• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentaja.fi on Suomen tunnetuin rakentajan ja remontoijan media

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.02.2022
20222_76969.jpg

Tuore bränditutkimus kertoo, että Rakentaja.fin tunnettuus on kasvanut entisestään. Nyt yli puolet suomalaisista tuntee palvelun tai on käyttänyt sitä äskettäin.

Suosittu sivusto jatkaa kasvuaan

Rakentajista ja remontoijista peräti yli 70 prosenttia tuntee Rakentaja.fi-sivuston. Lisäksi joka neljäs tänä vuonna rakentamista tai remontoimista suunnitteleva nimeää Rakentaja.fin ensisijaisten digitaalisten tietolähteidensä joukkoon.

– Rakentaja.fi on palvellut rakentavia ja remontoivia suomalaisia jo 20 vuotta, joten meillä on hyvä perusta vahvalle brändille, sanoo Rakentaja-tuoteperheen liiketoiminnasta vastaava Inka Partanen.

– Toisaalta rakentaminen ja remontointi liittyvät vahvasti tiettyihin elämänvaiheisiin, ja jokainen uusi rakentava sukupolvi pitää houkutella palvelun äärelle. Olemme tosi iloisia, että viime vuosien panostuksemme rakentamisen ammattilaisiin ja toisaalta pienremonteista haaveilevien kuluttajien inspiroimiseen näkyvät sekä tunnettuuden että kävijämäärien kasvuna, Partanen jatkaa.

Tiedonlähteenä erikoissivustot ja kauppapaikat

Tuoreen tutkimuksen mukaan Rakentaja.fin tuntee tai sitä on käyttänyt 55 prosenttia vastaajista. Suomelan tunnettuus on 48 prosenttia, ja kolmannelle sijalle yltäneen TM Rakennusmaailman tuntee 45 prosenttia vastaajista.

Rakentajat ja remontoijat suosivat tiedonhankinnassaan paljon myös verkon kauppapaikkoja, kuten rautakauppojen verkkosivustoja. Ne lähes puolet tutkimukseen osallistuneista suomalaisista nimeää tietolähteekseen.

Rautakauppojen sivuja käytetään etenkin remontointiin liittyvässä tiedonhaussa. Sen sijaan sosiaalinen media tai somevaikuttajat ovat tietolähde vain yhdelle kymmenestä.

Rakennusalan imagoa ja tietolähteiden tunnettuutta kartoittava tutkimus toteutettiin helmikuussa 2022. Kantarin toteuttamaan tutkimukseen vastasi tuhat suomalaista.

Katso uusimmat artikkelit Rakentaja.fin etusivulta.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20136_35400.jpg
KNX-taloautomaatio on Standardi
KNX -järjestelmän kantavana ideana on yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot yhtenäiseksi ja mahdollisimman energiatehokkaasti toimivaksi verkoksi. KNX -järjestelmällä voidaan ohjata mm. valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esimerkiksi markiiseja.KNX on väylätekniikka, jolla taloautomaation eri osia ohjataan yhdellä ainoalla järjestelmällä, jossa laitteet ja eri järjestelmät keskustelevat keskenään. Väylätekniikka tuo merkittäviä säästöjä niin toteutusvaiheessa kuin rakennuksen elinkaaren aikanakin. KNX -taloautomaatio sopii hyvin erilaisiin ja erikokoisiin kohteisiin kuten omakotitaloihin, toimistoihin, liikerakennuksiin, hotelleihin, kouluihin jne. Muunneltavuus on tärkeää rakennuksen käytön aikana ja KNX -järjestelmän laajentaminen on helppoa. KNX:llä toteutetun talotekniikan osuus ja toiminnot päätetään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.KNX:n on standardoitu järjestelmä (ISO/IEC 14543-3), joka takaa sen, että eri valmistajien KNX -tuotteet ovat keskenään yhteensopivia. KNX standardia hallinnoi ja laitteiden yhteensopivuutta valvoo Konnex Association (www.knx.org). KNX -tekniikka perustuu EIB, BatiBUS ja EHS –järjestelmiin, jotka kehitettiin jo 1990-luvun alussa.Lisätietoa KNX-tekniikasta
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Energiatehokkuutta monipuolisesti edistävä direktiivipaketti valmistui
EU:n liikenne-, televiestintä- ja energianeuvosto kokoontui Brysselissä 7.12.2009. Ministerit saivat valmiiksi kolme direktiiviä käsittävän energiatehokkuuspaketin. Direktiivien valmistelusta vastaavat Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö sekä ympäristöministeriö. Suomea kokouksessa edusti elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.Energiatehokkuuspaketti sisältää kaksi direktiiviehdotusta - direktiivin rakennusten energiatehokkuudesta ja energiamerkinnöistä sekä asetuksen autorenkaiden polttoainetehokkuudesta. Paketista oli jo saavutettu sopu komission, Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston välisissä trilogeissa.- Rakennusten osuus energiankulutuksesta EU:ssa ja Suomessa on 40 % eikä ilmastotavoitteita saavuteta ilman rakennusten energiatehokkuuden huomattavaa parantamista. EU:n tavoite on matalaenergiarakentaminen, johon suuntaan Suomi on jo siirtymässä vuonna 2010 tiukentuvilla rakentamismääräyksillä ja edelleen vuonna 2012 tehtävällä määräysten uudistuksella, totesi rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä vastaava asuntoministeri Jan Vapaavuori.Ministeri Vapaavuoren mukaan uusittu rakennusten energiatehokkuusdirektiivi edellyttää energiatehokkuusvaatimuksia myös korjausrakentamiseen.- Se tulee olemaan haaste sekä kansalliselle lainsäädännölle että koko rakennusalalle, mutta samalla erinomaisen tärkeää, kun otetaan huomioon kuinka suuri energiasäästöpotentiaali olemassa olevaan rakennuskantaan sisältyy, jatkoi ministeri Vapaavuori.Direktiivi rakennusten energiatehokkuudesta edellyttää kansallisten energiatehokkuusvaatimusten asettamista uudis- ja korjausrakentamiseen. Uusittu direktiivi täsmentää myös energiatodistuksiin liittyviä menettelyjä ja lisää todistusten painoarvoa.Direktiivi energiamerkinnöistä on puitedirektiivi, jonka nojalla komissio voi antaa laitekohtaisia direktiivejä kotitalouslaitteiden energiamerkinnästä. Energiamerkintöjen tarkoituksena on ohjata kuluttajia valitsemaan energiatehokkaita kylmäsäilytyslaitteita, pesukoneita, kuivausrumpuja, lamppuja, uuneja ja ilmastointilaitteita.Neuvoston ja parlamentin asetuksen renkaiden polttoainetaloudellisuudesta mukaan auton renkaita myytäessä niistä tulee antaa renkaiden polttoainetaloudellisuutta ja vierintämeluominaisuutta kuvaavaa tietoa.
20083_9881.jpg
Palveluhakemisto
Palveluhakemisto on rakennus-, puutarha- ja sisustusalan yritysten yhteystietoja sisältävä hakupalvelu, joka on tarkoitettu palvelemaan sekä yksityisiä rakentajia ja remontoijia että edellä mainituilla aloilla toimivia yrityksiä. Palveluhakemistosta Rakentaja.fi-palvelujen käyttäjät voivat etsiä erilaisiin hankkeisiinsa toteuttajia ja tuotteita. Palveluhakemistoon liittyneet yritykset puolestaan saavat palvelunsa ja tuotteensa helposti näkyville Rakentaja.fin yli 365 000 rakentajaperhettä sisältävän jäsenkannan keskuudessa. Palveluhakemistoon tehdään n. 20 000 hakua kuukaudessa.
202111_73748.jpg
Sisustamista helpottavat ratkaisut
Tilojen suunnittelua monikäyttöisemmiksi ja ratkaisuja kotien ja toimistojen tilaongelmiin, on luotu helpottamaan Liune-ratkaisuja. Sisustussuunnittelu saa tilaa sekä mahdollisuuksia ja huoneista tulee helposti muunneltavia, kun väliseinien runko on valmistettu parhaista ratkaisuista, kuten Liunen seinän sisään liukuvista väliovista ja Gypsteel-rangoista. Liunen seinän sisään liukuva väliovi jättää kaiken seinä- ja lattiapinnan vapaaksi sisustukselle, ja ovi itsessäänkin on upea sisustuselementti.
20094_16462.jpg
Asuntomessut Valkeakoskella
Valkeakosken kaupunki sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Tampereelle matkaa on 35 km, Hämeenlinnaan 44 km ja Helsinkiin 145 km.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton