• Etusivu
  • Piha

Pihakivien käyttökohteet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 05.03.2012Päivitetty 12.03.2012
20123_29911.jpg

Viheralueet

Pihan kävelytiet

o Päällysteeksi sopivat niin pihakivet kuin –laatat.
o Pihakiven korkeudeksi riittää 50-60 mm, mutta pihalaatan paksuus voi olla 40-50 mm.
o Ruduksen Pihakivi 50 sopii erinomaisesti pihan kulkuteille. Kiven paksuus on 50 mm.

Terassit ja patiot

o Pihakivipatio tai -terassi palvelee kesäisenä huoneena, josta keväällä lumi sulaa kiveykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu pitkään lämpimältä.
o Pihakiven korkeudeksi riittää 50-60 mm, pihalaatan korkeus voi olla 40-50 mm.
o Valintoja tehtäessä kannattaa tutustua myös Ruduksen Klassikko-sarjaan, joka mahdollistaa kaarevan ladonnan ilman kivien leikkaamista.

Reunustukset ja rajaukset

o Betonisia reunakiviä on syytä käyttää kiveyksen reunoissa, koska tukematon reuna liikkuu helposti ja kiveys lähtee purkautumaan.
o Käytetyin reunakivi on maahan upotettava malli.
o Ruduksen reunalista -tuotteet ovat 300-1000 mm pituisia ja korkeutta on saatavana 130 mm - 250 mm väliltä.
o Liimattavien reunakivien asennusohjeet
o Upotettavien reunakivien asennusohjeet

Reunalista

Reunalista

Terassi Kartano-kivistä

Terassi Kartano-kivistä

Leikkialueet

o Ruduksen Turvahiekka on leikkialueille tarkoitettua pyöreää, periksi antavaa tiivistymätöntä soraa, joka pehmentää putoamista ja vaimentaa muksauksia. Kiipeily- ja keinualustojen turvahiekkapatjan paksuudeksi suositellaan 400-500 millimetriä.

20123_29914.jpg

o Hyppyruudukko
- Hyppyruudukko syntyy helposti esimerkiksi kymmenestä betonilaatasta, jotka voidaan latoa joko omaksi kokonaisuudeksi tai osaksi päällystettyä polkua tai pihakivipatiota.
- Laatat on mahdollista asentaa niin hiekalle, nurmelle kuin asfalttiin.
- Katso tee-se itse-ohje

Hyppyruudukko

Hyppyruudukko

o Leikkimökki
- Leikkimökin edustan voi rakentaa betonikivistä tai – laatoista.
- Kivetys ladotaan sokkeliin kiinni mökin ympärille.
- Ladottu seinänvierus kohentaa leikkialueen ilmettä ja helpottaa nurmikon leikkaamista.

20123_29919.jpg

o Hiekkalaatikko
- hiekkaa varten jätetty syvennys ympäröidään muurikivillä esim. Aitakivillä, joiden yläreuna tulee nurmikon tai kiveyspinnan kanssa samaan tasoon.
- Muurireuna voidaan myös jättää hieman matalammaksi, jolloin muurin päälle nurmikon tasoon asennetaan suurikokoisemmat betonilaatat.
- Hiekkalaatikoihin tarkoitetulla Ruduksen leikkihiekalla on kakkutakuu. Hiekkalaatikko on yleensä täytettävä uudelleen joka kesäksi.
Lapsia ei pidä kiusata puolityhjällä hiekkalaatikolla, sillä leikkihiekkaa tarvitaan yleensä peräkärryllisen verran.

20123_29920.jpg
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
200611_1880.jpg
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
25_P_20066.jpg
Ensimmäisistä kelluvista asunnoista tehty varaussopimus
Porin loma-asuntomessuilla Reposaaressa on esitteillä kaksi kelluvaa loma-asuntoa, joista pienemmästä, 53 neliöisestä asunnosta tehtiin 18.6.2008 varaussopimus. Lisäksi varaussopimus on tehty toisesta, 93 neliöisestä asunnosta, joka sijoitetaan saman laiturin kärkeen.Kelluvat asunnot ovat herättäneet kiinnostusta laajasti. Ympäri Suomea on hankkeita kelluvien asuntojen saamiseksi, mutta toistaiseksi vain Porissa on tehty kaava niiden toteuttamiseksi.- Meille vesi on luonnollinen elementti, koska olemme molemmat syntyneet Reposaaressa ja aina veneilleet. Olemme nähneet kelluvia asuntoja Euroopassa matkustaessamme ja kiinnostuimme siksi tästä uutuudesta ja jonkunhan täytyy aina olla ensimmäinen kokeilija, kertoo Annamaija Viljanen, jolle miehensä Veikon kanssa Reposaari on tärkeä paikka. Pariskunta on päässyt samaan aikaan ripille saaren kirkossa ja samassa paikassa tapahtui myös parin vihkiminen.Toimitusjohtaja Kimmo Anttalainen, kelluvia asuntoja tuottavasta Marina Housingista toteaa, että loma-asuntomessuilla esitteillä olevat kohteet ovat muokanneet ihmisten asenteita positiiviseen suuntaan.- Aluksi on ehkä hämmästelty asuntoja, mutta suhtautuminen on yleensä muuttunut vierailijoilla myönteiseksi. Moni on kuvitellut, että talo keikkuu kuin vene aalloilla, mutta tukeva ankkurointi pitää talon vakaana kovassakin tuulessa.Porin loma-asuntomessuilla on esitteillä kaksi asuntoa, joista toinen on ollut yleisön tutustuttavana heti messujen avauduttua. Toinen, isompi asunto avautuu yleisön nähtäväksi myös sisäpuolelta juhannuksen jälkeisenä tiistaina. Reposaareen on tulossa kaikkiaan 16 kelluvaa loma-asuntoa.Porin loma-asuntomessut ovat kiinni juhannuksena perjantaista sunnuntaihin. Messut avautuvat jälleen maanantaina klo 10. Tähän mennessä messuihin on käynyt tutustumassa 11 115 kävijää.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Yläpohjan lisäeristys?
Kysymys:Onko kannattavaa lisäeristää pelkästään yläpohjaa talossa, joka on rakennettu vuonna 1967? Yläpohjassa kutterinpurua n. 300 mm, osassa seiniä vain 100 mm villaa + laudoitus + tervapaperi + 2 x halltexlevy 22 mm, osassa 100 mm villa + lauta + anselmi (eriste 30 mm). Paljonko seinät hukkaavat lämpöä? Tarkoituksena olisi lisätä yläpohjaan puhalluseristettä 200 mm, mutta nuo ulkoseinät vähän mietityttävät? Yläpohjassa on neliöitä n. 100.
20081_8487.jpg
Vuoden asuntovaikuttajat 2007
Asunto- ja kaavoitusministeri Jan Vapaavuori ja Espoon kaupungin teknisen toimen johtaja Olavi Louko on valittu vuoden 2007 asuntovaikuttajiksi. Molemmat ovat toimineet aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti varsinkin pääkaupunkiseudun asuntotuotantoa rajoittavan tonttipulan lieventämiseksi ja kaavoituksen vauhdittamiseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton