• Etusivu
  • Talo

Poraukset Tom Allenilta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.04.2010
20104_21181.jpg

Porakaivo

Lämpö, joka on varastoitunut kallioperään, otetaan talteen porakaivosta. Porakaivon etuna on, ettei se käytä niin suurta maa-pinta-alaa kuin maahan sijoitetut putket. Lämmönkeruuneste kiertää porakaivoon lasketuissa keruuputkistossa lämpöpumpun voimalla.

Porattavan kohteen ympäristö on tärkeää ja poraus pyritään aina suorittamaan ympäristöä säästäen. Porauspölynkeräyksessä käytetään erityistä keräyspussia, johon kaikki poratessa syntynyt pöly kerätään. Myös porauskalusto kuljetetaan porauspaikalle siten, että kohteen ympäristö siitä mahdollisimman vähän kärsii.

Talousvesikaivot

Ammattitaitoisesti porattu ja oikein asennettu porakaivo on ikuinen. Porakaivosta saat korkealaatuista vettä niin omakotitaloihin, kesämökkeihin kuin maatiloille tai teollisuuteenkin.

Lisätietoa kaivoista...

Porakaivo avaimet käteen -pakettina

Porakaivo porataan ja asennetaan avaimet käteen -pakettina. Hallitsemme kaivonporausprojektin alusta loppuun ja voimme vastata asennusprojektin jokaisen vaiheen laadusta suoraan asiakkaalle. Porausprojektit toteutetaan omalla kalustollamme.

Porausprojekti lähtee aina liikkeelle kohteen geologisten olosuhteiden selvittämisestä. Tämän jälkeen valitsemme kaivolle sijainnin. Porakaivo mitoitetaan aina vastaamaan käyttäjänsä yksilöllisiä tarpeita.

20104_21182.jpg

Porakaivon asennussopimus

Ennen jokaista kaivonporausprojektiamme, asiakas saa meiltä kirjallisen tarjouksen pitävine ja yksityiskohtaisine hinta-arvioineen sekä takuuehtoineen. Porakaivon valmistuttua saatte kirjallisen porausraportin, josta ilmenee porakaivonne yksityiskohdat.

Lisätietoa kaivoista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20114_25402.jpg
Kymmenen parasta vinkkiä oleskelutilaan
Ammattilaiselta kysellään usein ohjeita olohuoneen sisustuspulmiin. Vaikka tila vaikuttaa voimakkaasti ratkaisujen toimivuuteen, on silti muutamia yleispäteviä ohjeita, joilla voi vaikuttaa oleskelutilan tunnelmaan.
20118_27258.jpg
Kastelli asuntomessuilla
Kastelli-talot esittäytyy Kokkolan asuntomessuilla peräti neljän kohteen avulla. Esillä on kaksi erilaista ratkaisua CityEconomy 105 sekä CityEconomy 118 -malleista. Kaikki kohteet edustavat edullista vaihtoehtoa omaan pientaloon. Kohteet muistuttavat toisiaan pohjaratkaisultaan ja etenkin julkisivuiltaan. Kuitenkin kohteet ovat aivan erilaiseen asumistarpeeseen suunniteltuja.
Energiatehokkuus
Onko energiaremontti edelleen kannattavaa?
Energia- ja lämmityskustannukset jatkavat edelleen nousuaan, mikä saakin monet harkitsemaan energiaremonttia paitsi ympäristösyistä myös taloudellisesta näkökulmasta. Tämä on johtanut merkittävään energiaremonttien kysynnän kasvuun.
20214_69715.jpg
Ohut ja kestävä seinärakenne
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää suurtakin rasitusta tarjoten samalla uudenlaista ripustamisen vapautta. Tarjolla on kipsilevy, jolla on helppo rakentaa sisäseiniä niin asuin- kuin varastotiloihinkin. Nyt seinärakenne on mahdollista saada jopa perinteistä väliseinää kapeampana ratkaisuna – mistä siis on kyse?
20186_53526.jpg
Kaukolämpö vaihtui maalämpöön
Espoossa sijaitseva Asunto-osakeyhtiö Tonttupirtti päätti viime vuonna vaihtaa lämmitysmuotonsa kaukolämmöstä maalämpöön. Vanhan kaukolämpölaitteiston tekninen käyttöikä oli jo tiensä päässä, mutta taloyhtiö ei kuitenkaan nähnyt järkeväksi sijoittaa rahaa uuden vastaavan laitteiston hankintaan. Vertailussa maalämpö todettiin ainoaksi järkeväksi investoinniksi, jolla lämmityskuluja saataisiin laskemaan jatkossa. Taloyhtiön hallituksen edustaja Pekka Halonen on ollut todella tyytyväinen projektiin: "Yleensähän kaikissa urakoissa on yllätyksiä ja pettymyksiä, mutta tämä hanke meni kuin unelma".
19_P_110981_2.jpg
Joutsenmerkki korjausrakennuskohteille
Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on laatinut kriteerit korjausrakentamiselle. Joutsenmerkkiä voi nyt hakea asuintalojen, päiväkotien, koulu- ja toimistorakennusten peruskorjauksille.Joutsenmerkitty korjausrakentaminen on hyvä keino varmistaa, että peruskorjaukset toteutetaan tiukkojen ympäristövaatimusten mukaan. Ennen korjaustöitä tehdään aina perusteellinen ympäristökartoitus ja vaaralliset jätteet hävitetetään asianmukaisesti. Lisäksi edistetään rakennusmateriaalien kierrätystä ja uudelleenkäyttöä.Joutsenmerkitty korjausrakentaminen takaa, että rakennuksessa on korjauksen jälkeen:alhainen energiankulutushyvä sisäilma ja vähäiset kemikaalipäästötrakennusmateriaalit ja kemialliset tuotteet, jotka täyttävät korkeat ympäristö- ja terveysvaatimukset

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton