• Etusivu
  • Rakentaminen

Tehtaan suojissa on mahdollista rakentaa huippulaadukas omakotitalo

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kiiruna Talot Oy
Julkaistu 10.01.2023Päivitetty 12.01.2023
20231_80569.jpg

Aada Pietikäisen ei tarvitse aamulla pohtia päivän säätä suunnatessaan rakennustyöhön. Tehtaalla rakennettaessa olosuhteet työskentelylle ovat aina tasaiset.

Voidaanko omakotitalo todella rakentaa näin? – Sateelta suojassa, hyvässä järjestyksessä ja vain kolmessa viikossa. Kiiruna Talojen talotehtaalla rakennetaan muuttovalmiita omakotitaloja. Rakentamisen vakaat olosuhteet mahdollistavat valmiiden kotien tasaisen korkean laadun.

Torniolaisella talotehtaalla työpäivä alkaa kello 7.00. Töihin tullessa pakkaslumi narskuu askelten alla, mutta työvuoron alkaessa toppatakin saa jättää naulakkoon – Kiiruna Talot rakennetaan sisustustöitä myöten valmiiksi talotehtaan suojissa.

Kiiruna Talojen tehtaalla koti rakentuu vaihe vaiheelta kulkien yhdeksän eri työpisteen läpi. Ensimmäisillä työpisteillä rakennetaan tilaelementin lattia- ja seinäelementit, kun taas viimeisillä työpisteillä asennetaan jo keittiötä, laatoitetaan märkätiloja ja viimeistellään kodin sisustusvalintoja.

Aada Pietikäisen ja Sofia Väisäsen vastuulla on lattioiden valaminen. Ensin valmistellaan: kun lattiaan on asennettu lattialämmitysputket, levitetään lattialle pohjustusaine ja verkko vahvistamaan valua. Kun pohjustusaine on kuivunut, vuorossa on betonitasoitteen huolellinen levittäminen ja tasoittaminen.

Huolellisesti valetun lattian päälle päästään muutaman päivän sisällä asentamaan asiakkaan valitsema lattiamateriaali.

– Meillä on mahtava porukka. Jokainen tietää, mitä tekee, ja tarvittaessa saa apua muilta, Aada Pietikäinen sanoo.

Huolellisesti vaiheistettu rakentaminen takaa rakentamisen korkean laadun

Kaikki työvaiheet on aikataulutettu ja vaiheistettu järkevästi, jotta rakentaminen on jouhevaa. Kun talo rakennetaan tehtaan suojissa, sääolosuhteet tai yksittäisten työntekijöiden poissaolot eivät vaikuta rakentamisen aikatauluun.

– Jokaiselle työvaiheelle on omat tekijänsä. Työvaiheeseen vaadittavat työvälineet ovat aina saatavilla ja oikeassa paikassa. Kun työ on vaiheistettu, se on sujuvaa, tehokasta ja tasalaatuista, sanoo toimitusjohtaja Ismo Säily.

Tornion tehtaalla valmistuu vuodessa 120–140 taloa. Talomallistossa on toistakymmentä erilaista mallia kokohaarukalla 78–180 m2. Monia yksityiskohtia on mahdollista muokata suunnitteluvaiheessa omien toiveidensa mukaan.

Tehtaassa rakentaminen on ympäristöviisas ratkaisu. Materiaalihukkaa ei juuri tule, kun samoja materiaaleja päästään hyödyntämään useamman talon rakentamisessa, Ismo Säily kertoo.
Tehtaassa rakentaminen on ympäristöviisas ratkaisu. Materiaalihukkaa ei juuri tule, kun samoja materiaaleja päästään hyödyntämään useamman talon rakentamisessa, Ismo Säily kertoo.

Aidossa tilaelementissä myös sisustustyöt tehdään tehtaan suojissa

Ennen talopaketin tilaamista asiakkaan kanssa käydään läpi kodin varustelu: pintamateriaalit, sävyt, kodinkoneet ja niin edelleen. Noin 10–12 viikkoa ennen sovittua talotoimituspäivää talotehdas tilaa kodin rakentamiseen tarvittavat materiaalit asiakkaan tekemien valintojen mukaisesti.

Yhtä omakotitaloa rakennetaan talotehtaalla noin kolmen viikon ajan, kunnes tilaelementit ovat valmiina toimitettavaksi tontille.

Tilaelementissä on sananmukaisesti koko tila rakennettu valmiiksi. Sisäkatto, lattiat, seinät, ulkoseinät, väliseinät, kiinteät kalusteet – kaikki ovat valmiina. Seinät on maalattu ja saunan lauteet asennettu, kiuas on paikallaan, kodintekniikka on kytkemistä vaille valmiina ja kylpyhuone on laatoitettu.

Kun työ on jaoteltu täsmällisesti eri vaiheisiin, jokainen työntekijä saa keskittyä täysin oman vastuualueensa hoitamiseen. Arto Purakasmäki laatoittaa Lahteen toimitettavan kodin pesutiloja.
Kun työ on jaoteltu täsmällisesti eri vaiheisiin, jokainen työntekijä saa keskittyä täysin oman vastuualueensa hoitamiseen. Arto Purakasmäki laatoittaa Lahteen toimitettavan kodin pesutiloja.

Aidon tilaelementin tunnistaa siitä, että myös sisustustyöt tehdään tehtaassa hallituissa olosuhteissa. Kiiruna Talo koostuu tyypillisesti 2–4 tilaelementistä, talon koosta riippuen.

Vilma Unga käsittelee parhaillaan hirsipaneeleita erityisellä hirsisuoja-aineella. Kiiruna Talojen mallistoon kuuluu sekä perinteisiä puu- että hirsirakenteisia pientaloja.

– Käsittelen pinnat kahteen kertaan. Levitän aineen ruiskulla ja tasoitan siveltimellä. Ja hyvää jälkeä tulee – totta kai! Vilma Unga sanoo.

– Tällainen tapa rakentaa on turvallinen: kun työolot ovat tasaiset ja turvalliset, syntyy parasta jälkeä. On lämpöä, valoa ja jokaisella on oikeat työkalut koko ajan käsillä ja työnjohto saatavilla aina kun tarvitaan. Kullekin työvaiheelle on osaavat tekijät, Ismo Säily sanoo.

Tasaisessa lämpötilassa työskennellessä huomio ei eksy paleleviin sormiin – kun työolot ovat tasaiset ja turvalliset, syntyy parasta jälkeä.

Talotehtaalla on töissä kuutisenkymmentä työntekijää. Torniossa Kiiruna Talot on iso ja arvostettu työnantaja. Kuvassa Vilma Unga ja Sofia Väisänen.
Talotehtaalla on töissä kuutisenkymmentä työntekijää. Torniossa Kiiruna Talot on iso ja arvostettu työnantaja. Kuvassa Vilma Unga ja Sofia Väisänen.

Taloelementtien valmistukseen varataan 14–15 työpäivää eli noin kolme työviikkoa. Kun tilaelementit ovat valmiit, ne suojataan hyvin ja siirretään rekan kyytiin. Kaikki on kyydissä saunan lauteita myöten – vain saunoja puuttuu!

Koti rakentuu samaan aikaan sekä tontilla että talotehtaalla – tontilla tehdään perustukset ja katto

Kiiruna Talojen asiantunteva henkilökunta on rakentajan apuna jo paljon ennen kuin ensimmäistäkään lautaa sahataan. Suunnittelutyöt, kuten pääpiirustukset sekä erikoissuunnittelu, kuuluvat Kiiruna Talojen muuttovalmiiseen toimitussisältöön. Myös rakennusluvan hakemiseen saa apua Kiiruna Talon edustajilta.

– Myyjämme varmistavat yhdessä asiakkaan kanssa, että heidän valitsemansa talo soveltuu tontille. Toimitamme muun muassa rakennuslupaa varten tarvittavat lvi-suunnitelmat ja energiatodistukset. Vielä ennen kuin talo lähtee tuotantoon, asiakkaan kanssa tehdään suunnitelmat sähkötöitä sekä keittiön ja pesutilojen sisustusta varten. Värien valinnassa auttavat sisustussuunnittelijamme, kertoo Ismo Säily.

Ennen tilaelementtien toimitusta tontilla valetaan perustukset sekä rakennetaan vesikatto. Talon pystytys tapahtuu muutamassa tunnissa, jonka jälkeen katto nostetaan paikoilleen.

Kiiruna Talo on säältä suojassa läpi rakentamisen. Pystytyspäivä kestää kokonaisuudessaan vain muutamia tunteja. Vesikatto nostetaan valmiin talon päälle päivän päätteeksi.
Kiiruna Talo on säältä suojassa läpi rakentamisen. Pystytyspäivä kestää kokonaisuudessaan vain muutamia tunteja. Vesikatto nostetaan valmiin talon päälle päivän päätteeksi.

– Asiakaslupauksemme on, että elementtien saavuttua tontille, asiakas pääsee neljän viikon päästä muuttamaan taloon sisään. Ja se pitää, sanoo Ismo Säily ylpeänä.

Laadukkaita koteja kaikkialle Suomeen – “työn jäljestä saa olla ylpeä"

Tehtaalla jokainen tietää oman hommansa, ja tarvittaessa autetaan kaveria. Kun Sofia Väisänen on saanut lattiavalun valmiiksi, hän siirtyy loppupäiväksi pakkaamaan talotoimituksen mukana työmaalla tarvittavia tarvikkeita. Talo, jonka lattian hän juuri valoi, on lähdössä muutaman viikon päästä toiselle puolelle Suomea.

– Työn jäljestä saa olla ylpeä. On hieno tunne, kun tietää, että meidän talomme ovat viimeisen päälle hyvin rakennettu, Sofia Väisänen sanoo.

Vilma Unga tarkistaa talomoduulin seinään kiinnitetystä sisustuskortista, millaiset värit asiakas on valinnut väliseiniin. Niiden maalaaminen on seuraava projekti.

– On hauska ajatus, että taloja, joiden rakentamiseen olen osallistunut, on ympäri Suomen, hän sanoo.

Kiiruna Talo on asiakkaalle aidosti vaivaton tapa rakentaa uusi koti.
Kiiruna Talo on asiakkaalle aidosti vaivaton tapa rakentaa uusi koti.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Kiiruna Taloille ja asiantuntija on sinuun yhteydessä pikimmiten.

Kiiruna Talot Oy
Rakentaminen
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_79664.jpg
Muuttovalmis tilaelementtitalo säästää aikaa, rahaa ja energiaa
Rakentamiseen sisältyy perinteisesti monenlaisia piilokustannuksia, joita on vaikea laskea mukaan kokonaisbudjettiin. Esimerkiksi työmaa-aikainen energiankulutus voi päästä yllättämään rakentajan, mikäli omakotitaloa rakennetaan työmaalla useita kuukausia. Rakennushankkeen venyessä vuokralla-asuminen voi pitkittyä lisäten kustannuksia. Jätemaksuihin, työmaan siivoamiseen ja tavaroiden vastaanottamiseen kuluu paljon arvokasta vapaa-aikaa.
202212_80492.jpg
Tyytyväiset asukkaat esittelevät ennätys­ajassa valmistuneen toiveiden mukaisen talopakettitalonsa
Vuosi sitten tontilla kasvoi mäntyjä, haapoja ja koivuja, mutta nyt Paraisten Etelätuuli-tiellä asutaan valmiissa Kiiruna Talojen Kukkola-talossa. Rakennusluvan saamisesta meni alle kolme kuukautta, kun Marianne ja Mauri kantoivat tavaransa sisään uuteen kotiin.
20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201510_44579.jpg
Uusi EasyIN-kotikonsepti, helppo hankkia ja asua
Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, tuo markkinoille uuden EasyIN –asumiskonseptin. EasyIN–konseptilla Kastelli rakentaa täysin valmiita, asunto-osakeyhtiömuotoisia pientaloasuntoja, jotka on helppo hankkia ja, joissa on helppo asua. Ensimmäiset 58 EasyIN–kotia rakennetaan Vantaan Vaaralaan ja Ilolaan.
20183_52367.jpg
Hurrja huhtikuu alkaa taas!
Kastelli on tehnyt viisi talomuunnosta suosituimmista malleistaan. Uutuusmallit on tehty asiakkaiden toiveiden pohjalta ja ne tulevat pysyväksi osaksi Kastellin mallistoa – uusia talomalleja on myös testattu käytännössä ja ne on todettu toimiviksi ja toivotuiksi. Tutustu Kastellin uutuuksiin sekä Hurrja huhtikuu -kampanjaan!
20226_78663.jpg
Unelmakodista totta - valitse oikea kumppani elämäsi tärkeimmälle kotimatkalle
Oletko sinäkin jo siinä pisteessä talohaaveidesi kanssa, että kuva unelmakodista loistaa jo kirkkaana mielessä ja on aika käydä läpi erilaisia talopakettivaihtoehtoja? Talotehtaita ja mieluisia talomalleja löytyy lukematon määrä. Nyt olisi aika löytää omia tarpeita ja unelmia vastaava talo, jota voi täydestä sydämestä kutsua kodiksi. Kastelli on ollut ylivoimaisesti ostetuin talomerkki Suomessa, pitäen kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa, jo vuodesta 1994. Kastelli-kotien arvostus kertoo rakentajien pitkäaikaisesta luottamuksesta sekä kestävästä tyytyväisyydestä Kastellin tuotteisiin ja palveluun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton