• Etusivu
  • Talo

Julkisivutiili, joka ei jää huomaamatta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 22.11.2023
20226_78577.jpg

Julkisivussa käytetty kauniin vaaleaa Utu Vuolu -julkisivutiiltä.

Tiili on näyttävä sekä kestävä materiaali julkisivuun. Vaikka tiilellä on pitkä perinne rakennusmateriaalina, se on pysynyt mielenkiintoisena ja ilmeeltään tuoreena. Uudet värit ja pinnat sekä innovatiivisuus tiilen käytössä antavat mahdollisuuden ainutlaatuisiin julkisivupintoihin.

Tiilijulkisivu edustaa aina oman aikakautensa trendejä ja tyyliä. Punatiili on pysynyt suosittuna läpi vuosikymmenten ja on edelleen kysytty tiiliväri sekä pientalojen että muiden rakennusten julkisivuratkaisuihin. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana tiilien värikirjo on laajentunut huomattavasti.

Ruskeat ja tummanharmaa, jopa ihan mustat sävyt ovat olleet pitkään suosittuja tiilipinnoissa. Nyt trendi näyttää kääntyvän vaaleampiin sävyihin. Sen lisäksi, että tiilijulkisivua arvostetaan pitkäikäisenä ja huoltovapaana julkisivurakenteena, sen arvo osana pientalon omaleimaista arkkitehtuuria on kasvussa. Tiilijulkisivu saa olla näyttävä ja ilmeeltään rohkeasti perinteistä poikkeava.

Asiaa julkisivutiilistä

Kotimaiset uutuudet – Vuolu-tiilet

Vuolu-tiilien pintastruktuuri vaihtelee rouhean karheasta lähes sileään. Jokainen tiili on ilmeeltään erilainen muodostaen kuitenkin muurattuna tiilijulkisivuna harmonisen, visuaalisesti mielenkiintoisen kokonaisuuden. Vuolu-tiiliä on saatavissa kolmessa eri tiilivärissä. Utu ja Sumu ovat sävyltään harmaankirjavia ja Kajo vaaleankeltainen. Juuri kirjavuus tekee Vuolu-tiilellä muuratusta tiilipinnasta näyttävän ja erottuvan.

3579_667894663_202266122323.jpg
Kajo, Utu ja Sumu Vuolu

Uutuustiilet nähtävillä tiilinäyttelyssä

Sekä suunnittelijoiden että rakentajien työn helpottamiseksi tiilituotteisiin voi tutustua Wienerbergerin tiilinäyttelyssä Helsingin Vallilassa Wienerbergerin myyntitoimiston yhteydessä. Näyttelyssä on esillä kattava valikoima kotimaisia Korian tiilitehtaalla valmistettuja julkisivutiiliä sekä muita tiilituotteita.

Tiilinäyttelyn löydät osoitteesta:
Kumpulantie 15, 3. kerros, 00520 Helsinki

Vuolu-julkisivutiilet Utu, Kajo ja Sumu.
Vuolu-julkisivutiilet Utu, Kajo ja Sumu.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Talo
julkisivu
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44444.jpg
Uutta julkisivuun! Uudenlainen muuraustapa esittäytyy
Uudenlainen, Wienerbergerin kehittämä, julkisivun muuraustapa tekee tuloaan. Terca-ohutsaumamenetelmän ansiosta sauman paksuus on vain 4...6 mm.
20197_59088.jpg
Uutta ja vanhaa tiilipintaa Asuntomessuilla
Kesän 2019 asuntomessut järjestetään Kouvolassa, Korian Pioneeripuistossa. Vanha kasarmialue täydentyy uudella, monipuolisella asuntorakentamisella. Materiaalina tiili on vahvasti esillä alueella ja messutaloissa.
20179_50215.jpg
Tiilijulkisivun monet mahdollisuudet
Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Tiilen värivalikoima on laaja ja lisäksi pintastruktuureita on useita erilaisia. Myös laastisauman värillä ja paksuudella on suuri vaikutus julkisivun ulkoasuun. Saumaton, keraaminen julkisivu rakentuu yhä useammin kattotiilistä.
202111_73415.jpg
Hybriditrendi tuli myös rakennuselementteihin
Metsä Woodin suunnittelema hybridiseinäelementti vähentää merkittävästi betonin määrää. Sen etuina ovat paitsi keveys myös asennusnopeus.
200811_13841.jpg
Valloxilta uusi Digit2 SE -ilmanvaihtokone
Vallox Oy esitteli Finnbuild-messuilla seuraajan ilmanvaihtokoneiden "klassikoksi" muodostuneelle Digit-ilmanvaihtokonemallilleen. Normaalikokoisiin omakotitaloihin ja kerrostaloasuntoihin tarkoitettu uusi Vallox Digit2 SE tarjoaa kustannustehokkaasti ratkaisuja nykyajan rakentamisen tarpeisiin. Se voidaan kytkeä suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen ja soveltuu hyvin maalämpötalojen ilmanvaihto- ja viilennysratkaisuksi.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton