• Etusivu
  • Rakentaminen

Kivitalon rakentaminen käyntiin muutamassa viikossa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.03.2022Päivitetty 16.11.2023
20223_77325.jpg

Suomalaiset ovat edelleen omakotitalokansaa. Omakotitalosta haaveillaan, sopivaa tonttia etsitään ja kun se löytyy on usein kiire löytää sopiva talopaketti ja päästä uuteen kotiin mahdollisimman pian. Välillä tonttia joudutaan metsästämään kauankin ja tällä hetkellä talojen toimitusajat pidentyneet. Koronapandemia on osaltaan vaikuttanut omakotiasumisen suosion kasvuun. Etätyöstä tuli aluksi välttämättömyys ja vaikuttaisi siltä, että osittainen etätyö on jäämässä pysyvämmäksi muodoksi työskennellä. Tämä osaltaan vaikuttaa kodin tilojen tarpeisiin.

Kivitalojen kilpailuetuna nopeat toimitusajat

Rajun hinnan nousun takia kivitalojen kilpailukyky on parantunut merkittävästi. Kivitalojen kilpailuetuna on myös nopeat toimitusajat. Kivitalojen osalta toimitukset saadaan käyntiin nopeimmillaan muutamissa viikoissa.

Lammi Kivitalon harkot valimistetaan Suomessa. Materiaalit toimitetaan työmaalle suoraan omalta tehtaalta, joten Lammi Kivitalot on varma ja nopea toimittaja myös silloin, kun kysyntä kasvaa tai markkinatilanne elää.

Harkkorakentaminen kestää myös hintavertailun

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat vuoden 2021 joulukuussa 10,2 prosenttia vuodentakaisesta. Tarvikepanosten kustannukset nousivat vuodessa 14,8 prosenttia ja työkustannukset 6,5 prosenttia.

Marraskuusta joulukuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi 0,3 prosenttia. Tarvikepanosten hinnat nousivat 0,5 prosenttia. Työpanosten ja palveluiden hinnat pysyivät joulukuussa edellisen kuukauden tasolla.

Puutavaran hinta on jatkanut laskuaan lokakuussa 2021 tapahtuneen käänteen jälkeen ja marraskuusta joulukuuhun se laski 4,4 prosenttia. Tästä huolimatta puutavaran hinta on vuoden 2021 lopussa vielä 50,7 prosenttia vuodentakaista korkeammalla tasolla.

Kotimaisena harkkomateriaalien tuottajana Lammi on pystynyt pitämään oman hintakehityksensä vakaana.

Lammi Kivitalo - Omistajansa näköinen koti

Lammi Kivitalon suunnittelu voidaan aloittaa esimerkiksi jostain talomalliston lähes 40 kohteesta, räätälöidä sitä toiveiden mukaan tai käyttää oman ideoinnin pohjana. Esimerkiksi etätyötä varten voi suunnitella oman tilan tai tilan, joka joustaa tarvittaessa. Voit myös suunnitella talosi itse valitsemasi arkkitehdin kanssa alusta alkaen tai kääntyä Lammin ammattitaitoisen suunnittelijaverkoston puoleen. Kumppaniverkoston avulla Lammi pystyy tarjoamaan talon toteutuksen valitsemaasi valmiusasteeseen vaikka muuttovalmiiksi saakka.

Omakotitalo on suosituin asumismuoto

Omakotitalo on halutuin ja edullisin asumismuoto. Oma tupa, oma lupa – suomalaiset arvostavat tilaa, itsenäisyyttä ja yksityisyyttä. Pientaloteollisuus PPT ry julkaisi keväällä 2020 laajan tutkimuspaketin eri asumisvaihtoehtojen hinnoista. Samassa tutkimuksessa omakotitaloasuminen osoittautui kaikissa ikäryhmissä Suomen halutuimmaksi asumismuodoksi. Yli 70 % suomalaisista haluaisi asua pientalossa.

Rakentaminen
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
20212_68825.jpg
Suomen ostetuin pientalo jo 27 vuotta peräkkäin
Kastelli on uuden Rakennustieto RTS Oy:n tutkimuksen (Omakotirakentajatutkimus 2020/21 RV) mukaan ollut 27 vuotta peräkkäin Suomen ostetuin pientalo. Menestyksen takana on jokaiselle asiakkaalle soveltuva toimituslaajuus, talomalliston muokattavuus asiakkaiden tarpeiden mukaan ja jatkuvasti kehittyvä ja laaja talomallisto. Haluaisitko sinäkin liittyä tuhansien tyytyväisten Kastelli-talon omistajien joukkoon?
20223_77532.jpg
Elämä tuo tullessaan muutoksia myös asumiseen - kuluttaja haluaa kotimaista ja ekologista
Niinhän se on, elämä tuo tullessaan monenlaisia muutoksia ja lukuisia kertoja. Osa ajoittuu pidemmälle, jopa vuosikymmeniä kestävälle aikajaksolle, osa taas pieneltä tuntuvan hetken sisään.
20231_80569.jpg
Tehtaan suojissa on mahdollista rakentaa huippulaadukas omakotitalo
Voidaanko omakotitalo todella rakentaa näin? – Sateelta suojassa, hyvässä järjestyksessä ja vain kolmessa viikossa. Kiiruna Talojen talotehtaalla rakennetaan muuttovalmiita omakotitaloja. Rakentamisen vakaat olosuhteet mahdollistavat valmiiden kotien tasaisen korkean laadun.
202111_73398.jpg
Etkö löydä sopivaa pohjaratkaisua?
Pientä tai muunneltuaOnko mieleinen pohjaratkaisu hakusessa? Eivätkö valmiit pohjat ole aivan sitä, mitä haet? Tutustu Kastellin variaatioihin eri pohjaratkaisuista. Jos vaikka Verso 90 on muuten juuri se pohja, jonka haluaisit, mutta... Klikkaa itsesi Luonnospankkiin ja katso, minkälainen on Verso 90 muunnos.Onko haluamasi talomalli liian suuri kooltaan? Pienistä taloista löytyy oma kokoelmansa Kastellin mallistosta. Käy rekisteröitymässä Kastellin sivuille, niin pääset tutustumaan pieniin taloihin.
202012_67925.jpg
Persoonallinen koti ainutlaatuisilla valinnoilla
Oliko taas kirpeä pakkasaamu, kun lähdit aamukahvin juotuasi viemään lapsia päiväkotiin? Ajoitko taas tuon tyhjän tontin ohi, jonka tiedät olevan myynnissä? Katselitko haikeana tontille päin ja selitit lapsille, että tuonne olisi kiva rakentaa uusi koti. Mutta miten, milloin ja millä rahalla? Olet varmasti tutustunut monenlaisiin talopakettivaihtoehtoihin sekä internetin ihmeellisessä maailmassa, mutta myös varmasti jonkun tuttavasi taloprojektin myötä. Olisiko nyt sinun aikasi kokea tuo ainutlaatuinen projekti ja kohdata unelmasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton