• Etusivu
  • Rakentaminen

Ovikilvet, postilaatikkokilvet ja talonnumerot nyt Jäsentukusta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.03.2008
20083_9507.jpg

Ovikilpi kotiovella kertoo ketkä talossa asuvat ja talon numero auttaa oikean osoitteen etsijää löytämään oikean talon. Vähintäänkin postilaatikossa pitää olla selkeä nimikilpi.

Jäsentukusta löydät nyt edullisesti erilaiset messinkiset ovikilpivaihtoehdot ja numerot. Erilaisia vaihtoehtoja on useita. Ovikilven sijaan voi valita myös kolkuttimen nimellä varustettuna. Nimi toteutetaan ammattimaisena kaiverrustyönä. Tutustu myös tarjouspakettiin, jossa ovikilven ostaja saa edullisesti myös postilaatikkoon asennettavan muovikyltin, johon niinikään kaiverretaan nimi.

Kilven valinnassa huomioitavaa

Jos kylttiin halutaan enemmän kuin yksi sukunimi, tulee valita isompi kilpi, esimerkiksi korkeampi tai ovaalin muotoinen vaihtoehto. Tarjolla on myös eri värisävyjä.

Kyltin kiinnitys

Tuotteiden mukana toimitetaan kilpiin sopivat kiinnitysruuvit ja muovinen postilaatikkokilpi sisältää tarvittavan tarrakiinnityksen.

Tutustu nyt tuotteisiin jäsentukussa ja osta itsellesi tai lahjaksi.

Tutustu vaihtoehtoihin

20083_9506.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20128_31942.jpg
Sään vuoksi ei enää hermoilla
Iso talo rinnetontilla kolmessa tasossa antaa mahtavat puitteet myös terassielämälle. Espoolainen perhe teki perusteellisen remontin vuonna 2009. Sen yhteydessä vanha terassi purettiin, teetettiin uudet piirustukset, terassia laajennettiin ja osa lasitettiin.Lue lisää lasiterasseistaJätä yhteydenottopyyntö
20201_62246.jpg
Vuoden vaikuttavin kattoremonttikohde on valittu
Voittajaksi äänestettiin vuonna 1913 rakennetun talon pyramidikaton mittava remontti.Remontin toteutti Suomen Kattocenter Oy.ÄÄNESTYKSEN KÄRKIKOLMIKKO:1. Granfeltintie, Helsinki2. Taalintehdas, Kemiönsaari3. Kartano, Raasepori
202212_80492.jpg
Tyytyväiset asukkaat esittelevät ennätys­ajassa valmistuneen toiveiden mukaisen talopakettitalonsa
Vuosi sitten tontilla kasvoi mäntyjä, haapoja ja koivuja, mutta nyt Paraisten Etelätuuli-tiellä asutaan valmiissa Kiiruna Talojen Kukkola-talossa. Rakennusluvan saamisesta meni alle kolme kuukautta, kun Marianne ja Mauri kantoivat tavaransa sisään uuteen kotiin.
20187_53934.jpg
Tee kodin siivouksesta helppoa ja tehokasta
Keskuspölynimurista on tullut yhä useamman kodin vakiovaruste. Sen etuina perässä vedettävään imuriin nähden ovat käytön helppous, mukavuus ja parempi siivoustulos. Keskuspölynimuri on myös hiljainen, sillä keskusyksikkö on perinteistä imuria paremmin äänieristetty ja se sijoitetaan yleensä kauemmas varsinaisista kodin oleskelutiloista. Kun imurin ääntä ei tarvitse jatkuvasti kuunnella, jaksaa myös itse siivoamiseen keskittyä paremmin.
20112_24200.jpg
Kellariremontti - alkutilanteen selvittäminen
Tilat ja niiden käyttöUsein tilojen käyttötarkoituksen muutos tai niiden varustelutason parantaminen on ensimmäinen sysäys kellarin korjaus- ja muutostöihin. Rakenteellinen selvitys saattaa kuitenkin asettaa toiminnallisia ja taloudellisia reunaehtoja sille mitä voi, saa ja kannattaa tehdä. Joskus saattaa käydä niinkin, että haluttuja korjauksia ei voida realistisilla kustannuksilla toteuttaa ja järkevin korjausvaihtoehto on jättää korjaus tekemättä.Lähtökohtana voidaan pitää sitä, että kellariin ei saa rakentaa asuintiloja eli tiloja, joita käytetään jatkuvaan oleskeluun. Suomen rakentamismääräyskokoelma toteaa: "Asuinhuoneen lattian tulee olla pääikkunaseinän kohdalla olevan maanpinnan yläpuolella. Osa huoneiston asuinhuoneista voidaan kuitenkin mainitulta osin sijoittaa vähäisessä määrin maanpinnan alapuolelle (RakMK G1)." Lisärajoituksia asettavat mm. ikkunapinta-ala, kerroskorkeus ja tontin rakennusoikeus. Tyypillisesti kellariin luvallisesti sijoitettavia tiloja ovat pesu- ja saunatilat, puku- ja kodinhoitohuoneet, varastot, kellarit, tekniset tilat ja harrastustilat.
20226_78634.jpg
Monikäyttöinen Louhi
Louhikiveäsuositellaan niin autoalueille kuin pihan muihinkin kiveyksiin ja polkuihin.Louhikivellä on erityisen helppo kivetä sokkeleiden reunoja, sillä yhdellä kivirivillä saa tehtyä 40 senttiä leveän kaistan tai ladontasuuntaa kääntämällä kiviparilla syntyy 60 senttistä raitaa. Louhi on ilmeeltään luonnollinen, joten se on käyttökelpoinen kivi mökkiympäristöönkin, jossa usein tavoitellaan luonnonläheisiä, ympäröivään maisemaan sulautuvia ratkaisuja.Louhikivi tarjoaa vaihtoehdon seulanpää- eli mukulakiveyksille. Seulanpääkiveys on huomattavan työläs toteuttaa, kun jokainen kivi asennetaan yksittäin naputtelemalla. Louhikivi ladotaan valmiiksi tasatuille pohjille muiden betonipäällysteiden tapaan, joten asentaminen on helppoa ja valmista syntyy nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton