• Etusivu
  • LVI

Puzer - keskuspölynimuri ja pölytön ympäristö ovat tärkeä osa perheen hyvinvointia.

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö KP-Tekno Oy
Päivitetty 08.11.2023
Koti ja perhe

© Adobe Stock

Jokainen ihminen arvostaa puhdasta koti-ilmaa. Mutta perinteinen pölynimuri ei riitä tekemään kodista kunnolla puhdasta - poistoilmassa oleva hienon hieno pöly jää leijailemaan ja laskeutuu uudestaan. Puzer - keskuspölynimuri on tehokkaampi. Puzer poistaa kodistasi kaikkein pienimmänkin mikropölyn ja on sitä paitsi hiljainen ja helppo käyttää.

Puzer-keskuspölynimuri vie poistoilman ulos.

Tosiasia on, että tavallisen pölynimurin pölysuodatinta ei kerta kaikkiaan voi tehdä niin tiiviiksi että se keräisi myös pienet mikrohiukkaset huoneilmasta. Miksi mikrohiukkaset sitten pitäisi poistaa imuroimalla. Pölyallergikot tietävät vastauksen

Ilman muuta - mikropöly saa allergiaoireet puhkeamaan. Terveille ihmisille taas raikas, pölytön huoneilma merkitsee entistä viihtyisänpää kotiympäristöä, elämänlaatua.

Keskuspölynimurin merkittävin etu on se. että poistoilma johdetaan ulos, kun perinteiset imurit puhaltavat poistoilman takaisin huonetilaan. HYKS:n allergiasairaalassa työskentelevä dosentti Ilmari Lindgren tutki imuroinnin vaikutusta huoneilman pölymäärään. Tutkimuksen mukaan tavallisella imurilla imurointi lisää merkittävästi pienimpien, terveydelle haitallisimpien, mikropölyhiukkasten määrää. Puzer-keskuspölynimuri sensijaan vähentää pölyhiukkasten määrää ja puhdistaa siten ilmaa. Jo noin kuukauden Puzer-imuroinnin jälkeen huoneilma on yhtä pölytöntä kuin puhdas ulkoilma.

Niin hiljainen, että tuskin uskot korviasi.

Vain letku imurasiaan ja Puzer-keskuspölynimuri on valmis käyttöön! Koska imurin keskusyksikkö sijoitetaan siivous- tai muuhun komeroon, varastoon, vaatehuoneeseen tai vastaavaan, voit tyystin unohtaa koneen kiskomisen, huonekalujen kolhimisen ja saman tien imurointiin tavallisesti liittyvän melun. Keskuspölynimuri on hiljainen, eikä haittaa normaalia keskustelua tai esimerkiksi TV:n katselua.

Sata neliötä yhdellä rupeamalla.

Puzerilla imuroidessasi tarvitset vain 8 m:n pituisen. kevyen letkun. joka ylettyy jopa 100 m2 kokoisen alueen siivoamiseen. Imurasiat voi asentaa käytön kannalta parhaaseen paikkaan, valokatkaisijoiden korkeudelle. Imurasiat ovat muotoilultaan tyylikkään huomaamattomia. Itse keskusyksikkö mahtuu pieneen tilaan, Jopa 40 cm:n kokoiseen komeroon, ja sen pölysäiliön tilavuus on 25 litraa. Normaalikäytössä se tyhjennetään 3-6 kertaa vuodessa.

Helppo asentaa uuteen ja vanhaan - vaikka itse.

Puzer on keskuspölynimuri, joka on suunniteltu asennettavaksi myös jälkikäteen vanhaan pientaloon. Koko järjestelmän asentamiseen kuluu vain muutama tunti. Useimmissa pientaloissa on levyrakenteiset, onttorunkoiset väliseinät. Runkoputken vetäminen katseelta piiloon näihin rakenteisiin käy usein nopeasti ja helposti. Putket voivat vaihtoehtoisesti kulkea komeroissa tai muissa vastaavissa tiloissa. Siirtyminen huonetilasta toiseen tapahtuu ullakon, alapohjan tai vaikkapa ulkoseinän kautta.

20076_5511.jpg
KP-Tekno Oy
LVI
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sohvan imurointi
Puzer Easy kerrostaloon
Vietämme suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys hyvinvointiimme. Puzer-keskuspölynimuri on kätevä ja tehokas ratkaisu sisäilman laadun parantamiseen. Keskuspölynimuri ei ole alunperin suomalainen keksintö, mutta täällä niiden tuotekehitys on kulkenut pitkin harppauksin eteenpäin. Kehityksen kärkijoukoissa kulkevalla KP-Teknolla on jo viisitoistavuotinen kokemus keskuspölymimurien valmistuksesta. Yrityksen Puzer-mallisto on saavuttanut vankan jalansijan Suomen keskuspölynimurimarkkinoilla, ja Puzerit tunnetaan myös eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa ja Kiinassa.Lisätietoa keskuspölynimureista...Puzer Easyn voit hankkia myös Jäsentukusta...Perinteiset Puzer-keskuspölymimurit soveltuvat käytettäviksi omakoti-, rivi- ynnä muissa pientaloissa, joissa tavallista imuria käytettäessä ongelmaksi muodostuva mikropöly johdetaan poistoilmaputkiston kautta suoraan ulkoilmaan. Uusinta mallia, Puzer Easyä, voidaan käyttää myös kerrostaloissa sijaitsevissa asunnoissa ja toimistotiloissa, koska se ei vaadi imu- eikä poistoilmaputkistoa. Poistoilma johdetaan täysin puhdistettuna siihen tilaan, johon imuri on asennettu.
Perhe yhdessä sohvalla
Puhtaampi koti - mikrohiukkaset pois sisäilmasta
Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuun ottamatta. Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.
Tyttö nojaa sohvaan
Keskuspölynimurin toimintaperiaate
Kun käyttäjä liittää letkun imurasiaan, lähtee imurasialta sähköinen viesti keskusyksikölle laitteiston käynnistämistä varten. Keskusyksikkö käynnistyy ja järjestelmän synnyttämä alipaine aiheuttaa imun runkoputkistossa. Keskusyksikkö on toiminnassa niin kauan, kunnes letku irroitetaan imurasiasta. Kehittyneimmät keskuspölynimurit ovat varustettavissa myös kahvakäynnistyksellä.Yhdellä imurasialla jopa sata neliötäImuroidessa käytetään yleisesti 8 metrin pituista kevyttä letkua, joka ylettyy jopa 100 m² kokoisen alueen siivoamiseen. Imurasiat ovat tyylikkään huomaamattomia ja ne suositellaan asennettavaksi käytön kannalta parhaaseen paikkaan noin metrin korkeudelle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
20213_68919.jpg
Lemmikit taloyhtiössä
Yhä useammassa perheessä on lemmikkieläin tai -eläimiä. Taloyhtiöissä tämä merkitsee lemmikillisten ja lemmikittömien asukkaiden rinnakkaiseloa, mikä edellyttää joskus molemminpuolista huomaavaisuutta. Lemmikkieläinten pidosta, säännöistä ja rajoista keskustellaan usein myös vuokranantajan ja vuokralaisen välillä vuokrasopimusta laadittaessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton