• Etusivu
 • Talo

Kun kolot kaipaavat paikkausta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 23.10.2023
1920-weber-maxfill-uran-taytto
Kodin seiniin ilmestyy väistämättä elämisen jälkiä esimerkiksi taulujen ripustuksista tai telineiden asennuksista. Erilaiset kolot sekä urat on mahdollista paikata helposti ja nopeasti itse. Kotimainen ja Avainlipulla varustettu Weberin valkoinen kevyttäytteinen paikkausmassa sopii lähes kaikentyyppisten alustojen paikkauksiin sekä tasoituksiin niin sisällä kuin myös ulkona.

Helppokäyttöinen paikkausmassa

Weber maxfill Valkoinen paikkausmassaa on helppo työstää sekä viimeisteillä. Paikkausmassa soveltuu käytettäväksi pienten sekä vähän isompienkin kolojen paikkaukseen eri kiviaineisilla pinnoilla, kipsi- ja puukuitulevyillä sekä PVC:llä.

Sekoita Weber maxfill kuiva-aine ohjeen mukaiseen määrään puhdasta vettä (4 kg kuiva-ainesta noin 1,6 litraan vettä). Käytä sekoitukseen porakoneeseen kiinnitettyä vispilää, pienen määrän voit toki voi sekoittaa myös käsin lastaa tai kauhaa apuna käyttäen. Sekoita massaa, kunnes se on tasaista.

weber-maxfill-sekoitus

Huomioi nämä:

Työstöä vaativan alustan tulee olla > + 5 °C. Levitä helposti levittyvä kevyttäytteinen massa alustalle esimerkiksi teräslastalla. Kerrospaksuus saa olla maksimissaan 15 mm / kerros, yksittäisten kolojen täyttämiseen voit laittaa max 50 mm massaa.
Tee mahdolliset paksummat yhtenäiset täytöt useampana levityskertana.

Anna massan sitoutua hetki ennen kuin viimeistelet sen haluamaasi muotoon. Tasoitteen kuivuttua voit hioa sen pinnan tasaiseksi hiekkapaperilla. Kuivuneeseen laastiin on helppo porata ja kiinnittää
ruuveja 1-2 vrk sisällä paikkauksesta.

Kolojen paikkaukset weber Maxfill paikkausmassalla

 • Kotimainen Avainlippu-tuote
 • Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön
 • Helppo työstää sekä viimeistellä
 • Kuivuneeseen massaan on helppo porata sekä kiinnittää ruuveja
 • Varma tartunta alustaan
 • Saatavilla 4 kg pusseissa, josta valmista massaa 5 litraa
 • Valmiin massan käyttöaika on noin tunti
 • Alustan lämpötilan tulee olla vähintään + 5°C
 • Väriltään valkoinen
Ohje

Ohje

Muistin virkistykseksi:

 • Kotimainen Avainlippu-tuote
 • Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön
 • Helppo työstää sekä viimeistellä
 • Kuivuneeseen massaan on helppo porata sekä kiinnittää ruuveja
 • Varma tartunta alustaan
 • Saatavilla 4 kg pusseissa, josta valmista massaa 5 litraa
 • Valmiin massan käyttöaika on noin tunti
 • Alustan lämpötilan tulee olla vähintään + 5°C
 • Väriltään valkoinen
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
huoneisto
väliseinät
sisätilat
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20221_40437.jpg
Remontoitavien sisäpintojen käsittely
Sisärappauksia ja -tasoituksia on aikojen kuluessa tehty monentyyppisillä materiaaleilla ja menetelmillä. Vanhimpien kohteiden saneerauksessa pinnoitteiden alta paljastuu usein paksu vaalea kalkkirappaus. Rappauksien täyteaineina on voitu käyttää olkia, savea tai erilaisia karvoja. 50-luvulla tehdyt rappaukset saattavat sisältää kalkin lisäksi sementtiä.
Poika istuu lokeroiden päällä, seinä gyproc habito -levyä
Mitä sinun seinäsi kestää?
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
20214_69715.jpg
Ohut ja kestävä seinärakenne
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää suurtakin rasitusta tarjoten samalla uudenlaista ripustamisen vapautta. Tarjolla on kipsilevy, jolla on helppo rakentaa sisäseiniä niin asuin- kuin varastotiloihinkin. Nyt seinärakenne on mahdollista saada jopa perinteistä väliseinää kapeampana ratkaisuna – mistä siis on kyse?
20198_59420.jpg
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton