• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentaja uudistuu – vastaa kyselyyn ja voita leffalippupaketti!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.01.2021
20211_68211.jpg

Tältä Rakentaja.fi näytti vuonna 2004. Parhaillaan teossa oleva uudistus tähtää huippuluokan käytettävyyteen erityisesti mobiilinäytöillä.

Rakentaja.fi-sivustoa rakennetaan parhaillaan uuteen uskoon. Uudistuksessa tärkeintä on käytettävyys, houkuttelevuus ja asiantuntevan sisällön helppo löydettävyys. Luultavasti sinä tiedät parhaiten, mikä nykyisin rakentajassa on pielessä ja mitä ei ainakaan saisi muuttaa.

Kerro kyselyssä toiveesi! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme elokuvalippupaketteja.

Rakentaja.fi on Suomen laajin ja vanhin rakentamiseen ja remontointiin keskittyvä verkkopalvelu. Ensimmäinen sivu avattiin jo vuonna 1998. Nykyisin Rakentaja-tuoteperheeseen kuuluvat myös Rakentaja Pro, Puutarha.net, Omataloyhtio.fi ja Talovertailu.fi. Palveluissa vieraillaan yli miljoona kertaa kuukausittain ja niiden jäsenmäärä on yli 600 000.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20218_71795.jpg
Viikon sisustusidea: 3 suosituinta sisustusväriä Instagramissa
Esiteltävät värit löytyvät Duluxin sekä Farrow & Ball -värikartoista, joten niitä on hieman vaikeampaa löytää lähimmästä rautakaupasta tai mahdotonta sävyttää Suomessa. Artikkelista löytyy kuitenkin Tikkurilan värikartan vaihtoehtoja, jotka sopivat suomalaiseen sisustukseen ja makumaailmaan. Voit kysyä myös rautakaupastasi NCS-värikarttaa (esim. Teknos).
20142_37963.jpg
Suomalaiset ikkunat suomalaisiin koteihin
Energiatehokkaat Domus-ikkunat ovat suomalaisiin oloihin suunniteltuja. Ne tuovat aina parasta vastinetta rahallesi, tarjoten sopivan ratkaisun kaikkiin ikkunatarpeisiisi. Jokainen Domus-ikkuna on varma, kestävä ja ekologinen valinta, joka tarjoaa kotiisi suojaa, lämpöä, valoa ja huolettomuutta vuosikymmeniksi.Kaikki Domus-ikkunat tehdään mittatilaustyönä, mikä takaa, että ne sopivat kotiisi täydellisesti. Ikkunahankinnassa sinua auttavat ammattitaitoiset myyjämme ja tarvittaessa tarjoamme täyden palvelun aina suunnittelusta kuljetukseen ja asennukseen.Domus-ikkunat vastaavat myös vaativan uudisrakentajan haasteisiin. Erityisesti Passiivi ja Passiivi Plus -ikkunat soveltuvat moderniin ja energiatehokkaaseen rakentamiseen, tarjoten markkinoiden parhaat lämmöneristysominaisuudet ja lasivaihtoehdot.Lue lisää Domus-ikkunoista
20239_83063.jpg
Käyttövesijärjestelmä
LVI-suunnittelulla on aivan oma merkityksensä kestävien ja turvallisten ratkaisujen aikaansaamiseksi. Kosteusvaurioiden mahdollisuus tulee minimoida jo rakennusvaiheessa, samoin kunnostuksen yhteydessä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Biopolttoaineilla hyvä kysyntä; Huono tuotantokausi rassaa Vapon tulosta
Vapo-konsernin liikevaihto tammi-syyskuussa 2008 oli 457,8 milj. euroa (467,7 milj. euroa vastaavana ajanjaksona 2007). Liikevoitto oli 25,1 milj. euroa, mikä on 5,5 prosenttia liikevaihdosta (45,5 milj. euroa, 9,7 prosenttia).Paikallisten polttoaineiden (turve, puu) kysyntä säilyi hyvänä lämpimästä talvesta huolimatta. Liikevaihtoa ja kannattavuutta heikensi huonojen korjuuolosuhteiden vuoksi lämpöarvoltaan huonompi turve ja korkeat rahtikustannukset. Tilanne jatkuu huonona, koska sateet vähensivät turvetuotantoa myös korjuukaudella 2008.Pelletti-liiketoiminnan kannattavuus pysyi heikkona, mikä johtui lämpimien säiden aiheuttamasta ylitarjonnasta. Myös puuraaka-aineen hinnannousu heikensi tulosta.Lämpö ja sähkö –liiketoiminta-alueen liikevaihtoa kasvattivat Ruotsista hankitut 18 lämpökeskusta.Puutarha ja ympäristö –liiketoiminta-alueella kuluttaja- ja viherrakentamistoiminnat kehittyivät myönteisesti. Raaka-aineissa ja kuivikkeissa markkinaosuus kasvoi.Sahateollisuuden heikko markkinatilanne on jatkunut. Rakentaminen on supistunut ja hinnat laskeneet. Myös tukkiraaka-aineen tarjontatilanne on ollut heikko ja hinta on ollut liian korkea verrattuna valmiin sahatavaran hintaan.Biopolttoaineiden kysyntä säilyy hyvänä, joskin säistä johtuva huono tuotantokausi rajoittaa myyntiä ja lisää kustannuksia. Pellettimarkkinoiden tilanteen arvioidaan tasapainottuvan talvikuukausien alkaessa. Koko vuoden taloudellinen kehitys jää selvästi vuodesta 2007.
202210_73510.jpg
Mitä on tulevaisuuden puulämmitys?
Ympäristöystävällinen sekä pidemmän päälle taloudellinen kodin lämmittäjä on kotimainen varaava tulisija. Tehokkuutensa lisäksi tulisija luo ympärilleen lämmintä tunnelmaa. Puilla lämmitettäessä pystyy leikkaamaan muita energiakuluja, lisäksi se toimii yhdessä eri järjestelmien kanssa.
201711_50899.jpg
Rakennusalan työmaapäällikön erikoisammattitutkinto
Rakennusalan työmaapäällikön tehtävätTutkinnon suorittanut omaa laaja-alaiset ja edistyneet rakennusalan tiedot, jotka osoittavat asioiden hallintaa, kykyä soveltaa ja kykyä luoviin ratkaisuihin ongelmien ratkaisemiseksi. Henkilö kykenee johtamaan rakennusalan hankkeita ja pystyy selkeään päätöksentekoon omassa toimintaympäristössään. Tutkinnon suorittaja laatii näyttötehtävät ensisijaisesti omalla työmaallaan. Työkohde voi myös vaihtua suoritusaikana. Tutkinnon suorittaminen parantaa suorittajan ja koko yrityksen valmiuksia toimia nykyaikaisesti, laadukkaasti ja kannattavasti.Henkilöllä on koulutuksen suoritettuaan ja muiden pätevyysvaatimusten täytyttyä mahdollisuus hakea sertifiointia vastaavan työnjohtajan, työmaainsinöörin tai työpäällikön pätevyyteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton