• Etusivu
  • Rakentaminen

Lapsille runsaasti puuhaa Valkeakosken asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Päivitetty 09.01.2024
20097_17719.jpg

Messualueen leikkipuisto. (Valokuva: Antero Tenhunen)

Lapset on otettu erityishuomioon Valkeakosken asuntomessutapahtumassa. Lapsille riittää puuhaa niin vanhempien seurassa kuin Muksulassa lastenhoitajien valvonnassa. Muun muassa kotieläinpiha, lasten taidepuisto ja Pikkutaitaja-talo tarjoavat perheen pienimmille vauhdikkaan ja elämyksellisen messupäivän.

Rakennus- ja kiinteistöpalvelualan vetovoima ry:n Pikkutaitaja-talossa ja sen piha-alueella nuoret messukävijät pääsevät itse kokeilemaan samoja töitä, joita messutalojen ja koko messualueen suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito vaativat. Pikkutaitajassa lapset voivat itse kokeilla oikeaa kaivuria, maalata, muurata mosaiikkia, suunnitella tulevaisuuden messutaloa tai harjoitella talonrakentamista messutalon pienoismallilla.

Messualueella sijaitsevalla kotieläinpihalla asustavat messujen ajan ponitamma Ajoksen Geisha ja -varsa Ajoksen Pepsi, kyyttövasikat Eemeli ja Elmeri, kaksi ryhmää kaneja sekä lampaita laiduntamassa maisemahoitotöissä. Messualueella on 24.7. lähtien myös aasit Kiira ja Keke. Tietoiskujen ja eläinesittelyjen lisäksi Hämeen ammatti-instituutin toteuttamalla kotieläinpihalla on maksullista toimintaa: eläinpihalla järjestetään muun muassa ajelutusta valjakkokärryillä 19.-22.7., talutusratsastusta ja kärryajelua shetlanninponeilla 25.-26.7. ja talutusratsastusta aaseilla 1.-2.8. sekä 8.8.-9.8.

Kotieläinpihan vieressä olevassa monipuolisessa toimintapuistossa on leikkivälineitä, kuten peliareena vauhdikkaalle Panna-jalkapallopelille. Futsal-pelaajat järjestävät areenalla pelinäytöksiä sekä opastavat lapsia pelin saloihin lauantaisin klo 12-15.

Asuntomessualueella on myös Taikatilukset-puistoalue, jossa koko perhe pääsee ihastelemaan Valkeakosken kuvataidekoulun ja käsityökoulun 6-18-vuotiaiden oppilaiden tekemää taidetta. Oppilastyönäyttely rakentuu puiston teemojen – metsä, polut ja vesiaihe – ympärille lasten ja nuorten mielikuvituksen värittämänä. Näyttelyssä metsän ovat vallanneet majoissa ja puissa asustelevat mielikuvitusotukset, metsään kasvaneet fantasiakasvit ja värikäs kuvamaailma. Esillä on keramiikkaa, paperimassaveistoksia, luonnonmateriaalirakennelmia, mosaiikkia sekä maalauksia kankaalle ja puulle. Lasten taidepuiston ovat suunnitelleet yhteistyössä Valkeakosken kuvataidekoulu, käsityökoulu sekä Hämeen ammattikorkeakoulun maisemansuunnittelun opiskelijat.

Sääksmäen seurakunnan järjestämään Kaksplus Muksulaan voi puolestaan jättää 2-7-vuotiaat lapset lastenhoitajien seuraan leikkimään, lukemaan ja askartelemaan vanhempiensa messukierroksen ajaksi. Hoitomaksu on lasta kohden 5 euroa/alkava tunti. Muksulasta löytyy myös vauvojen hoitotila hoitopöytineen ja pesumahdollisuuksineen.

Viimeisenä viikonloppuna, lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 9.8., asuntomessujen kohteessa 18 "Aurinkotuuli" vierailevat Ti-Ti-nallet. Suosittuja nalleja voi käydä tervehtimässä kohteessa kello 11-13 ja 14-16.

Lisätietoa Valkeakosken asuntomessuista...

Rakentaminen
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20229_79616.jpg
Elämää Villa Sukassa osa 1 – Christel ja Jukka rakentavat unelmiensa ekotaloa
Christel Abborre ja Jukka Harmainen rakentavat unelmiensa ekokotia olkielementeistä ja savesta Inkoon Degerbyhyn. Ympäristöystävällisyys on heille tärkeää, sopivan täydellistä estetiikkaa unohtamatta. Vaikka taloprojekti on vielä kesken, näkee että talosta tulee Christelin ja Jukan näköinen koti ‒ täydellinen heille, monimuotoista ja eläväistä pihapiiriä myöten.
20199_59743.jpg
As.oy Remontti-Mallinnus Osa 10. Onnistunut sähköremontti alkaa huolellisella suunnittelulla
As.oy Remontti-Mallinnus on Omataloyhtiö.fi:n kuvitteellinen taloyhtiö, jonka elämää ja remontointia pääset seuraamaan as.oy Remontti-Mallinnus -artikkelisarjassa. Artikkelisarjasta löytyy runsaasti tietoa taloyhtiön elämästä ja remontoinnista.
Taloyhtiön vuosikello elokuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu
Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.
Huoneiston sisäseinien käsittely
Sisäpintojen käsittely
Sisärappauksia ja -tasoituksia on aikojen kuluessa tehty monentyyppisillä materiaaleilla ja menetelmillä. Vanhimpien kohteiden saneerauksessa pinnoitteiden alta paljastuu usein paksu vaalea kalkkirappaus. Rappauksien täyteaineina on voitu käyttää olkia, savea tai erilaisia karvoja. 50-luvulla tehdyt rappaukset saattavat sisältää kalkin lisäksi sementtiä.
20177_49742.jpg
Tutustu lämmitysjärjestelmiin
Kesän asuntomessut järjestetään tänä kesänä Mikkelissä 14.7.- 13.8.NIBE lämmitysjärjestelmät valittiin taloihin 3, 5, 6, 10, 12 ja 24.Kohteessa Wave nro 5 pääset lähemmin tutustumaan NIBE lämmitykseen.Käy myös NIBEn Facebook-sivuilla, joka viikko arvotaan ( 17.7.2017 asti) yhden kahden hengen lippupaketti messuille.
20214_69806.jpg
Tällainen on älykäs keittiöhana
Hybridihana ei sentään tee ruokaa puolestasi, mutta uuden sukupolven automaattihanat nostavat hygieenisyyden, käyttömukavuuden ja turvallisuuden seuraavalle tasolle. Kosketusvapaiden toimintojen ansiosta et joudu koskettamaan hanaa käsiä pestessäsi. Hanaa ei siis tarvitse sotkea, vaikka kätesi ovat leipätaikinan peitossa tai kun olet käsitellyt raakaa lihaa tai multaisia kasviksia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton