• Etusivu
  • LVI

Minkä lämpöpumpun haluaisit kotiisi? Katso videolta vinkit valintaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 17.09.2021Päivitetty 17.04.2023
20209_66624.jpg

Lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös varsinkin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Kylmät talvet vaativat lämmitykseltä varmaa toimintaa sekä hyvää hyötysuhdetta. Kesällä taas viilennys on erinomainen apu helteisiin päiviin. Lämpöpumpuista löytyy jokaiseen kotiin sopiva vaihtoehto.

Ilma-lämpöpumpun asennus on vaivatonta

Ilma-vesilämpöpumpun yksi parhaista ominaisuuksista onkin helppo asennus. Asennukseen ei tarvita yleensä erillistä lupaa, mutta asia on hyvä silti tarkistaa kunnalta tai isännöitsijältä. Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen, koska maahan porattavaa energiakaivoa tai muutakaan erillistä keruupiiriä ei tarvita vaan laitteen ulkoyksikkö hoitaa lämmön keräämisen.

Bosch Compress 7000i AW on markkinoiden hiljaisin ilma-vesilämpöpumppu, joka tekee energian säästämisestä helppoa. Kierroslukuohjattu invertterikompressori säätää tehoa tarpeen mukaan, jolloin säästetään entistä enemmän energiaa ja lämpöpumppu optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita.

Parhaat säästöt maalämmöllä

Maalämpöpumpun asennukseen menee hieman pidempi aika, koska porauksia varten voidaan tarvita lupa paikallisesta rakennusvalvonnasta. Maalämmön hyötysuhde on kuitenkin huippuluokkaa ja sillä saat parhaimmillaan 80 prosentin säästöt lämmityskuluissa. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, koska maasta saadaan lämpöenergiaa hyödynnettäväksi ympäri vuoden.

Boschin Compress 7800i LW/M on maalämpöpumppu, jonka kierroslukuohjattu kompressori optimoi saatavat säästöt säätäen tehoaan portaattomasti eikä näin käy koskaan suuremmalla teholla kuin on tarpeen. Se sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan sekä erittäin korkean menoveden vuoksi (lämpötila kompressorilla 65°C ja sähkövastuksella 71°C).

Boschin lämpöpumppujen tekniikka on huippuluokkaa, joten myös niiden ulkonäköön on haluttu panostaa. Kuvassa olevan ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikön pinta on karkaistua lasia, jossa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö.
Boschin lämpöpumppujen tekniikka on huippuluokkaa, joten myös niiden ulkonäköön on haluttu panostaa. Kuvassa olevan ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikön pinta on karkaistua lasia, jossa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö.

Pitkä elinkaari lämpöpumpulle ammattitaitoisella asennuksen avulla

Lämpöpumpun asennuksessa kannattaa aina käyttää ammattilaista, joka mitoittaa lämpöpumpun kotiisi sopivaksi. Mitoitus ja asennus on avain asemassa laitteen oikean toimivuuden ja pitkän elinkaaren kannalta.

Parhaan asennuksen ja takuun saat Bosch Lämpömestareilta. Saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun ostaessasi lämpöpumpun sertifioidulta Bosch Lämpömestariltasekä maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun.

Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Katso videolta ammattilaisten vinkit lämpöpumpun valintaan

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
maalämpöpumppu
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20203_63032.jpg
Lämmitysremontti edessä - muista nämä asiat
Lämmitysjärjestelmän valinta on kodin tärkeimpiä päätöksiä, ollaan sitten rakentamassa uutta tai saneeraamassa vanhaa. Lämmitysjärjestelmän päivittämisellä saadaan säästöjä lämmityskuluissa sekä ekologisempi tapa lämmittää kotia. Lämmitysjärjestelmän päivittämiseen kuitenkin vaikuttaa moni asia.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.
20222_76945.jpg
Näin lämpöpumppu mitoitetaan - "Käyttäjä ei oivalla, miten tärkeästä asiasta kyse"
Kohteen lähtötiedot ovat oleellisen tärkeässä asemassa lämpöpumpun hankinnassa. Yllättäen maalämpö ei aina olekaan ilma-vesilämpöpumppua kalliimpi.
Asentaja keittiössä keskustelemassa asiakkaan kanssa
Valitse ammattilainen lämpöpumpun mitoitukseen ja asennukseen
Lämpöpumpulla lämmittäminen pienentää asumisen hiilijalanjälkeä huomattavasti. Lämpöpumppuun vaihtaminen on helppo ilmastoteko, jonka hankinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ammattitaitoiseen asennukseen pitkäikäisyyden ja oikean toiminnan takaamiseksi. Bosch on kehittänyt Lämpömestari-konseptin, jonka avulla koko myynti ja asennusprosessi on asiantuntevissa käsissä. Konseptin ansiosta lämpöpumpuille pystytään antamaan myös ennätyspitkä takuu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton