• Etusivu
  • Palvelut

Louhinta- räjäytys- ja kaivosalan konsultoinnit ammattitaidolla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.02.2016
20162_45281.jpg

Kalliotekniikka Consulting Engineers tarjoaa louhinta- räjäytys- ja kaivosalan konsulttipalveluja 40 vuoden ja yli 7000 toimeksiannon kokemuksella. Toimialaan kuuluu mm. louhinta-, tiivistys- ja paalutustyömaiden tärinämittaukset, räjäytystöiden valvonta, ympäristöselvitykset, kiinteistökatselmukset, tarkkavaaitukset ja radonmittaukset. Kalliotekniikan kanssa säästät projektin kokonaiskustannuksissa, pysyt aikataulussa, suojaudut aiheettomilta syytöksiltä ja estät vahinkojen syntymisen.

Ympäristöselvitykset

Ennen louhintatöiden aloittamista kannattaa teettää ympäristöselvitys, jonka avulla työnaikaisilta, kalliilta vahingoilta voidaan välttyä. Ympäristöselvitys antaa myös hyvän pohjan ja reunaehdot urakkalaskennalle.

Ympäristön työtä rajoittavien tekijöiden vaikutusten määrittämiseksi tulisi jo suunnitteluvaiheessa tehdä ympäristön ennakkoselvitys.

Kiinteistökatselmukset

Kiinteistökatselmus toimii sinun todisteenasi ja oikeusturvanasi räjäytys-, paalutus- ja täräytystyön tai muiden tärinää aiheuttavien töiden aiheuttamista todellisista muutoksista ympäröivissä kiinteistöissä.

Kiinteistökatselmointi on kaksivaiheinen prosessi, jossa kiinteistöt ja niiden rakenteet tarkistetaan, tulokset kirjataan ja lopuksi räjäytystyön jälkeen käydään kohteet läpi ja kirjataan mahdolliset muutokset.

Räjäytystöiden valvonta

Räjäytystyömaan asiallinen valvonta edesauttaa hankkeen kokonaistaloudellisessa toteutuksessa vaatimalla pitämään aikataulut ja ohjaamalla tekemään laadukasta jälkeä. Räjäytystyön valvojana tai johtajana Kalliotekniikka katsoo ennen räjäytyksiä, että normeja ja säädöksiä noudatetaan

20162_45282.jpg

Radonmittaukset

Radonmittauksilla selvitetään rakentamattoman maan radonluokka ja radonaktiivisuus sekä niiden vaikutus rakentamistapaan. Mittaus tehdään imemällä maaperästä metrin syvyydestä huokoisilmaa tyhjiökammioon ja analysoimalla se.

20162_45283.jpg

Esimerkkejä toimeksiannoista:

  • Vuosaaren satama
  • Kampin keskus (Helsinki)
  • OL3 ydinvoimala
  • Rautatietunneli Helsinki-Kerava
  • Ateneumin taideteosten tärinäeristys
  • P-Hämpin parkkihalli (Tampere)
  • Länsimetro (Helsinki-Espoo)
  • One World Trade Center (New York)
  • Sataman syvennys (New Jersey)
Palvelut
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_26039.jpg
Kylpyhuoneremontin kustannussuunnittelu
Pesutilat ovat alttiina kovalle kulutukselleVanhan kylpyhuoneen remontointi tulee aiheelliseksi viimeistään silloin kun pintojen materiaalit ovat kuluneet tai rikkoutuneet. Myös vesikalusteet kuluvat ja niiden käyttöikä on rajallinen. WC- ja pesutiloja käytetään useita kertoja päivässä ja sen pinnat ovat kovassa rasituksessa pelkästään jo kosteudenkin takia.Kylpyhuoneen remontti on hieman isompi projekti kuin muiden huonetilojen, sillä kosteustekniset seikat on otettava huomioon. Vedeneristyksen sekä ilmanvaihdon on oltava kunnossa, jotta tila toimisi suunnitellulla tavalla. Myös vesi- sekä muiden kalusteiden järkevä sijainti tilassa on olennainen osa toimivaa kokonaisuutta.Kylpyhuoneen vanha "kulahtanut" ilme muuttuu täysin remontin jälkeen ja uusittu kylpyhuone lisää asumismukavuutta sekä nostaa huoneiston arvoa.
20083_9716.jpg
Tekstiileillä väriä kotiin
Finlaysonin kevätmallisto leikittelee vitamiiniväreillä vihreän ja sitruunankeltaisen ollessa johtotähtinä. Kesän lokoisista lomapäivistä taas nautitaan perinteisen sini-puna-valkoyhdistelmän luodessa tunnelmaa.
20203_63707.jpg
Pintojen desinfiointi on nyt erityisen tärkeää
Koronavirus Covid-19 herätti kaikkien ihmisten huomion käsien desinfiointiin ja hyvään käsihygieniaan. Toinen yhtä tärkeä osa virusten ja bakteerien hävittämisessä on pintojen desinfiointikäsittelyt. Kodeissa esimerkiksi kalusteet, työtasot, seinät ja lattiapinnat ovat oivallisia kasvualustoja erilaisille mikrobeille.
20151_42023.jpg
Pidä radon poissa kodistasi
Keuhkosyöpää aiheuttava maasta tuleva radon voidaan poistaa sisäilmasta rakennustekniikan avulla. Säteilyturvakeskuksen selvityksen mukaan radonputkiston aktivointi eli radonputkistoon asennettavan huippuimurin käyttöönotto on tehokkain radonkorjausmenetelmä. Se alentaa radonpitoisuutta keskimäärin 75–94 prosenttia, parhaimmillaan yli 99 prosenttia.
7_P_17659.jpg
100 dagar kvar
På torsdagen är det exakt 100 dagar kvar till invigningen av Vasa Bostadsmässa. Nedräkningen inleds i arbetets tecken med marknadsföring vid byggmässan i Karleby idrottshus 5-6.4. Vasa Bostadsmässa finns på synlig plats genast framför entrén, på avdelning A 38. Målet är att presentera sommarens mässa för invånarna i mässtaden 2011 och att locka besökare till Vasa Bostadsmässa.Avdelningen återspeglar sommarinspirerat boende, och den byggs upp som en trivsam terrass vid havet med blomplanteringar och terrassmöblemang. Mässområdets planer och broschyrmaterial finns framlagda. Till de 100 första gästerna under båda mässdagarna utdelas Vasa Bostadsmässas ekologiska tygkasse. På Mässavdelningen kan man också delta i en utlottning, och vinna biljetter till Vasa Bostadsmässa.På plats på Vasa Bostadsmässas avdelning finns 5.4 även mässbyggare som berättar om sitt eget husprojekt. Riia och Sami Rintamäki bygger sitt egnahemshus Talo Siena invid Flygekorrgatan på tomten mot skogen. Föräldrarna i fempersonersfamiljen har själva planerat huset och bygger det också med egna krafter. Ett äkta trähus och en separat bastubyggnad uppförs på tomten. Husets rumsfördelning kan sägas vara flexibel, öppen och social. Stilen representerar dagens österbottniska byggande med moderna inslag. Den lilla gårdsplanens fördelar har maximerats och där har planerats bland annat ädla träd och en stenbäck. Enligt arkitektparet kan man genom att utföra bygget på platsen åstadkomma ett individuellt och skräddarsytt hem för en barnfamilj. Kommande byggare som drömmer om att få bygga på bostadsmässområdet i Karleby är välkomna att diskutera med Rintamäkis och höra om deras erfarenheter och upplevelser.
20087_12119.jpg
Messujen makuuhuoneissa
Messujen makuuhuoneissa levätään korkeassa muhkeassa jenkkivuoteessa tai matalasti japanilaistyyliin luonnollisissa väreissä, vaaleutta ja sinisiä unia. Sängyn taustaseinää voi koristaa maalattu kuvio, kukka- tai valokuvatapetti. Tekstiileissä on eri struktuureja silkinkiillosta ryijymäiseen pörheyteen. Tyynyjen runsaudessa voi pilkistää reipas tehosteväri. Vaatehuoneiden ja –kaappien liukuovissa on maitolasia tai niissäkin toistuu huoneen väritys. Huoneessa on tilaa myös nojatuolille tai pienelle kirjoituspöydälle. Makuuhuoneen välittömässä läheisyydessä on kylpyhuone ja jopa ylellinen pukeutumishuone meikkauspöytineen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton