• Etusivu
  • Piha

Millainen tyyli sinun pihaasi sopisi?

Pihakiveyksellä elävyyttä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 22.04.2014Päivitetty 16.06.2023
20216_38996.jpg

Torino-kivet ovat suoralinjaisia, reunaviisteettömiä kiviä, joissa on ilmeikäs aaltoileva pinta. Kuvassa Torino-kiven lisäksi Louhikivi.

Pihakiven malli mielesi mukaan

Ruduksen kivisarjoilla luot pihaasi erilaisia tunnelmia ja ilmeikkäitä pihakiveyksiä. Kuusi erilaista kivisarjaa tarjoavat vaihtoehtoja tunnelmaltaan ja arkkitehtuuriltaan erilaisiin ympäristöihin - niin perinteisiin vanhahtaviin miljöisiin kuin suoralinjaisiin moderneihin pihoihin.

Pihakivet ovat ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille puhumattakaan pihan kulkureiteistä ja parkkipaikasta. Keväällä lumi sulaa nopeasti ja syksyllä kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti.

Tutustu ja etsi sinulle sopivin vaihtoehto!

Torino-kivet

Torino-kivisarja

koostuu kolmen kiven kivilajitelmasta. Kivien luonnollinen liuskekivimäinen pinta on aaltomaisesti profiloitu ja kivien reunat ovat viisteettömät. Kivillä ladot tasaisen, pienisaumaisen pinnan, jonka päällä on mukava kulkea. Kivet voidaan asentaa

sekaladontana

tai

riviladontana

. Torino-kiviä valmistetaan eri sävyissä; profiloitu harmaa, musta, punamusta ja savu sekä uutuutena antiikkipintaisena sävyissä musta, harmaa ja punamusta.

Verona-kivet

Antiikin tunnelmaa henkivät Verona-kivet ovat sekä yläpinnaltaan että reunoiltaan aaltoileva kivisarja. Kivien korkeus on noin 60 mm, aaltomaisesta pinnasta johtuen paksuus vaihtelee 3 millimetriä. Verona-kiviä toimitetaan hakatulla tai profiloidulla pinnalla.

Verona-kiviä voi latoa joko perusladontamallilla tai käytäväladontana.

Lukuvinkki:Huolehdi pihakiveyksen pohjatyöt kuntoon!

Verona-kivet ovat antiikkikivimäisiä. Kivissä on aaltoilevat reunat. Verona-kiviä on saatavana myös vanhennetulla pinnalla.

Verona-kivet ovat antiikkikivimäisiä. Kivissä on aaltoilevat reunat. Verona-kiviä on saatavana myös vanhennetulla pinnalla.

Napoli-kivet

Napoli-kivisarjan

kivet ovat kooltaan Verona- kiviä suurempia ja kivien paksuus on 80 mm. Sarja koostuu kolmesta erikokoisesta kivestä. Kivien pintaprofiili on aaltoileva ja reunat ovat viisteettömät, kuten Verona-kivissäkin. Myös Napoli-kiviin on valittavissa hakattu, vanhennettu pinta. Napoli-kiviä voi asentaa

sekaladontana

tai

riviladontana

.

Napoli-kivillä saat luonnollista ja vanhahtavaa tunnelmaa.

Napoli-kivillä saat luonnollista ja vanhahtavaa tunnelmaa.

Milano-kivet

Milano-kivet

taipuvat moneen muotoon, rakennat niistä pehmeästi kaartuvia kiveyksiä ja käytäviä kiviä leikkaamatta. Kaunis aaltoileva reuna ja erikokoiset kivet muodostavat ilmeikkään kivipinnan. Milano-kivisarja koostuu kolmesta erikokoisesta kivestä, jotka toimitetaan valmiina lajitelmana, samalla lavalla. Betonipinnoista voi valita joko sileän (S) tai hiekkapuhalletun (HP) vaihtoehdon. Milano-kivet voidaan latoa joko

perus

- tai

sekaladontana

.

Milano-kivillä saa tehtyä kauniita kaarevia muotoja kiviä leikkaamatta.

Milano-kivillä saa tehtyä kauniita kaarevia muotoja kiviä leikkaamatta.

Roomalaiset kivet

Roomalainen ladonta muodostuu kuudesta erikokoisesta kivestä, jotka mahdollistavat elävän, yksilöllisen ja ympäristöön sopivan . Roomalaisessa ladonnassa ei ole suuntaa ja siksi se onkin erinomainen vaihtoehto alueille, joilla on kulkua useisiin suuntiin. Roomalainen ladonta sopii myös käytäviin. Betonipinnoista voi valita joko sileän (S), hiekkapuhalletun (HP) tai uutuutena profiloidun (PR) vaihtoehdon. Käyttämällä graniittisia mosaiikkinoppia roomalaisen kiveyksen reuna-alueilla, vältyt turhilta leikkauksilta ja elävöität pihasi kivipintaa.

Suoralinjaisissa, ryhdikkäissä Roomalaisissa kivissä on paljon väri- ja pintavaihtoehtoja. Kuvan kivessä pinta on profiloitu ja hiekkapuhallettu, sävy Kuru.

Suoralinjaisissa, ryhdikkäissä Roomalaisissa kivissä on paljon väri- ja pintavaihtoehtoja. Kuvan kivessä pinta on profiloitu ja hiekkapuhallettu, sävy Kuru.

Tosca-laatat

Tosca-laattasarja

on uutuus, joka sopii erityisesti pihoille, joilla ei ole ajoneuvoliikennettä tai koneellista kunnossapitoa, kuten kotipihojen oleskelualueille ja terasseille. Laatoissa on liuskekivimäinen pinta ja vaihteleva sauman leveys, mikä luo pihalle eurooppalaista, tyylikästä tunnelmaa. Lajitelmaan kuuluu neljä eri kokoista laattaa, joista suurin on kooltaan 598 x 398 mm. Valitse mieleisesi sävy viidestä eri väristä, uusimpina väreinä moniväriset savu ja kajo. Tosca voidaan latoa joko

rivi- tai sekaladontana

.

Tosca-laatat ovat pinnaltaan liuskekivimäinen laattasarja terasseille ja oleskelualueille.

Tosca-laatat ovat pinnaltaan liuskekivimäinen laattasarja terasseille ja oleskelualueille.

Kartanokivi ja Klassikko-sarja

Kartanokiviin

kuuluu monta erikokoista, mittasuhteiltaan toisiinsa sopivaa kivimallia, joiden eri väri- ja pintakäsittelyvaihtoehdot tarjoavat pihanrakentajalle lähes rajattomat mahdollisuudet erilaisiin yhdistelmiin.

Kartanokivien sarjaan on uutuutena tullut Kartanolankku. Pitkänmallinen ja 80 mm paksu kivi täydentää hyvin Kartanokivi-sarjaa. Kartanolankku soveltuu sarjan muiden kivien kanssa hyvin yhteen, mutta sitä on mahdollista käyttää myös yksin.

Klassikkokivet taipuvat pyöristettyjen reunojensa ansiosta myös kaareviin muotoihin. Klassikko sarjaan kuuluu kahden peruskiven lisäksi kaksi kaarrekiveä, jotka mahdollistavat kiemurtelevat käytävät, ympyrät ja kauniin suomuladonnan. Valaisimet, kaivot ja muut kaarevat läpiviennit on helppo reunustaa Klassikkokiven kaarrekappaleilla.

Lukuvinkki:Huolehdi pihakiveyksen pohjatyöt kuntoon!

Kartanokivi

Kartanokivi

Klassikkokivi

Klassikkokivi

Piano-kivi

Rytmikästä, mielenkiintoista sekä klassisen kaunista – kuin musiikki. Piano-kiven avulla on mahdollista saada mielenkiintoista rytmikkyyttä omalle pihalle. Kuudesta erikokoisesta sekä kahta eri kivileveyttä olevasta kivestä koostuva sarja antaa mahdollisuuksia vaikka mihin. Parhaiten tämä kivisarja soveltuu suoralinjaiseen ladontaan. Varastoväreinä on saatavilla harmaata sekä mustaa, tilausväreinä kulo, autere ja kuru sekä uusi mustan sävy hiili.

Parhaiten Piano-kivisarja soveltuu suoralinjaiseen ladontaan.

Parhaiten Piano-kivisarja soveltuu suoralinjaiseen ladontaan.

Anna Rakentaja.fi Verkkokaupan auttaa

20236_82381.jpg
https://kauppa.rakentaja.fi/rudus-pihakivet/

Muotoja ja näyttävyyttä muurikivillä

Muurikivillä

rajatut altaat helpottavat istutusalueen tai hyötykasviviljelmän perustamista, riittävän multatilavuuden saavuttamiseksi. Muurien avulla hallitaan maanpaineita ja ratkaistaan erilaisia korkeuseroista aiheutuvia ongelmia.

Yhä useammin rakennuspaikan pintavesien hallinta edellyttää muurirakenteita, jotta vesi saadaan ohjattua poispäin rakenteista hyvän rakentamistavan mukaisesti. Rinnealueet ja luiskat saadaan hyötykäyttöön, ja tasaisia alueita on helpompi hoitaa.

Näyttävä kokonaisuus on muodostettu Antikko-muurikiven sekä Torino-kiven yhdistelmällä.

Näyttävä kokonaisuus on muodostettu Antikko-muurikiven sekä Torino-kiven yhdistelmällä.

Muurikko

Muurikko

on valmiiksi molemmilta puolilta lohkottu muurituote, josta on mahdollista

latoa

suoria ja kaarevia muotoja. Kaksipuoleisena tuotteena se soveltuu myös aitojen ja pilareiden rakentamiseen. Kauniin lohkopintaisen ulkonäön viimeistelee sileäpintainen kansikivi. Muuriin on saatavissa Muurikko-valokivi.

Kiilamaisissa Muurikon peruskappaleissa on pontit sekä reiät mahdollista raudoitusta ja valamista varten. Reikien ansiosta Muurikko soveltuu myös korkeisiin muureihin ja aitoihin. Muurin maksimikorkeus ilman vahvistavia rakenteita on 70 cm. Muurin taustatäyttö tehdään routimattomalla aineksella ja erotetaan muusta maatäytöstä suodatinkankaalla tai patolevyllä.

Muurikko sopii mataliin ja keskikorkeisiin muureihin, ja se taipuu myös kaareviin muotoihin.

Muurikko sopii mataliin ja keskikorkeisiin muureihin, ja se taipuu myös kaareviin muotoihin.

Aitakivi

Aitakivimuuri

n julkisivu on toiselta puolelta lohkottu ja toiselta puolelta sileä. Muuri soveltuu parhaiten suorien, suorakulmaisten ja loivasti kaartuvien muurien rakentamiseen. Aitakivellä rakennat siististi 90° ja 45° kulmat.

Muuri rakentuu kivipareista ja päätykivistä. Kansikivet viimeistelevät muurin. Muurin peruskivissä on reiät valua varten.

Aitakivi sopii mainiosti myös hiekkalaatikon rakentamiseen.

Aitakivi sopii mainiosti myös hiekkalaatikon rakentamiseen.

Aitakivimuuriin on saatavilla myös oma Rudus Aitakivi-valaisimet sekä upotettavat muuripistorasiat. Muistathan, että valaisimien kytkemiseen tarvitaan aina sähköalan ammattilainen.

Kaide- ja valaisintolpat voidaan kiinnittää tukevasti valamalla tolppa tai tolpan kiinnike muurin reikään. Liitoskohdasta saadaan viimeistelty leikkaamalla kansikiveen reikä. Tolpat, kaiteet tai istuimet voidaan kiinnittää myös proppaamalla ne muurin kanteen. Kansikiven kiinnitys pitää varmistaa liimaamalla riittävän tuen varmistamiseksi. Valaisimien johdotukset voidaan viedä muurin pystyrei’issä.

Paasikko

Suoralinjainen Paasikko-muuri soveltuu muurien, istutusaltaiden, reunuksien ja aitojen rakentamiseen. Paasikko on selkeälinjainen ja edullinen vaihtoehto perinteiselle lohkopintaiselle muurille. Se sopii erityisen hyvin kaupunkiympäristöön. Harkkomainen Paasikko soveltuu myös korkeisiin rakenteisiin.

Suosittu Paasikko on saanut uuden matalamman kivikoon, nyt kiveä on saatavilla myös 420x280x140 mm koossa!

Muurikiviä on neljää eri kokoa, joista voi rakentaa erilaisia ladontoja. Päädyissä ja kulmissa käytetään kulmakiveä. Muuri viimeistellään kansikivellä.

Paasikosta rakentuu linjakkaita ja kestäviä rakenteita niin kotipihoille kuin julkisille alueille. Paasikko-muuriin on saatavissa valaisin. Paasikko soveltuu parhaiten suoriin ja suorakulmaisiin muotoihin.

Paasikko-muurin tiililadonta.

Paasikko-muurin tiililadonta.

Antikko-muurikivi

Antikko-muurikivi tarjoaa muotonsa puolesta monipuolisia ratkaisuja. Erityisen hyvin muurikivi soveltuu mataliin muureihin sekä erilaisiin piha-alueen rajauksiin. Suoralinjainen muoto sekä massiivinen koko antavat ilmeen järkähtämättömästä muurista. Kiven pinta on myös profiloitu, joten lopputulos on elävän näköinen.

Antikko-muurikivellä rajaat helposti erilaiset istutukset.

Antikko-muurikivellä rajaat helposti erilaiset istutukset.

Antikko-muurikiveä suositellaan käytettäväksi maksimissaan 70 cm korkeassa muurissa. Lisäksi kaikki yli kolme kivikerrosta korkeat Antikko-muurit kannattaa liimata kiviliimaa käyttäen.

Rustikko-muurikivi

Rustikko on muurikivi, joka soveltuu mataliin muureihin sekä reunuksiin. Rustiikkisen ulkonäön ansiosta tämä muurikivi muistuttaa luonnon lohkokivistä koottua kivimuuria, vaikka todellisuus onkin toista. Rustikkoon kuuluu viittä erilaista kiveä, joita latomalla saa aikaan helposti halutun efektin. Keskenään samansuuruiset kivet sallivat ladonnan vaihtelua ja tekevät siitä helppoa toteuttaa.

Luonnollisesta muodosta pitävälle soveltuu Rustikko-muurikivi.

Luonnollisesta muodosta pitävälle soveltuu Rustikko-muurikivi.

Muurivalaisimilla turvallisempi piha

Pihalla tarvitaan valoja, jotta siellä on turvallista kulkea pimeälläkin. Yleisvalaisinten lisäksi pihalle voidaan luoda tunnelmaa asentamalla muureihin valaisimia. Muurivalaisimilla saa pihapiiriin ja kulkuväylille selkeän ja energiataloudellisen valaistuskokonaisuuden. Muurivalaisimilla valaiset kätevästi myös istutusaltaat. Ruduksen kaikkiin muurityyppeihin on saatavissa muureihin integroitavat led-valaisimet.

Muurivalaisimilla saa pihapiiriin ja kulkuväylille selkeän ja energiataloudellisen valaistuskokonaisuuden.

Muurivalaisimilla saa pihapiiriin ja kulkuväylille selkeän ja energiataloudellisen valaistuskokonaisuuden.

Kaiken se kestää - Kivipiha. Tutustu Ruduksen uusiutuneeseen pihakivivalikoimaan sekä Ruduksen pihasivuihin Facebookissa.

Lukuvinkki:Huolehdi pihakiveyksen pohjatyöt kuntoon!

Miksi valita pihakiveys

20236_82134.jpg
https://kauppa.rakentaja.fi/rudus-pihakivet/
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
200611_1880.jpg
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20226_78567.jpg
Kun kipsilevy herättää kysymyksiä - Q&A
Kun käyttöön aiottu rakennustuote herättää kysymyksiä, on myös suotavaa että niihin löytäisi vastauksen helposti. Keräsimme yhteen yleisimmin esitettyjä kysymyksiä ja pyysimme Gyprocin tekniseltä tuelta sekä myynniltä vastauksen mieltä askarruttaneisiin seikkoihin.
20175_49138.jpg
Suomalaiseen makuun suunniteltuja koteja
Kastellin määrätietoinen toiminta laadukkaan omakotiasumisen kehittäjänä saa rakentajilta jatkuvaa tunnustusta. RTS-tutkimuksissa rakentajat ovat vuodesta toiseen arvioineet Kastellin laajan talomalliston markkinoiden monipuolisimmaksi ja talomallien tilaratkaisut tavallista paremmiksi.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli Talokirja 2017Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
201911_61368.jpg
Pyhien taikaa
Ennustaminen ruoasta, juomasta, sattumuksista ja luonnon antimista on ikiaikainen perinne pyrkiä ottamaan selkoa tulevan vuoden niin vilja- kuin naimaonnesta.Joulun aikaan keskitytään enemmän satokauden ennustamiseen, kun taas uudenvuoden yönä saadaan tietää naimakumppanin nimi, koko ja näkö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton