• Etusivu
  • Rakentaminen

Kiinteistöstrategia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Kiinteistöstrategia on asumisen, omistamisen ja ylläpidon suunnitelma, jossa ensin määritellään tavoitteet ja sen jälkeen keinot, joilla tavoitteisiin päästään. Myös kiinteistöstrategia on hyvä laatia sekä lyhyelle että pitkälle aikavälille, ja lähtökohtana pidetään yleensä taloyhtiön nykytilaa.
Strategia voi olla muistion muotoon kirjoitettu selvitys, jossa on ensin taloyhtiön nykytilan kartoitus, sen jälkeen mahdollisesti heti suoritettavat toimenpiteet ja lopuksi visio noin 5-10 vuoden päähän, millainen taloyhtiö silloin on. Toimenpiteiden ja toteutettavien suunnitelmien yhteyteen on hyvä laittaa myös keinot millä haluttuun lopputulokseen päästään.

Lopuksi kiinteistöstrategia käsitellään ja hyväksytetään yhtiökokouksessa, jonka jälkeen se on ohjeena hallituksen ja isännöitsijän työskentelylle. Vaikka kiinteistöstrategia on hyväksytetty yhtiökokouksessa, on siihen liittyvät päätökset tehtävä silti asiallisesti yhtiön normaalien päätöksenteko periaatteiden mukaan.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20122_29495.jpg
Lämmityksen ratkaisu on lähes
Energian tuottaminen ja käyttö ovat nousseet ihmisten arkeen vaikuttavaksi ilmiöksi. Kaikki meistä tekevät energiaratkaisuja – lämmitys on yksi suurimmista energiaratkaisuistamme. Energiaa on siis paitsi tuotettava, myös käytettävä järkevästi. Lämmitysjärjestelmämme pyrkii luomaan mukavuutta energiatehokkaasti. Energiatehokkuutta ja käytettävyyttä voidaan luoda mm. yhdistelemällä erilaisia lämmitysmuotoja ns. hybridilämmitykseksi. Useimmiten hybridilämmitys perustuu lämmön varaamiseen ja lämmön tarpeenmukaiseen jakeluun varaajasta.Hybridilämmitys voidaan luoda saneeraus- tai uudiskohteeseen. Saneerauskohteessa on usein toimintakuntoinen öljy- tai puukattila, josta ei ehkä haluta täysin luopua. Energiakulujen pienentämiseksi - tai mukavuussyistä järjestelmää on kuitenkin täydennettävä. Täydentämisen onnistuu parhaimmillaan varaajan muokkauksella (esim. aurinkolämmityksen kytkeminen olemassa olevaan varaajaan). Usein järjestelmään lisätään varaaja, johon voidaan kytkeä sekä olemassa oleva että uusi lämmönlähde (esim. maalämpö- ja öljylämmitys).
20223_77566.jpg
Oikaistaanpa myyttejä: tällaisia ominaisuuksia on öljyvahalla
Nyt on aika rikkoa muutamia valloillaan olevia käsityksiä siitä, öljyvahakäsittely oikeasti on ja miten öljyvahaa kodin eri pinnoilla voidaan käyttää. Vastaajana kysymyksiin on Osmo Color, jolla on jo liki 30 vuoden historia omien tuotteidensa parissa.
20195_57889.jpg
Varusta lämpöpumppusi jäähdytysyksiköllä
>>> Yhdistä jäähdytyskonvektori ilma-vesilämpöpumppuun ja nauti aina sopivasta sisälämpötilasta
20158_44236.jpg
Ränneillä mökki ruotuun!
Hallittu sadeveden poisto on tärkeää myös kesämökeillä. Sadevesijärjestelmän puuttuminen näkyy selkeästi nykyään ympärivuotisessa käytössä olevassa kesämökissä, jonka vanha osa on rakennettu 1985 ja laajennus 2011. Myös parisen vuotta sitten valmistunut terassi on kärsinyt sadevesien tippumisesta katon lappeelta suoraan maahan tai terassille.Jätä yhteydenottopyyntö sadevesijärjestelmistä tästä
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
201411_41690.jpg
Helppoa lämmönsäästöä lämmönsäätimellä
Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä kannattaa varustaa automaattisella shunttisäädöllä. Automaattinen säätö varmistaa että rakennus lämmitetään ihanteellisesti ja ympäristöystävällisesti. Miksi säätää lämpötilaa hallitsemattomasti käsin, kun sen voi hoitaa automaattisesti kirurgisella tarkkuudella?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton