• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolassa asuntomessut myös vuonna 1975

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.06.2011
20116_26429.jpg

Kokkolassa ensi kesänä järjestettävät asuntomessut ovat kaupungin historiassa toiset. Vuonna 1975 Asuntomessut oli jaettu poikkeuksellisesti neljään eri kaupunkiin: Hämeenlinnaan, Kokkolaan, Poriin ja Vaasaan.

Kokkolan vuoden 1975 asuntomessualue, Koivuhaka, oli nuori, vasta rakentumassa oleva kaupunginosa. Koivuhaan asuntomessualue samoin kuin muutkin kesän 1975 länsirannikolle rakennetut messualueet oli ajateltu ruotsinsuomalaisille mahdollisille paluumuuttajille malliksi maan asuntotuotannosta.

Messualue on rakennettu maastoltaan tasaiselle hiekkakankaalla ja sinne toteutettiin 29 omakotitaloa, 16 asuntoa kytkettyihin neljän perheen taloihin ja 44 asuntoa rivitaloihin. Talotyyppeinä oli tasakattoisia rivitaloja ja harjakattoisia omakotiratkaisuja ja kytkettyja taloja.

Tavallisten toteuttamistapojen,- normaaliurakoinnin ja KVR-rakentamisen lisäksi esiteltiin myös uutena ns. omatoiminen ryhmärakentaminen. Yleisölle esiteltiin myös puolivalmiita asuntoja, joita saattoi jatkaa sitten omin voimin.

Messuilla esiteltiin myös Kokkolan keskustassa peruskorjauskohde, vanhan puutalon kunnostaminen.

Lähde: www.asuntomessut.fi
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201911_61056.jpg
Miten tunnistaa kosteusvaurion?
Kosteusvaurio on hyvin yleinen vitsaus suomalaisissa kodeissa. Vaurion ilmaantuminen ei välttämättä katso talon ikää, vaan uudemmissakin kiinteistöissä voi ilmetä vahinkoja. Yleensä syynä on joko suunnitteluvaiheessa tapahtunut virhe, huonojen materiaalien käyttö tai huolimattomasti suoritettu työ. Pahimmassa tapauksessa kyseessä voi olla näiden kaikkien kolmen yhteisvaikutus.
20123_30277.jpg
Näin tehdään pihan pohjatyöt
Pihakiveyksen pohjatöissä ei kannata säästää, sillä huolellinen pohjaus varmistaa kestävän kiveyksen.Sääolosuhteet Suomessa edellyttävät poikkeuksetta routivien maalajien, esimerkiksi saven ja hiesun korvaamista hiekka- ja/tai sorapitoisella maa-aineksella. Myös turve- ja liejumaat vaihdetaan kantavaan maa-ainekseen.Pohjaustöiden laajuus on aina tarkistettava tapauskohtaisesti. Ennen kaivutyön aloittamista on tarkistettava myös, onko työalueella maanalaisia kaapeleita tai putkistoja.
20148_40463.jpg
Muista vakuuttaa rakennustyömaasi
Oman kodin rakentaminen tai kunnostaminen on perheelle aina suuri sijoitus. Niinpä siihen liittyviin riskeihin kannattaa varautua hyvissä ajoin. Taloudellisin menetyksiin voi varautua vakuutuksilla, jotka voidaan hoitaa kuntoon jo ennen rakentamisen aloittamista. Rahoittaja vaatii ainakin palovakuutuksen, mutta vaikka rahoitus olisi omasta takaa, osa vakuutuksista on lakisääteisiä, kuten palkatun työvoiman vakuuttaminen.Sopivimman vakuutuksen omaan rakennusprojektiinsa saa pyytämällä tarjousta eri vakuutusyhtiöiltä. Vertailu kannattaa, sillä vakuutusyhtiöiden vakuutusten hinnoissa ja sisällöissä on eroja.
20139_36482.jpg
Bosch uudisti painepesurit - voimaa, liikkuvuutta ja tehokkuutta
Bosch on tuonut markkinoille täysin uudistuneen painepesurisarjan. Uudet Aquatak DIY painepesurit tarjoavat tehokkaan vaihtoehdon kaikkiin käyttökohteisiin. Sarjasta löytyy kolme erilaista pesuria erilaisiin tarpeisiin kevyestä käytöstä kattaviin puhdistusratkaisuihin.
201411_41837.jpg
Parannuskonsti sisäilmalle: korvausilmaventtiilit
Uutta raitista ja suodatettua ulkoilmaa tulee johtaa kaikkiin makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen – niihin huoneisiin, joista ei johdeta "käytettyä" ilmaa ulos poistoilmaventtiilien kautta (mm. keittiö ja WC).Uutta ilmaa johdetaan sisätiloihin koneellisesti tai korvausilmaventtiilien kautta.Lisätietoa ilmanvaihdosta - kannattaa lukea!Korvausilmaventtiiliä valittaessa kannattaa huomioida muutamia asioita: toimivuus ja suodattimen laatu.
20222_76824.jpg
Pue koti uusiin sävyihin - tunnetko muovittomat maalit?
Vuoden alku on aina uudistumisen aikaa, karistetaan edellisen vuoden pölyt nurkista ja katsellaan kotia uusin silmin – miten kodin yleisilmettä voisi raikastaa? Yksi nopeasti tuloksia antava tapa on maalata kodin seiniä tai halutessaan vaikka huonekaluja uusin sävyin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton