• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentamisen muiden edellytysten varmistus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Projektipäällikkö varmistaa, että hanke on mahdollista käynnistää. Tarkistettavia asioita on mm. rakennuslupa, rahoituspäätökset, tilaajan budjetti, tarvittavien ilmoitusten teko.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Rakennuslupa Rahoituspäätös Päätös vastaavan mestarin hyväksymisestä Ilmoitus työsuojelupiiriin rakennustöiden käynnistämisestä

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Talousarvion laatiminen
Taloyhtiön talousarvio sisältää tulevan tilikauden arvioidut tuotot ja menot. Talousarviota käytetään pohjana yhtiövastikkeiden suuruuden määrittelyssä ja vertailuvälineenä tilikauden toteutuneisiin tuottoihin ja menoihin. Yleensä isännöitsijä valmistelee talousarvion talousyhtiön hallitukselle, joka päättää sen esittämisestä yhtiökokoukselle. Yhtiökokouksen tehtävänä on vahvistaa talousarvio sekä esitetyt yhtiövastikkeet.Talousarvion muodosta ei ole säädöksiä, mutta vertailua toteutuneisiin lukuihin helpottaa, jos talousarvio laaditaan kiinteistöjen tuloslaskelmakaavan pohjalta. Laadinnan lähtökohtana on selvittää päättyneen tilikauden yli- tai alijäämä, esimerkiksi laskemalla taseen rahoitusomaisuuden ja lyhytaikaisen vieraan pääoman erotus. Jos seuraavan tilikauden talousarvio laaditaan kesken kuluvaa tilikautta, tulee kuluvan vuoden tuloksen arvioimisessa ottaa huomioon loppuvuoden kiinteämääräiset laskut sekä arvioitavissa olevat muuttuvamääräiset laskut, kuten lämmityslaskut. Arvioissa voidaan käyttää pohjana normaalin vuoden kulutusta.Talousarvion hoitopuolen menot tulee kattaa hoitovastikkeilla ja pääomamenot pääomavastikkeilla niin kuin yhtiöjärjestyksessä määrätään. Pääomavastiketta määrätessä tulee siis ottaa huomioon vuoden aikana maksettavat korkomenot ja lyhennyssuunnitelmassa olevat lyhennykset sekä pääomavastikkeiden ali- tai ylijäämä tilikauden alussa.
20117_26980.jpg
Puu keskeinen materiaali
Puu päämateriaalinaPuurakentaminen on isossa roolissa Loma-asuntomessut Mäntyharjussa -tapahtumassa 27.6.–10.7.2011. Kahdestakymmenestäkahdesta messukohteesta 21 on rakennettu puusta. Hirsirakenteisia kohteita näistä on kymmenen.Perinteinen puurakennus ja erityisesti hirrestä tehdyt loma-asunnot ovat kaikkein suosituimpia. Hirsi rakennusmateriaalina sulautuu luontoon ja on tunnelmallinen. Mökkihän on vuosikymmeniä mielletty juuri hirsirakenteiseksi rakennukseksi.
20215_70442.jpg
Pihabetoni on näppärä apu kodin pieniin valutöihin
Kevät paljastaa jälleen pienet pihan korjausprojektit niin koti- kuin mökkipihallakin. Milloin aidantolppa kaipaa uudelleenkiinnitystä, pyykinkuivausteline tarvitsee asentaa paikoilleen tukevasti tai tehdä muutama porras. Pieniä töitä, joissa usein kaipaa paria ämpärillistä betonia. Enää sinun ei tarvitse kanniskella isoja säkkejä kuivabetonia, vaan pikkuaskareisiin on Weber kehittänyt Pihabetonin.
20189_54821.jpg
Jokaiseen elämänvaiheeseen sopiva koti
Kastellin talovalikoimasta löytyy laaja valikoima eri kokoisia ja eri tyylisiä talomalleja moneen eri elämänvaiheeseen. Kaikki talomallit ovat saatavilla joko esitetyllä pohjaratkaisulla tai muunneltunsa sellaiseksi kuin sinä itse haluat valitsit sitten 1-, 1½- tai 2-kerroksisen ratkaisun.1-kerrosratkaisut1½-kerrosratkaisut2-kerrosratkaisutTilaa Kastelli-taloesite
20133_34228.jpg
Näin ilmanvaihtokanavisto eristetään
Hyvä sisäilma on ensiarvoisen tärkeää ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Se vaikuttaa virkeyteen ja jaksamiseen. Lisäksi se luo miellyttävän työ- ja oleskeluympäristön.Tehokkaasti ilmastoidussa talossa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestää sukupolvelta toiselle ilman suurempia rakenteellisia remontteja.Pientalon ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmän tultua lähes pakolliseksi uusien energiansäästömääräysten yhteydessä on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota myös ilmanvaihtokanavien eristämiseen.Ilmanvaihtokanavien eristys voidaan toteuttaa joko CLIMCOVER ROLL CR ALU2 -ilmastointimatolla tai vaihtoehtoisesti tähän käyttötarkoitukseen suunnitelluilla CLIMCOVER TUBE Alu2 -putkieristeellä. Eristekourut ja eristematot on valmistettu pääosin kierrätettävistä materiaaleista. Kierrätyslasin osuus näissä on jopa 80 %
talvinen katunäkymä jossa useita pienkerrostaloja
Asukkaan ja omistajan vastuulla on suojella omaisuuttaan tulvalta
Suomen ympäristökeskus ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö tiedottavatAsukkaiden ja omistajien kannattaa varautua tulvavahinkoihin etukäteen jo nyt, kun kevään tulva-aika lähestyy. Oman alueen tulvavaroituksia ja -tiedottamista on syytä seurata, sillä kiinteistön omistajan ja asukkaan vastuulla on suojella itseään ja omaisuuttaan omilla toimillaan. Näin muistuttavat Suomen ympäristökeskus ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.Tulva-aika näyttäisi tänä keväänä alkavan Etelä- ja Lounais-Suomessa keskimääräistä myöhemmin eli aikaisintaan maalis-huhtikuun vaihteessa. SYKE julkaisee tarkemman tulvaennusteen myöhemmin maaliskuussa. Tulvatilanteen kehittymistä ja ennusteita voi seurata mediasta ja esim. tästä linkistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton