• Etusivu
  • Rakentaminen

Kirpparihuonekaluilla persoonallinen koti

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.07.2008
20087_12031.jpg

As. Oy Vaasan Aurinkosillan erillistalo on SPR:n Koti kirpparilta –projekti, jonka hauskana ja haastavana tehtävänä oli luoda nykyaikaiseen tilaan täysin kirpputorilöydöillä sisustettu persoonallinen koti.

Korttelin rakennukset on ryhmitelty siten, että taloryhmällä on visuaalisesti ja toiminnallisesti yhteinen "korttelipiha", jonka selkärankana on pihakatumainen kulkuväylä tonteille ja rantaan.

20087_12032.jpg

Alakerran olohuoneen seiniä koristavat vanhoista sukukuvista tehdyt tarrasilhuetit. Huonekaluissa on käytetty mielikuvitusta ja kehitelty huimia oivalluksia. Vai mitä sanotte esim. olohuoneen sohvapöydistä, jotka on tehty autonrenkaista. Lipaston läpi kasvavat koivut, joiden oksiin voi kiinnittää muistilappuja ja valokuvia. Tylsän yksinkertaisia kattovalaisimia pehmentävät pitsiverhonkappaleet. Yhdestä nurkasta löytyy vanhaksi palvellut Finlux-tv mötikkä, vaikka kuvitteellinen nelihenkinen perhe viettääkin tv:n tuijotuksen sijaan muutoin yhteistä aikaa.

Kahvi maistunee aivan erityisen hyvältä vanhoista herttaisista kukkaposliinikupeista. Ruoanlaittoastioina on varsin retroja emalikattiloita.

20087_12033.jpg
20087_12034.jpg
20087_12035.jpg

Yläkerrassa on kerrassaan ihastuttavia tuunattuja kalusteita toisessa vihreä-lila, toisessa pinkki-lime väritykseen sisustetuissa makuuhuoneissa. Alakerran lastenhuone on reipasta perusvärien ilotulistusta leluineen, sarjakuvineen. Täällä on myös parvitila.

Tuunaus, kukkakuviot ja pitsithän ovat nyt muodikkaita. Oivallinen esimerkki, miten vanhoista tavaroista saadaan persoonallinen ja toimiva koti, ja vielä luontoa säästävällä kierrätysideologialla.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200710_7047.jpg
Ilma paranee vaihtamalla
Nykykäsityksen mukaan huoneilman vaihtuminen ainakin kerran kahdessa tunnissa on välttämätöntä hyvän sisäilman laadun takaamiseksi. Vanhoissa painovoimaisen ilmanvaihdon taloissa, etenkään kerrostaloissa, ei näitä vaatimuksia useinkaan täytetä. Ilmanvaihto ei riitä ja ilma tulee hallitsemattomasti ja suodattamatta sisään.
20235_81601.jpg
Siistit ja helppohoitoiset sokkelinvierustat
Sokkelinvierustat saat siisteiksi ja helppohoitoisiksi kiveyksillä. Kun teet pohjatyöt huolella, rikkakasvit eivät pääse kasvamaan eivätkä sadevedet ohjautumaan talonvierustoille. Ruduksen valikoimasta löydät pihapiiriisi ja taloosi sopivat kivet; malleja, muotoja ja ladontavaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Valitse sopivin betonisista pihakivistä tai luonnonkivistä!
20113_24708.jpg
Valokate -
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti. Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kymmenen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.
20227_78914.jpg
Tule asuntomessuille tutustumaan erilaisiin oviratkaisuihin
Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista ja Liune on osana Lundell X MOD moduulikonseptia. Teräsmoduulit tuodaan toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen. Löydät Liunen ja X MOD kohteen rannan tuntumasta Ua5.
20183_52054.jpg
Rakentamisen laatu muodostuu ammattitaitoisista rakentajista
TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.
43_P_28144.jpg
Messukävijät tyytyväisiä
Viime kesän asuntomessujen kävijöistä 90 prosenttia antaa messuille arvosanan hyvä tai erinomainen. Tämä käy ilmi tänään julkaistusta Suomen Asuntomessujen teettämästä kävijätutkimuksesta, johon vastasi messujen aikana noin 11 000 kotitaloutta.Messut vastasivat kävijöiden odotuksiin erittäin hyvin tai melko hyvin, vain kolmella prosentilla kävijöistä odotusarvot eivät täyttyneet. Myös messutarjonnan määrää pidettiin riittävänä. Yhteensä yli 80 prosenttia kävijöistä piti näyttelykohteiden määrää sopivana ja yli 70 prosenttia on sitä mieltä, että muukin messutarjonta on riittävää.Näyttelyhallit ja varsinkin Sisustusmaailma-halli keräsi kävijöitä. Siellä kävi 85 prosenttia kävijöistä. Kävijöiden mielestä sisustuksen painotus messutarjonnassa on tasapainossa.Messuvierailun kaksi tärkeintä syytä olivat mielenkiintoinen ajanviete sekä uusien ja erilaisten sisustusratkaisujen hakeminen. Kolmas syy lähteä messuille oli remontoinnin ajankohtaisuus ja lähes yhtä suuren vastausmäärän keräsi neljännen sijan saanut uudet ja erilaiset rakenneratkaisut. 18 prosentille kävijöistä messukäynnistä on muodostunut kesäinen perinne.Rakentamiseen ja remontointiin messukävijät suunnittelevat käyttävänsä tulevan vuoden sisällä yhteensä 1,3 miljardia euroa. Keskimäärin yksittäinen messuvieras aikoo käyttää kodin rakentamiseen, remontoimiseen, laajennukseen tai ostoon noin 26 500 euroa seuraavan vuoden aikana. Messuvieraat aikoivat paitsi sisustaa, myös uudistaa kylpyhuoneitaan, keittiöitään ja saunojaan. Myös pihojen kohentaminen on harkintalistalla. Eri hankkeita on suunnitteilla kaikkiaan 87 000 kappaletta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton