• Etusivu
  • Talo

Kun vara-avainta olisi tarvittu...

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.10.2015
200710_7060.jpg

Alla pari tositapahtumiin perustuvaa tarinaa, joissa vara-avaimesta olisi ollut enemmän kuin hyötyä. Kuinka monelta riidalta, säikähdykseltä ja epätoivon hetkeltä säästyisimmekään, jos vara-avaimet olisivat saatavilla avainboxissa. Ei suinkaan siellä kukkaruukun alla.. Jälkikäteen muisteltuna nämä ovat hyvinkin hauskoja tilanteita, mutta tapahtumahetkellä asianosaisia harvemmin naurattaa.

Varaudu ajoissa ja osta avainboxi tästä.

Yöllinen painajainen

Omakotitalossa asuva nuoripari lähti viikonlopuksi sukulaisten häihin toiselle puolelle Suomea. Naisen isoveli suostui ystävällisesti pitämään nuorenparin taloa ja hoitamaan samalla pariskunnan kahta koiraa.

Veli valvoi yömyöhään televisiota katsellen. Jossain vaiheessa nuorempi ja vallattomampi koira pyysi päästä ulos, ja pelkät bokserit jalassaan veli suuntasi avaamaan ulko-ovea. Veljen avatessa oven koira singahti ulos niin vauhdikkaasti, että veli pelästyi sen karkaavan ja ryntäsi koiran perään. Epämieluisaksi yllätykseksi talon ovi loksahti samantien lukkoon eikä veljen auttanut muu kuin suunnata lähimpiin naapuritaloihin soittamaan siskolle, mistä löytyisi talon vara-avain.

Naapuritalon terassilla oli sattumalta vanhempi naishenkilö nauttimassa kesäyöstä ja olutpullon sisällöstä. Nähdessään miehen pihalla pelkät bokserit jalassaan ja koira kainalossaan, sai nainen aivan hervottoman naurukohtauksen. Veljellä puolestaan meinasi palaa pinna räkättävän naisen kanssa.

Veli sai kuitenkin soitettua siskolleen ja sisko kertoi, että talon vara-avain on hänen avomiehensä vanhemmilla, jotka sattuivat myöskin olemaan juhlimassa samaisia häitä toisella puolella Suomea. Sisko kuitenkin tiesi, että taloon saattaisi päästä sisälle kellarin irtonaisen ikkunan kautta. Ikkuna oli pieni ja reitti kellarista sisälle taloon ei ollut pilkkopimeässä ihan yksinkertainen; haavoilta ja mustelmilta ei voinut välttyä. Onni onnettomuudessa, tässä tapauksessa reitti sisälle lopulta löytyi, mutta aina ei käy näin hyvin.

Pikkujoulut vaativat veronsa


Mies oli menossa lauantaina työpaikan pikkujouluihin ja hänen avovaimonsa suuntasi juhlahumua karkuun omien vanhempiensa luokse muutaman sadan kilometrin päähän. Viikonlopun aikana pariskunta jutteli puhelimessa ja kaikki tuntui olevan hyvin.

200710_7061.jpg

Avovaimon saapuessa sunnuntaina odotettua aikaisemmin kotiin kaikki ei kuitenkaan ollut ihan niin kuin piti; rivitaloasunnon ulko-ovessa oleva kapea ikkunalasi oli rikottu ja pihamaalla sekä eteisessä oli ympäriinsä verta. Nainen meni sisään asuntoon, mutta ketään ei ollut kotona. Hädissään avovaimo yritti soittaa miehelleen, että mitä on tapahtunut ja missä tämä on. Mies ei heti vastannut puhelimeen, sillä hän oli tärkeällä ruuan hakureissulla läheisessä pizzeriassa. Hetken kuluttua mies tuli kotiin ja selvisi, että pikkujoulujuhlinnan tuoksinassa mies oli kadottanut kotiavaimensa. Seistessään aamuyöllä kotioven takana yli 20 asteen pakkasessa, hän oli päätynyt iskemään kiven asunnon ulko-oven ikkunan läpi.

Avovaimon mielestä tämä oli aivan käsittämätön ratkaisu ja hän raivosi, miksei mies ollut soittanut hänelle yöllä ennen ikkunan rikkomista. Tilanteeseen olisi varmasti löytynyt parempikin ratkaisu. Avovaimoa sieppasi ihan tuhottomasti myös se, että hänelle ei oltu kerrottu rikotusta ikkunasta edes jälkikäteen puhelimessa, vaan hän oli joutunut pelästymään pahanpäiväisesti tullessaan kotiin. Kaiken huipuksi uuden ikkunalasin saamisessa meni yli viikko. Sen ajan heidän kodissaan oli käytännössä avoimet ovet, niin kutsumattomille vieraille kuin ulkona paukkuvalle pakkasellekin.

Tilaa avainboxi Verkkokaupasta

201511_44731.jpg

Avainboxi tarjoaa turvallisen ja valvotun suojan avaimille. Avainboxi on kätevä tapa säilyttää vara-avainta. Tutustu tuotteisiin ja mieti miksei juuri sinulle voisi sattua jotain vastaavaa kuin yllä kerrotuissa tarinoissa. Keksitkö yhtään syytä, miksei avainboxi sopisi teidänkin perheeseenne?

Siirry ostamaan tästä.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20204_64132.jpg
Remonttivastuusta taloyhtiöissä
Asunto-osakeyhtiössä ilmenee varsin usein epätietoisuutta siitä, kuuluuko huoneistoissa, ja erityisesti niiden kosteissa tiloissa, tehtyjen remonttien kustannukset taloyhtiölle vai osakkaalle tai osittain kummallekin.
20193_56946.jpg
Biopuhdistaja on käyttäjätestin voittaja jätevesijärjestelmien vertailussa
Vestellin tuotteilla on helppo hoitaa mökkien, vapaa-ajan asuntojen ja omakotitalojen jätevedet tehokkaasti. Tuotteita löytyy eri kokoisia kaikkiin tarpeisiin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tiilirakenteiden yleisimmät puhdistusmenetelmät
Mekaaninen puhdistusMekaanisia puhdistusmenetelmiä ovat harjaus ja kaavinta. Näitä kannattaa yrittää aina ensimmäiseksi. Harjaus ja kaavinta ei kuitenkaan sovi sellaisiin likatahroihin, jotka voivat levitä (esim. öljy, rasva, tuore maali, rasvainen noki, jne.) Harjaus ja kaavinta tehdään aina kuivaan rakenteeseen. Sopivin työväline on jäykkä kuituharja, ns. juuriharja. Kaavinta suoritetaan parhaiten puulastalla tai rakenteen värin mukaisella tiilen kappaleella. Metalliharjaa tai -kaavinta ei saa käyttää, sillä niistä jää helposti tummia jälkiä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miten laminaattitaso tulisi leikata?
Kysymys:Kummalta puolelta keittiön laminaattitaso tulisi leikata, jotta leikkausjäljestä tulisi siisti? En ole vielä ottanut käyttöpuolen muovisuojusta pois. Välineinä on pistosaha, käsisirkkeli ja käsisaha. Vaikuttaako leikkausväline siihen, kummalta puolelta laminaattitaso leikataan?
20134_34582.jpg
KASTELLI: KAIKKIEN TALOKUUMEISTEN HURRJA HUHTIKUU! 5. – 30.4.2013
Hurrja huhtikuu alkaa!Kastelli julistaa Hurrjan Huhtikuun alkavaksi iloisilla uutisilla! Uusimman rakentajatutkimuksen mukaan Kastellin suosio on vahvistunut entisestään. Nyt jo peräti 13,5 % rakentajista valitsee kodikseen Kastellin, joka on ollut Suomen ostetuin talomerkki jo lähes 20 vuotta.
20081_7799.jpg
Oikeat kiviainekset
Maanvaraisen lattian suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa panostaa, koska jälkeenpäin tehtävät korjaukset ovat todella kalliita ja joskus jopa mahdottomia. Viime vuosien laajojen tutkimusten perusteella maanvaraisen lattian rakennusfysikaalinen toiminta tunnetaan varsin hyvin ja oikeilla rakenneratkaisuilla rakenne on toimiva ja käyttäjälleen turvallinen.Lisätietoa kiviaineksista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton