• Etusivu
  • LVI

Muutto asuinhuoneistosta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.06.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Muuttopäivänä on luovutettava vuokranantajan haltuun puolet huoneistosta ja seuraavana päivänä kokonaan.

Määräaikaisessa vuokrasuhteessa ei voida muuttopäivää siirtää.

Toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa muuttopäivää voidaan tuomioistuimen päätöksellä siirtää enintään vuodella, jos vuokralaiselle aiheutuu huomattavia vaikeuksia saada uusi asunto muuttopäivään mennessä.

Muuttopäivää ei voida siirtää, jos siitä aiheutuu vuokranantajalle huomattavaa haittaa tai jos vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus tai vuokrasuhde on irtisanottu huoneiston pakkohuutokaupan vuoksi. Muuttopäivää ei myöskään voida siirtää, jos vuokralainen itse on irtisanonut tai purkanut vuokrasopimuksen.

Muuttopäivää ei voida siirtää vapaa-ajanasunnon vuokrauksessa.

Vuokralaisen on vaadittava tuomioistuimelta muuttopäivän siirtoa kanteella viimeistään kuukautta ennen muuttopäivää. Tuomioon ei saa valittamalla hakea muutosta. Mikäli muuttopäivää siirretään, vuokrasuhde jatkuu entisin ehdoin ja päättyy tuomioistuimen määräämänä muuttopäivänä ilman irtisanomista.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
TTS kouluttaa työturvallisuudessa
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi rakennusalapainotteinen työturvallisuuskorttikoulutus.Tutustu koulutuskalenteriin
20198_59310.jpg
Rakastu pieneen keittiöösi
Pieni keittiö voi asunnosta ja sen asukkaista riippuen tarkoittaa neliöiltään hyvinkin erikokoisia tiloja. Yksiön keittokomero on kiistatta pieni, mutta myös näennäisesti keskikokoinen keittiö voi olla suurperheen tarpeisiin erittäin kompakti. Olipa pieni keittiö minkä kokoinen tahansa, sen suunnittelussa on lupa käyttää luovuutta.
20226_78802.jpg
Ekologiset valinnat säästävät sekä luontoa että rahaa - viisi vinkkiä kylpyhuoneeseen
Muutaman pykälän lattialämmityksestä tai suihkuttelun kestosta nipistämällä saa jo isoja säästöjä aikaan – niin ekologisesti kuin rahallisesti. Kulutustottumusten lisäksi asumisen valintoja kannattaa tarkastella tuotteiden ja materiaalien näkökulmasta. Kestävät ratkaisut ovat pitkän elinkaarensa ansiosta yleensä taloudellisin vaihtoehto.
201810_55279.jpg
Uusi suihku altistaa vuorotellen lämpimälle ja kylmälle vedelle
Euroopan johtava hanavalmistaja Oras on tuonut markkinoille ainutlaatuisen suihkujärjestelmän. Muotoilultaan modernissa ja elegantissa Oras Esteta Wellfit -suihkujärjestelmässä on uudenlainen hyvinvointitoiminto, jossa kuuman ja kylmän veden avulla voidaan huoltaa koko kehoa.
20232_80822.jpg
Parhaan pientalotontin valinta arkkitehdin ohjeilla
Rakentaminen on suuri projekti, joka alkaa tontin valinnasta. Tontin valinta on kriittinen vaihe, joka määrittää monia tulevia päätöksiä, kuten talon suunnittelun, rakennusmateriaalien valinnan ja jopa elämäntavan. Miten arkkitehti voi auttaa sinua oikean tontin valinnassa?Arkkitehdin asiantuntemus ja kokemus voivat olla korvaamattomia tontin valinnassa. He ymmärtävät, kuinka maaston muodot, valon suunta, näkymät ja muut tekijät vaikuttavat lopulliseen rakennukseen. Arkkitehti voi myös auttaa sinua ymmärtämään kaavoitusmääräykset, ympäristövaikutukset ja muut tekniset seikat, jotka voivat vaikuttaa tontin valintaan.Doventus Oy:n arkkitehti SAFA Tero Seppänen opastaa sinut läpi prosessin ja antaa vinkkejä siitä, kuinka tehdä parhaat mahdolliset päätökset tonttikauppojen osalta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton