• Etusivu
  • Talo

Nopea muutos seinätekstiilillä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.11.2010
20081_7877.jpg

Suurella seinätekstiilillä saa nopeasti ja edullisesti persoonallisuutta eri tiloihin. Sileä kangas ei kerää paljon pölyä kun muistaa imuroida ja tuulettaa sitä riittävän usein.

Kuvassa Marimekon puuvillakangas on ripustettu makuuhuoneen katonrajassa olevaan kiskoon.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20092_14859.jpg
Risto Kyhälä vuoden 2008 asuntovaikuttaja
Asuntomarkkinoiden tärkeimmät toimijat kokoontuivat jokavuotiseen huippuseminaariinsa 29. tammikuuta. Perinteiseen tapaan tilaisuudessa julkistettiin edellisen vuoden asuntovaikuttaja, jota koskeva äänestys oli avoinna Suomen Asuntotietokeskuksen sivuilla. Äänestyksen perusteella vuoden 2008 asuntovaikuttajaksi valittiin Realia Group Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Realia Oy on pohjoismaiden suurin kiinteistönvälitys- ja kiinteistönjohtamispalveluja tarjoava yritysryhmittymä.Kyhälän erityisiksi ansioksi laskettiin määrätietoinen kehitystyö niin kiinteistönvälityksen kuin isännöinnin piirissä sekä näiden kahden liiketoiminnan tuloksellinen ja kaukonäköinen yhdistäminen. "Tunnustus johtunee ainakin osittain siitä, että Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys ja SKV Isännöinti tekevät hyvää työtä", Kyhälä itse arvelee. " Niissä työskentelevät ihmiset ovat kehittäneet tätä alaa kovasti ja saaneet aikaan myönteisiä asioita."Kyhälä on toiminut aktiivisesti myös alan järjestökentässä: "Saatiin perustettua Kiinteistönvälittäjien Keskusliitto, jossa ovat mukana kaikki suuret toimijat. Aikanaanhan oli sellaisen systeemi, että pankkisidonnaisiksi katsotut kiinteistönvälitysyritykset jäivät kokonaan järjestötoiminnan ulkopuolelle. Nyt se asia on korjattu. Siinä on upeaa olla mukana."
202211_79927.jpg
Ontelolaatat
Talon rakentamista suunnitellessa kannattaa ehdottomasti huomioida toteutustapojen kustannustehokkuus työmaalla. Tähän tehdasvalmisteiset betonielementit tarjoavat erinomaisen ratkaisun. Ontelolaattoja hyödyntämällä säästetään monta työvaihetta tontilla ja vauhditetaan rakennusprojektin valmistumista.
20084_10190.jpg
Monipuolisesti sisustamisesta
Rakentaja.fi -verkkolehti tarttuu aika ajoin myös sisustamisteemaan, mutta sisustamisesta kiinnostuneiden kannattaa vierailla viikoittain myös Suorakanava-palveluihin kuuluvan Sisustaja.comin puolella, jossa keskitytään syvällisemmin sisustamisen lähtökohtiin ja trendeihin.Siirry Sisustaja.com -sivustolle
rakennusmies kyselee naisasiakkaalta keittiöremonttia koskevia asioita. Mies tekee muistiinpanoja ja he seisovat keittiössä
Sähköt keittiöremontissa?
Unohtuiko remonttisuunnitelmassa huomioida pistorasiat ja sähkölaitteiden sijoittelu kokonaan? Älä odota enää - unelmoimasi keittiö on vain sähköremontin päässä. Turvallisuus, valaistus, älykkäät ratkaisut ja ammattilaisen apu tekevät keittiöremontista vaivatonta ja nautinnollista. Nappaa vinkit tästä artikkelista.Tiesithän muuten, että voit itse vaikuttaa siihen minkälaisia sähkökalusteita sähkömies kotiisi asentaa.
20142_37952.jpg
Jälkilämmitystä on turha pelätä
Ilmanvaihtokoneiden jälkilämmityspatterien energiantarve on pienentynytIlmanvaihtokoneiden hyötysuhteiden noustessa ns. jälkilämmityspatterien energiankulutus on samalla pienentynyt. Ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenottokenno lämmittää talvella sisään tulevaa ilmaa poistoilman lämmöllä. Mikäli tuloilman lämpötila on lämmöntalteenottokennon jälkeen liian alhainen, tuloilmaa voidaan lämmittää lisää joko sähköisellä tai joissakin koneissa vesikiertoisella jälkilämmityspatterilla.Uudet, korkean hyötysuhteen ristivastavirtakennot kykenevät lämmittämään tuloilman suurimman osan vuodesta yli + 17 asteeseen pelkästään poistoilman lämpöenergialla. Tuloilman lisälämmitys on silloin lähes tarpeetonta. Valloxin pienissä korkean hyötysuhteen ilmanvaihtokoneissa on aina sähköinen jälkilämmitys, koska vesipatterin korkeampia hankinta- ja asennuskustannuksia ei ole mahdollista kuolettaa järkevässä ajassa. Sähköpatteri on myös varmatoimisempi eikä esim. sähkökatkos tai kiertovesipumpun rikkoutuminen pakkasella voi aiheuttaa sähkövastukselle vahinkoa.Lue lisää ilmanvaihtokoneista ja niiden energiatehokkuudestaTilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20218_71929.jpg
Tässä talossa oli asuntomessualueen pienin hiilijalanjälki
Kastelli esitteli Lohjan asuntomessuilla 9.7.–8.8.2021 kaksi upeaa, modernia, ja avaraa kotia. Kastelli säväytti asuntomessuilla Veistos- ja Plazia-messutaloillaan. Näissä upeissa kodeissa voi isompikin perhe nauttia olostaan ja elämästään vuosien ajan. Veistos 163/195 -mallissa yhdistyvät kauniisti julkisivurappaus ja erilaiset puutehosteet, kun taas Plazia Järven sydän -kodissa korostuu vaivaton muokattavuus. Lohjan kaupunki laski tänä vuonna asuntomessualueen talojen hiilijalanjäljen sekä hiilikädenjäljen. Käytössä oli ensimmäistä kertaa ympäristöministeriön päivitetty rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton