• Etusivu
  • LVI

Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 08.12.2014
20132_33899.jpg

Maalämpöpumpun tavat kerätä lämpöä maaperästä.

Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.

Olet rakentamassa uutta

Olet tehnyt päätöksen, että taloosi tulee vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kun haluat lämmittää taloasi edullisesti, suosittelemme maalämpöä. Investointina maalämpö on pieni verrattuna käytön edullisuuteen. Mitä suurempi talo, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Lisäksi maalämpö on ekologinen lämmitystapa, käyttäähän maalämpö hyväkseen maahan varastoitunutta aurinkoenergiaa. Lämpöpumppu tulee aina mitoittaa kohteen mukaan, jolloin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean kokoinen lämpöpumppu ja keruupiiri.

Lue lisää maalämmöstä

Haluat korvata vanhan öljy-, sähkö- tai puukattilasi maalämmöllä

Koska sinulla jo on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys), voit korvata kattilan lämpöpumpulla, joka ottaa lämpöenergiaa kalliosta (porareiän kautta), maasta (maahan kaivetun keruuputkiston avulla) tai järvestä (järven pohjalle lasketun putkiston avulla). Sopivin ratkaisu riippuu talosi sijainnista, kalliopohjasta, siitä haluatko kaivaa puutarhasi jne. Yleensä on halvempaa kaivaa putki maahan kuin porata reikä kallioon.

Valittavan NIBE-maalämpöpumpun koko ja malli riippuu talon asuinpinta-alasta, perheenjäsenten lukumäärästä ja näiden perusteella lasketusta energiatarpeesta.

Mitä suurempi talo ja energiankulutus, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Alle 100 neliömetrin taloon on harvoin kannattavaa asentaa maalämpöpumppua, koska energiankulutus on suhteellisen pieni – mutta oikea ratkaisu saattaa silloin olla NIBE-ulkoilmalämpöpumppu.

Haluat säilyttää öljy-, sähkö- tai puukattilasi ja täydentää sitä lämpöpumpulla, joka pienentää lämmityskustannuksia

Koska sinulla on jo vesikiertoinen järjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys) ja haluat säilyttää nykyisen kattilasi, voit täydentää sitä NIBE-ulkoilmalämpöpumpulla.

Nimensä mukaisesti lämpöpumppu ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen sekä pattereihin että lämminvesivaraajaan. Tuloksena merkittävästi alhaisemmat lämmityskustannukset.

Lue lisää lämminvesivaraajista

Lue lisää sähkö-, puu- ja pellettikattiloista

Poistoilmalämpöpumppu on hyvä valinta uusiin, hyvin eristettyihin taloihin. Pienellä investoinnilla varmistat talosi asianmukaisen ilmanvaihdon ja mahdollisimman alhaisen energiankulutuksen neliötä kohti.
Poistoilmalämpöpumppu on hyvä valinta uusiin, hyvin eristettyihin taloihin. Pienellä investoinnilla varmistat talosi asianmukaisen ilmanvaihdon ja mahdollisimman alhaisen energiankulutuksen neliötä kohti.
Asuinpaikastasi riippumatta voit asentaa ilma/vesilämpöpumpun ja nauttia tehokkaasta, turvallisesta ja häiriöttömästä lämmöstä ja käyttö- vedestä murto-osalla muiden vaihtoehtojen kustannuksista ja ympäristö- vaikutuksista.
Asuinpaikastasi riippumatta voit asentaa ilma/vesilämpöpumpun ja nauttia tehokkaasta, turvallisesta ja häiriöttömästä lämmöstä ja käyttö- vedestä murto-osalla muiden vaihtoehtojen kustannuksista ja ympäristö- vaikutuksista.

Sinun on vaihdettava kattilasi ja haluat ulkoilmalämpöpumpun

Hyvä vaihtoehto on silloin ilma-/vesilämpöpumppu FIGHTER 2026 yhdessä NIBE VVM 300 tai VVM 500 –sähkökattilan kanssa. Tämä sähkökattila on suunniteltu toimimaan yhdessä tehokkaan ulkoilmalämpöpumpun kanssa.

Koska ilman sisältämä lämpö/energia vähenee ulkolämpötilan laskiessa alle 20 miinusasteen, kaikkien ulkoilmalämpöpumppujen rinnalle pitää asentaa toinen lämmönlähde, esim. NIBE VVM 300, joka huolehtii lämmöntuotannosta kylminä jaksoina.

Lue lisää ilmavesilämpöpumpusta

Olet rakentamassa uutta taloa, johon tulee vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä

Jos rakennus on pienempi kuin 150 m², suosittelemme taloosi NIBE F 470 poistoilmalämpöpumppua.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje
Rakentaja.fi-uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa hyödyllistä sisältöä rakentamiseen ja remontointiin liittyen. Oletko suunnittelemassa remonttia? Kaipaatko vinkkejä energiansäästöön? Etsitkö tietoa uusista rakennusmateriaaleista? Rakentaja.fi:n uutiskirjeestä löydät varmasti jotain uutta ja hyödyllistä joka viikko. Tilaa nyt ja pysy ajan tasalla rakentamisen ja remontoinnin maailmassa!

Aiheeseen liittyvää

Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
Talo pipon alla lumessa
Villa ISOVER - Lämpöä maasta
Kevät saapui lopulta Suomeen ja toki myös Hyvinkään asuntomessualueelle. Kunhan säät vielä hieman lämpenevät, Villa ISOVERin julkisivua päästään pinnoittamaan lopulliseen asuunsa. Villa ISOVERin sisätiloissa tehdään töitä ahkerasti. Pintojen tasoitustyöt tehdään huolellisesti ennen varsinaista maalausta ja tapetointia. WC-tilojen ja saunan laatoitustyöt ovat myös käynnissä.Tutustu tästä Villa ISOVERin rakennusprojektiin
20198_59328.jpg
Ratkaisu märkätilojen seinärakenteeksi
Märkätila on osa lähes jokaista huoneistoa ja rakennusta. Kipsilevy on mainio märkätilojen rakennusmateriaali.Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu usein vedelle alttiiksi ja vettä voi roiskua seinille. Toisin kuin usein luullaan, laatoitus ei ole koskaan vesitiivis. Siksi märkätilojen vedeneristeet sekä levysaumojen, liitoksien ja läpivientien tiivistykset on tehtävä ehdottoman huolellisesti ennen lopullisen pintamateriaalin kiinnittämistä.Pinnoitteena voidaan käyttää kaakelilaattoja, klinkkeri- tai luonnonkivilaattoja sekä muovimattoa hitsatuin saumoin.Gyproc-levyjen käyttö on sallittua pientaloissa, rivi- ja kerrostalojen asuntokohtaisissa märkätiloissa sekä sosiaali- ja majoitustilojen kylpyhuone-, suihku- ja sauna- tai vedenkäytöltään näihin verrattavissa tiloissa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kiinteistöstrategia
Kiinteistöstrategia on asumisen, omistamisen ja ylläpidon suunnitelma, jossa ensin määritellään tavoitteet ja sen jälkeen keinot, joilla tavoitteisiin päästään. Myös kiinteistöstrategia on hyvä laatia sekä lyhyelle että pitkälle aikavälille, ja lähtökohtana pidetään yleensä taloyhtiön nykytilaa. Strategia voi olla muistion muotoon kirjoitettu selvitys, jossa on ensin taloyhtiön nykytilan kartoitus, sen jälkeen mahdollisesti heti suoritettavat toimenpiteet ja lopuksi visio noin 5-10 vuoden päähän, millainen taloyhtiö silloin on. Toimenpiteiden ja toteutettavien suunnitelmien yhteyteen on hyvä laittaa myös keinot millä haluttuun lopputulokseen päästään.Lopuksi kiinteistöstrategia käsitellään ja hyväksytetään yhtiökokouksessa, jonka jälkeen se on ohjeena hallituksen ja isännöitsijän työskentelylle. Vaikka kiinteistöstrategia on hyväksytetty yhtiökokouksessa, on siihen liittyvät päätökset tehtävä silti asiallisesti yhtiön normaalien päätöksenteko periaatteiden mukaan.
20095_16591.jpg
Pihakiveysten suunnittelu
Kiveysalueiden suunnittelua ohjaavatkin ennen kaikkea toiminnalliset tarpeet: Tuuletus- ja kuivaustelineelle on miellyttävää kulkea siistiä ja turvallista käytävää pitkin, ja pöytäryhmä tai aurinkotuolit pysyvät mukavasti aloillaan tasaisella kiveyksellä. Kiveyksen avulla saadaan vähennettyä myös soran kulkeutumista sisälle. Niinpä sisäänkäynti tyypillisesti päällystetään pihakivillä. Pihan kivipintoina käytetään useimmiten betonikiviä. Kestävä ja muodoiltaan mielenkiintoisempi luonnonkivi on myös mainio vaihtoehto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton