• Etusivu
 • Talo

Kun kolot kaipaavat paikkausta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 15.04.2020Päivitetty 23.10.2023
1920-weber-maxfill-uran-taytto
Kodin seiniin ilmestyy väistämättä elämisen jälkiä esimerkiksi taulujen ripustuksista tai telineiden asennuksista. Erilaiset kolot sekä urat on mahdollista paikata helposti ja nopeasti itse. Kotimainen ja Avainlipulla varustettu Weberin valkoinen kevyttäytteinen paikkausmassa sopii lähes kaikentyyppisten alustojen paikkauksiin sekä tasoituksiin niin sisällä kuin myös ulkona.

Helppokäyttöinen paikkausmassa

Weber maxfill Valkoinen paikkausmassaa on helppo työstää sekä viimeisteillä. Paikkausmassa soveltuu käytettäväksi pienten sekä vähän isompienkin kolojen paikkaukseen eri kiviaineisilla pinnoilla, kipsi- ja puukuitulevyillä sekä PVC:llä.

Sekoita Weber maxfill kuiva-aine ohjeen mukaiseen määrään puhdasta vettä (4 kg kuiva-ainesta noin 1,6 litraan vettä). Käytä sekoitukseen porakoneeseen kiinnitettyä vispilää, pienen määrän voit toki voi sekoittaa myös käsin lastaa tai kauhaa apuna käyttäen. Sekoita massaa, kunnes se on tasaista.

weber-maxfill-sekoitus

Huomioi nämä:

Työstöä vaativan alustan tulee olla > + 5 °C. Levitä helposti levittyvä kevyttäytteinen massa alustalle esimerkiksi teräslastalla. Kerrospaksuus saa olla maksimissaan 15 mm / kerros, yksittäisten kolojen täyttämiseen voit laittaa max 50 mm massaa.
Tee mahdolliset paksummat yhtenäiset täytöt useampana levityskertana.

Anna massan sitoutua hetki ennen kuin viimeistelet sen haluamaasi muotoon. Tasoitteen kuivuttua voit hioa sen pinnan tasaiseksi hiekkapaperilla. Kuivuneeseen laastiin on helppo porata ja kiinnittää
ruuveja 1-2 vrk sisällä paikkauksesta.

Kolojen paikkaukset weber Maxfill paikkausmassalla

 • Kotimainen Avainlippu-tuote
 • Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön
 • Helppo työstää sekä viimeistellä
 • Kuivuneeseen massaan on helppo porata sekä kiinnittää ruuveja
 • Varma tartunta alustaan
 • Saatavilla 4 kg pusseissa, josta valmista massaa 5 litraa
 • Valmiin massan käyttöaika on noin tunti
 • Alustan lämpötilan tulee olla vähintään + 5°C
 • Väriltään valkoinen
Ohje

Ohje

Muistin virkistykseksi:

 • Kotimainen Avainlippu-tuote
 • Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön
 • Helppo työstää sekä viimeistellä
 • Kuivuneeseen massaan on helppo porata sekä kiinnittää ruuveja
 • Varma tartunta alustaan
 • Saatavilla 4 kg pusseissa, josta valmista massaa 5 litraa
 • Valmiin massan käyttöaika on noin tunti
 • Alustan lämpötilan tulee olla vähintään + 5°C
 • Väriltään valkoinen
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
sisäkatto
sisätilat
huoneisto
väliseinät
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20221_40437.jpg
Remontoitavien sisäpintojen käsittely
Sisärappauksia ja -tasoituksia on aikojen kuluessa tehty monentyyppisillä materiaaleilla ja menetelmillä. Vanhimpien kohteiden saneerauksessa pinnoitteiden alta paljastuu usein paksu vaalea kalkkirappaus. Rappauksien täyteaineina on voitu käyttää olkia, savea tai erilaisia karvoja. 50-luvulla tehdyt rappaukset saattavat sisältää kalkin lisäksi sementtiä.
201611_47731.jpg
Iskunkestävät kulmat - helposti toteutettavissa
Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.
20195_58150.jpg
Miten tehdään puurunkoinen väliseinä?
PuurunkoPuurunkoiseen väliseinään kannattaa valita runkomateriaaliksi mitallistettua ja hyvälaatuista puutavaraa. Kun runkotavara on jo valmiiksi kuivaa, vältytään seinärakenteen turhalta vääntymiseltä. Runkojaoksi yleensä valikoituu runkotolpan keskeltä keskelle mitattuna 600 mm oleva mitoitus. Muina vaihtoehtoina voidaan käyttää runkojakoja k-k 300 ja k-k 400 mm esimerkiksi silloin, kun seinä on tarkoitus laatoittaa.Runkotolpitukseen tarvitsee asentaa lisätuennat ennen seinien levytystä pesualtaita sekä muita seinään kiinnitettäviä raskaita esineitä, esimerkiksi kaappeja varten. Myös sähkörasioille tarvitsee tehdä tukeva alusta. Käytettäessä Gyproc Habito® -levyä kaapistot ja muut seiniin ripustettavat raskaatkin esineet on sen sijaan mahdollista asentaa levyyn suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa kalustetukea. Habito®-levyä kannattaa muutenkin harkita vaihtoehdoksi, sillä sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Lue lisää Habitosta täältäSeiniin äänieristämistä varten laitettava pehmeä villa kannattaa valikoida rungon paksuuden mukaan, jolloin villa ei pullista kipsilevyseinää.Lue lisää Habitosta!Lue lisää Gyproc -kipsilevy vaihtoehdoista
20161_45124.jpg
Mitä sinun seinäsi kestää?
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton