuu Naru-, Helle- ja Pouta-pussilakanoista, jotka muistuttavat heräävästä luonnosta maasta versoavine kasveineen ja puiden puhkeavine kukkineen. Kuosit sopivat erinomaisesti yhteen, joten niistä kukin voi muodostaa mieleisensä kokonaisuuden. Helle- ja Pouta-kuosista on saatavilla myös froteepyyhkeitä ja Poudasta painetut Pouta-peitteet ja -tyynyt.

Energisoivat vitamiinivärit ovat vahvasti läsnä Anu Kanervon Siesta-kuosissa, jossa perhoset viettävät siestaa saaristokasvien lehdillä. Siestasta on saatavilla pussilakanat, koristetyynyjä ja kattaustuotteita. Keväiset kokonaisuudet kruunautuvat värikoordinoiduilla Silmu-koristetyynyillä.

Klassisia merellisiä värejä ja kuoseja kesään

Valon, veden ja veneilyn täyttämään kesään kuuluu oleellisena osana klassinen Finlayson-arkiston Aito-kuosi, joka on raikastettu tämän päivän lomapäiviin sopivaksi. Aito-patjaraidan pussilakanaväreinä ovat sini-valkoinen ja puna-valkoinen. Kesän Aito-erikoisuus on tikkipussilakana, jossa ohut kesäpeite yhdistyy kätevästi pussilakanaan. Lisäksi Aito-kuosista on sini-valkoisia, puna-valkoisia ja sini-punaisia koristetyynyjä. Anu Saaren Ilma-kuosin sinitaivaan lintujen mukana on hyvä antaa omienkin ajatusten lentää rauhassa.

Kesän kokonaisuuksiin sopivat saumattomasti Aika-koristetyynyt ja -päiväpeitteet klassisissa väreissään.

Kesän tuotteet ovat saatavissa alkaen 1.4.2008.

Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.
Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.

Finlayson ja Pelastusarmeija auttavat kierrättämään vuodevaatteita

Alkutalvi on vuodevaatteiden raikastamisen kulta-aikaa. Silloin on hyvä palauttaa mieliin myös vuodetekstiilien, peitteiden ja tyynyjen hoito-ohjeet, sillä vanhoina ja nuhruisina ne ovat merkittäviä allergioiden ja hengityselinsairauksien aiheuttajia. Tammi–helmikuussa Finlayson ja Pelastusarmeija tarjoavat suomalaisille hyvänmielenvaihtoehdon laittaa vanhat ja kuluneet vuodevaatteet kiertoon tuomalla Pelastusarmeijan keräyslaatikot Finlayson-myymälöihin sekä Finlayson- ja Familon-jälleenmyyntipisteisiin.

20081_8476.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20142_37937.jpg
Älykäs maalämpöpumppu lämmitykseen
Vaivatonta, ympäristöystävällistä ja edullista energiaa maasta talteen keräävä maalämpöpumppu on erinomainen ratkaisu paitsi uuteen, myös vanhaan omakoti, rivi- tai kerrostaloon, kun lämmitysjärjestelmän uusiminen on edessä. NIBE-lämpöpumppuvalikoimasta löytyy ratkaisu kaikenlaisiin lämmitystarpeisiin.Maalämpöpumppu ottaa talteen maaperään tai vesistöön varastoitunutta aurinkoenergiaa ja käyttää sen lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden ja käyttöveden lämmittämiseen. Maalämpö on energia- ja kustannustehokas sekä ennen kaikkea vaivaton tapa lämmittää. Haluttaessa sen maapiiriä voidaan hyödyntää myös sisäilman jäähdyttämiseen helteillä.Lue lisää maalämpöpumpuista
20182_51519.jpg
Näin asennat itse sisustustiilet
Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on lisääntynyt. Tiilillä saat eläväpintaisen tehosteseinän tai seinän osan. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja tiilet on helppo asentaa myös itse.
20116_26429.jpg
Kokkolan aikaisemmat messut
Kokkolassa ensi kesänä järjestettävät asuntomessut ovat kaupungin historiassa toiset. Vuonna 1975 Asuntomessut oli jaettu poikkeuksellisesti neljään eri kaupunkiin: Hämeenlinnaan, Kokkolaan, Poriin ja Vaasaan.
20122_29397.jpg
Perustusten veden- ja radoneristämisjärjestelmä
Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Kun rakennat uutta taloa tai kunnostat vanhaa, varmista, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvaat itsellesi miellyttävän, viihtyisän ja terveellisen asuinilman.
20197_58885.jpg
Kun väliovi ajatellaan uusiksi
Tiesitkö että väliovi voi olla taideteos? Liune-ovet mullistavat tilankäytön ja antavat vapauden sisustaa taiteella lattiasta kattoon – ovia myöten. Tällainen koti on Kouvolan Asuntomessujen Taide, jossa Liune-ovi on saanut pintaansa taiteilija Johanna Oraksen teoksen.
20237_82598.jpg
Kivi sisustus­elementtinä asunto­messuilla - katso ideat ja tarjoukset
Kauniin ulkonäkönsä sekä kiistämättömän kestävyytensä ansiosta kivi on erinomainen elementti sisustuksessa. Sisustuselementtinä se voi tuoda kotiin kauneutta, kestävyyttä sinne missä sitä tarvitaan ja luonnollista tunnelmaa. On kuitenkin tärkeää valita oikeanlainen kivimateriaali ja hoitaa sitä asianmukaisesti, näin sen kauneus säilyy ja kestää pitkään.Tutustu asuntomessukohteisiin sekä Tulikiven messutarjouksiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton