• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentaja.fi on Suomen tunnetuin rakentajan ja remontoijan media

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.02.2022Päivitetty 23.02.2022
20222_76969.jpg

Tuore bränditutkimus kertoo, että Rakentaja.fin tunnettuus on kasvanut entisestään. Nyt yli puolet suomalaisista tuntee palvelun tai on käyttänyt sitä äskettäin.

Suosittu sivusto jatkaa kasvuaan

Rakentajista ja remontoijista peräti yli 70 prosenttia tuntee Rakentaja.fi-sivuston. Lisäksi joka neljäs tänä vuonna rakentamista tai remontoimista suunnitteleva nimeää Rakentaja.fin ensisijaisten digitaalisten tietolähteidensä joukkoon.

– Rakentaja.fi on palvellut rakentavia ja remontoivia suomalaisia jo 20 vuotta, joten meillä on hyvä perusta vahvalle brändille, sanoo Rakentaja-tuoteperheen liiketoiminnasta vastaava Inka Partanen.

– Toisaalta rakentaminen ja remontointi liittyvät vahvasti tiettyihin elämänvaiheisiin, ja jokainen uusi rakentava sukupolvi pitää houkutella palvelun äärelle. Olemme tosi iloisia, että viime vuosien panostuksemme rakentamisen ammattilaisiin ja toisaalta pienremonteista haaveilevien kuluttajien inspiroimiseen näkyvät sekä tunnettuuden että kävijämäärien kasvuna, Partanen jatkaa.

Tiedonlähteenä erikoissivustot ja kauppapaikat

Tuoreen tutkimuksen mukaan Rakentaja.fin tuntee tai sitä on käyttänyt 55 prosenttia vastaajista. Suomelan tunnettuus on 48 prosenttia, ja kolmannelle sijalle yltäneen TM Rakennusmaailman tuntee 45 prosenttia vastaajista.

Rakentajat ja remontoijat suosivat tiedonhankinnassaan paljon myös verkon kauppapaikkoja, kuten rautakauppojen verkkosivustoja. Ne lähes puolet tutkimukseen osallistuneista suomalaisista nimeää tietolähteekseen.

Rautakauppojen sivuja käytetään etenkin remontointiin liittyvässä tiedonhaussa. Sen sijaan sosiaalinen media tai somevaikuttajat ovat tietolähde vain yhdelle kymmenestä.

Rakennusalan imagoa ja tietolähteiden tunnettuutta kartoittava tutkimus toteutettiin helmikuussa 2022. Kantarin toteuttamaan tutkimukseen vastasi tuhat suomalaista.

Katso uusimmat artikkelit Rakentaja.fin etusivulta.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20153_42771.jpg
Sähkötyökalut rakentamisen eri vaiheisiin
Talonrakennuksessa kuten myös kodin remonttipuuhissa tarvitaan aina tarkoituksen mukaisia työvälineitä ja koneita. Monet sähkötyökalut ovat lähes välttämättömiä työn sujuvuuden varmistamiseksi. Käyttämällä tehokkaita sähkötyökaluja, työt etenevät nopeasti ja jälki on suunnitellun mukaista.
20227_78980.jpg
Unelmien koti 2022 - katso äänestyksen ja arvonnan tulokset!
Rakentaja.fin järjestämässä Unelmien koti 2022 -äänestyksessä lukijat saivat valita oman suosikkitalomallinsa viiden ehdokkaan joukosta. Voittajaksi nousi yksitasoinen kivitalo Lammi Saarenta, joka keräsi kiitosta erityisesti toimivasta pohjaratkaisustaan ja viihtyisän suojaisasta terassista, jossa pihatakka ja palju tuovat arkeen ripauksen luksusta. Kakkossijan nappasi Hirsijukka 126-10H, jonka tehokkaasti käytetyt kompaktit neliöt ja erillinen saunaosasto miellyttivät monia.
20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
201511_44894.jpg
Tuuleta ja tamppaa käden käänteellä
Tomuttaminen ja tuulettaminen ovat parasta hoitoa tekstiileille. Luonnonkuidut suorastaan rakastavat tuulettamista. Säännöllinen tuulettaminen vähentää tekstiilien pesutarvetta ja pidentää niiden käyttöikää.Duster on kotimainen, moderni tuuletus- ja tomutusteline, joka poistaa erillisen mattotelineen tarpeen ja jota voit hyödyntää monipuolisesti muihinkin käyttötarkoituksiin. Pidentyvine tuuletusvarsineen ja alastaittuvine aputasoineen se toimii mainiosti niin tuuletus-, tamppaus- kuin kuivatustelineenäkin.Dusterin kaikki osat valmistetaan Suomessa.
20176_49569.jpg
Saumoissa piilee PCB
Saumausalan uranuurtaja Boris Panschin on huolissaan siitä, että varsinkin 60-80-luvuilla rakennettujen rakennusten saumausmassat saattavat sisältää PCB:tä tai lyijyä yli sallitun määrän. Haitta-aineita voi olla myös toimistorakennusten sisäpuolisissa saumoissa, koska niissä käytettiin jopa enemmän samoja PCB- ja lyijypitoisia saumausmateriaaleja kuin julkisivusaumauksissakin. Panschinin mielestä saumareille tarvitaan koulutusta, jotta asukkaat ja työntekijät eivät altistu haitta-aineille.
20116_26508.jpg
Mäntyharjun peruskorjauskohde
Mäntyharjun loma-asuntomessuilla uusien kohteiden lisäksi messukävijät pääsevät tutustumaan myös vanhempaan rakentamiseen. Messujen peruskorjauskohde, Kyminniemi (kohde 18), sijaitsee messualueen niemen kärjessä ainutlaatuisella paikalla ja omassa rauhassaan.Kyminniemi kuuluu messualueen alkuperäiseen rakennuskantaan. Uittotupa on valmistunut vuonna 1957 ja se on entinen UPM Kymmenen uittokämppä. Tupaa on aikoinaan käytetty Mäntyharjun reitin uiton päätyttyä yhtiön henkilöstön lomapaikkana. Kohteen myötä messuvieraille tarjoutuukin mahdollisuus päästä tutustumaan alueen uittohistoriaan.Vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen. Vanha saunarakennus on rakennettu kokonaan uudelleen. Sekä päärakennuksessa että rantasaunassa yhdistyvät tyylikkääksi kokonaisuudeksi uusi ja vanha. Kyminniemen tilan suurta ja ainutlaatuista tonttia täydentävät vanha piharakennnus ja maakellari.Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton