• Etusivu
  • Talo

Kipsilevyjä kokonainen valikoima

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.12.2010
201012_23880.jpg

Kipsilevyjen avulla voidaan toteuttaa laadukkaita ja toimivia rakenneratkaisuja edullisesti ja nopeasti. Knaufin valikoimiin kuuluvat normaalin- ja erikoiskovan kipsilevyn lisäksi tuulensuojakipsilevy, märkätilakipsilevy, saneerauskipsilevy, palonsuojakipsilevy sekä lattiakipsilevy.

Kipsilevyjä on vaivaton työstää ja niiden asentaminen on helppoa. Ne voidaan asentaa puu- tai teräsrunkoon, ja niillä voidaan tehdä myös kaarevia muotorakenteita. Kiderakenteensa vuoksi kipsillä on erinomainen paloneristävyysominaisuus. Palotilanteessa kipsi luovuttaa ensin rakenteellisen kideveden, jolloin tulen vastakkaisella puolella lämmönnousu sekä palon eteneminen hidastuvat. Kipsi tasaa myös sisäilman kosteutta ja parantaa ääneneristävyyttä.

Normaali kipsilevy Seinien, kattojen, pilarien ja palkkien verhoukseen tarkoitettu kipsilevy. Levy soveltuu niin yksinkertaisiin seinälevytyksiin kuin osastoiviin ja ääntäeristäviin seinärakenteisiin.

Erikoiskova kipsilevy Erikoiskova soveltuu erityisesti rakenteisiin, joissa vaaditaan normaalilevyä parempaa iskunkestävyyttä tai tukevaa kiinnitysalustaa. Levy on lasikuituvahvisteinen ja jäykkä.

Tuulensuojakipsilevy Tuulensuojalevyn tehtävä on estää rakenteiden läpi kulkevia, lämmöneristyskykyä heikentäviä ilmavirtauksia. Levy soveltuu myös seinärakenteiden jäykistämiseen.

Märkätilakipsilevy Märkätilakipsilevy on lujuusomi-naisuuksiltaan kuten erikoiskova KEK 13-kipsilevy, mutta sen kipsiytimen vedenimeytymistä on pienennetty erikoiskäsittelyn avulla.

Lattialevy Lattiakipsilevy on normaali kipsilevyä paksumpi, kartonki-pintainen kipsilevy. Levy on huomattavasti muita levyjä tiheämpi ja sillä voidaan rakentaa kestävä ja jäykkä rakenne. Levy on tarkoitettu ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen.

Palonsuojakipsilevy Palonsuojalevyn palonkesto-ominaisuudet ovat muita kipsilevyjä paremmat. Levy on paksuudeltaan 15 mm ja lasikuituvahvistettu. Erikois-savi edesauttaa hyvin sen koossa pysyvyyttä, ja varmistaa paremman palonsuojauksen myös tulipalon sattuessa.

Saneerauslevy Olemassa olevien sisäseinien ja -kattojen verhoukseen tarkoitettu saneerauslevy. Levyn paksuus vain 6,5 mm ja se voidaan kiinnittää suoraan vanhan pinnan päälle. Levy soveltuu myös kaa-reviin kohteisiin (Ks. Taivutetut levyt).

Taivutetut levyt Normaali kipsilevy sekä saneerauskipsilevy soveltuvat molemmat erinomaisesti taivutettuihin rakenteisiin. Knauf voi tämän lisäksi myös toimittaa tehdastaivutettuja elementtejä, joissa on vähintään 2 x 6,5 mm levyä liimattu yhteen.

Lisätietoa kipsilevyistä..

Knauf Oy

P. 09-476 400

201012_23881.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201412_41866.jpg
Puukoulu osa 14 - Puuaita
Ennen aidan rakentamisen aloittamista on selvitettävä tarvittavat luvat. Kaupungin rakennusjärjestyksessä on kerrottu vaaditaanko aidalle rakennuslupa, toimenpidelupa tai toimenpideilmoitus. Aidan korkeudelle ja muodolle voidaan myös asettaa ehtoja. Ennen luvan hakemista on suunnitelmat oltava kuitenkin valmiina.
20173_48621.jpg
Valmet Kotilämpö vaihdettiin päivitettyyn versioon
Ilmalämmitys on yksi tapa lämmittää kotia. Varsinkin 1970-luvun taloissa tämä lämmitystapa on ollut käytetty. Valmet Kotilämpö-järjestelmä löytyy monesta ilmalämmitystalosta.Järjestelmä toimii niin, että ilmalämmityskoneen sisällä oleva nestepatteri lämmittää kiertoilmapuhaltimen laitteen läheisyydestä ottaman ilman. Puhallin puhaltaa lämmitetyn ilman ikkunoiden alla olevista säleiköistä asunnon huoneisiin. Järjestelmään kuului myös 1970-luvulla varsin edistyksellinen ilmanvaihto-osan lämmön talteenotto. Ulkoa tuleva raitis ilma lämmitettiin märkätiloista poistetulla lämpimällä ilmalla, joka jaettiin kiertoilman mukana koko asuntoon. Jos ilmanvaihto-osaa hennottiin pitää päällä, 1970-luvun tiiviiksi rakennettu ilmalämmitystalo oli tunnettu raikkaasta sisäilmasta.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakennuksen vastaanotto
Vastaanoton aikataulumenettelyToimenpiteet:Vastaanoton aikataulumenettely kuvataan urakkarajaliitteessä. Vastuu-henkilöt huolehtivat aikataulun noudattamisesta siten, että rakennusta ei oteta vastaan keskeneräisenä esim. puutteellisten säätöjen osalta. Vastaanoton toimenpiteistä laaditaan erillinen aikataulu.Vastuuhenkilöt:Valvojat ja projektipäällikköDokumentit:VastaanottoaikatauluHyväksyntä:Projektipäällikkö
26_P_26286.jpg
Korjaustyön kotitalousvähennys kannattaa käyttää
Kotitalousvähennys on verotuksessa tehtävä vähennys ja vähennystä saa kotona teetetystä työstä. Enimmillään kotitalousvähennyksen suuruus vuonna 2015 on 2400 € henkilöä kohden. Kotitalousvähennykseen oikeuttaa tavanomainen kodin/vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö. Näiden lisäksi kotitalousvähennyksen saa myös tavanomaisesta kotona suoritettavasta hoiva- tai hoitotyöstä.
20134_34727.jpg
Rudus Oy Kevätpuutarha 13 -messuilla:Tunnelmallinen piha Ruduksen uusilla betonikivillä
Rudus esittelee Kevätpuutarha 13 -messuilla osastollaan 6f89 monipuolisen valikoiman betonisia ja graniittisia Rudus Formento -maisematuotteita. Joukossa on kolme uutuutta: luonnonkivimäiset Louhi-kivet, Tosca-laattasarja sekä Roomalaisten kivien profiloitu pinta. Yhteistä niille on kaunis, elävä pinta, joka antaa pihalle vivahteikkaan ilmeen.Osastolla voi kysyä neuvoa pihan perustamisesta sen rakentamiseen, viimeistelyyn ja pihakiveyksen huoltoon asti. Rudukselta saa maisematuotteiden lisäksi kaikki pihan rakentamisen liittyvät kivipohjaiset tuotteet, jotka auttavat luomaan kauniita, toimivia ja vähemmän hoitoa vaativia piha-alueita.
20158_44236.jpg
Ränneillä mökki ruotuun!
Hallittu sadeveden poisto on tärkeää myös kesämökeillä. Sadevesijärjestelmän puuttuminen näkyy selkeästi nykyään ympärivuotisessa käytössä olevassa kesämökissä, jonka vanha osa on rakennettu 1985 ja laajennus 2011. Myös parisen vuotta sitten valmistunut terassi on kärsinyt sadevesien tippumisesta katon lappeelta suoraan maahan tai terassille.Jätä yhteydenottopyyntö sadevesijärjestelmistä tästä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton