• Etusivu
  • Talo

PTT:n kanssa yhteisesti sovittuja käytäntöjä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 11.05.2017
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Talopaketit ovat omakotitalojen suosiossa ja suurin osa uusista kohteista rakennetaankin hyödyntäen talopaketteja. Omakotitalon rakentajalla on useita vaihtoehtoja toimitussisällöistä. Kokosimme tähän Pientaloteollisuus PTT ry:n ja sen jäsenyritysten yhteisesti sovittuja käytäntöjä toimitussisällöistä.

Info

Info

Materiaali- tai elementtipaketti

Omatoimiselle rakentajalle

Materiaalipaketti sisältää valtaosan rakennustarvikkeista tontille toimitettuna. Asennus tilataan erikseen joko talotehtaalta tai esimerkiksi talotehtaan suosittelemalta yritykseltä. Asiakas tekee tai teettää perustukset itse talovalmistajan ohjeiden mukaan.

Elementtipaketti eroaa materiaalipaketista siinä, että ulkoseinät toimitetaan valmiina ulkoseinäelementteinä, joissa on ikkunat asennettuna.

Info

Info

Runkovalmis talopaketti

Perinteinen talopaketti omatoimiselle

Runkovalmiissa paketissa kantavat ulko- ja väliseinät sekä välipohja asennetaan valmiiksi. Asiakas teettää erikseen tai tekee itse anturan ja perustukset. Parvekerakenteet, katosten ja kuistien kantavat rakenteet sekä vesikaton kantavat rakenteet asennetaan valmiiksi.

Info

Info

Vesikattovalmis talopaketti

Vesikattovalmis

-paketissa talo on rakennettu niin pitkälle, että se on suojassa sateelta. Ulko-ovet ja ikkunat, vesikaton aluskate ja –laudoitus sekä vesikatteet asennetaan valmiiksi. Muilta osin toimitus vastaa

Runkovalmis

-pakettia.

Info

Info

Muuttovalmis talopaketti

Muuttovalmis

-talo on hyvin pitkälle rakennettu talo, jossa asiakkaan vastuulle jää pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan hankkiminen, tavaratoimitusten vastaanottaminen, rakennusaikainen siivoaminen sekä talon ulkomaalaus ellei toisin ole sovittu. Asiakas vastaa myös perustusten rakentamisesta talovalmistajan ohjeiden mukaan, ellei se sisälly toimitukseen.

Info

Info

Talovalmis talopaketti

Talovalmis

-paketti on vielä hieman laajempi kuin

Muuttovalmis

-paketti. Perustukset tehdään täysin valmiiksi ja pohjamaalatut puurakenteiset ulkoseinäpinnat maalataan. Toimitussisältöön kuuluu myös avustavat rakennustyöt (mm. tavaratoimitusten vastaanotto ja työmaa-aikainen siivous).

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20239_83103.jpg
Pienestä, olkilevystä rakennetusta ja hyvän olon minimökistä on moneksi
Tässä yhteydessä minimökillä tarkoitetaan KÄRG Cabinia, jonka tarina alkoi seitsemän vuotta sitten, kun virolainen Germo Karro halusi suunnitella Tallinnan Weekend Festivalin leirintäalueelle siirrettäviä majoitusmökkejä. Lopputuloksena oli kuusi kappaletta kuusikulmaisia, olkilevystä valmistettua mökkiä. Mökit eivät kuitenkaan koskaan päässeet festivaaleille majoituskäyttöön, sillä tapahtuma jouduttiin perumaan viime hetkillä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Keittiön välitilalaatoitus?
Kysymys:Aikomuksena on vaihtaa nykyiset välitilalaatat eli irrottaa ensin vanhat, jotka on kiinnitetty kipsilevyyn. Kuinka on mahdollista saada ne irti mahdollisimman siististi ilman että seinä murenee käsiin?
20202_62991.jpg
Mökkimallia on helppo muokata - huomioi maisema ja tontin ominaisuudet
Ympäröivän luonnon ja maiseman huomioiminen on yksi keskeisempiä asioita uutta vapaa-ajan kotia suunniteltaessa. Rantatonteilla parhaat näkymät avautuvat luonnollisesti merelle, järvelle tai joelle päin, kun taas kuivan maan tonteilla ilmansuunnat ja näköalat ratkaisevat, miten mökki kannattaa sijoittaa.
20157_43826.jpg
Gripper - Särmä valinta kaikkiin seinäkiinnityksiin
Kotia remontoidessa tai muutettaessa sisustusta tulee vastaan erilaisia kiinnitystarpeita, joista tyypillisimpiä ovat esimerkiksi seinille sijoitettavien hyllyjen, taulujen, tasojen, verhokiskojen, naulakoiden, valaisimien tai taulu-tv:n kiinnitykset. Sopivan kiinnikkeen valinta lukuisista vaihtoehdoista saattaa tuntua tuskaiselta. Millainen proppu ja ruuvi pysyvät tukevasti kiinni ilman että tarvitsee pelätä asennuksen pettämistä?Sormatin kehittämä Gripper seinätulppa soveltuu kaikkiin yleisimpiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen seinäkiinnityksiin. Gripperillä voit olla varma kiinnityksen kestävyydestä, olipa materiaalina sitten betoni, kipsilevy, Leca-harkko, Kahi-tiili tai siporex.
20143_38628.jpg
Laadukas sisäilma riittävällä ilmanvaihdolla
Riittävä ilman vaihtuminen on entistäkin tärkeämpää energiatehokkaissa, tiiviissä rakennuksissa. VILPE® ilmanvaihdon päätelaitteet osana ilmanvaihtojärjestelmää pitävät sisäilman puhtaana ja kattorakenteet terveinä.
Vallox 125 MV
Tarkista suodattimien kunto!
Kevään ja kesän pölyisten kausien jälkeen on syytä tarkastaa ilmanvaihtolaitteiden suodattimien kunto ja tarvittaessa vaihtaa ne uusiin. Suodattimien vaihto on yleensä aina ajankohtaista syksyllä siitepölykauden päätyttyä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton