• Etusivu
  • Rakentaminen

Järjestys autotalliin - helposti!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.02.2007
20072_3560.jpg

Varastotilan lisäksi autotalli on usein se tila, jonne kertyy kaikkea mahdollista pientä ja suurta, tarpeellista ja tarpeetonta, kodin tarviketta. Monesti kuulee puhuttavan, että autotalli täytyisi siivota, jotta itse auto mahtuisi sisälle. Sovella-hyllyjen avulla järjestät autotallin tilat järkevästi ja tehokkaasti, jolloin autokin mahtuu ongelmitta talliin.

Mitä työkaluihin ja harrastusvälineisiin tulee - kyllä miehetkin osaavat olla turhamaisia. Vieheitä pitää löytyä monen mallista ja jokaista nikkarointia varten tarvitaan oikeanlainen ruuvi, mutteri, pora ja taltta. Sovella-hyllystö kiinnitetään seinään, joten lattiatila jää vapaaksi esimerkiksi raskaimpien tavaroiden säilytystä varten. Arki sujuukin huolettomammin, kun kaikille tavaroille löytyy oma paikkansa.

Raskaatkin tavarat hyllyille


Voit lisätä teräshyllyjen kantavuutta kaksinkertaiseksi ja lankahyllyjen nelinkertaiseksi erityisillä tuilla. Näin saat tukevuutta esim. painavien rakennustarvikkeiden, maalien, mehupullojen ja säilykkeiden varastointiin.

Kätevään reikätaustaan saa siististi kiinnitettyä erilaiset työkalut ja tykötarpeet, esimerkiksi koukuilla.
Pienten tavaroiden säilyttämiseen sopivat laatikkolistat ja laatikot. Sopiva hyllyn syvyys on 30–40 cm, sillä useimmat muoviset varastolaatikot ovat n. 30 cm syviä. Erilaiset harrastusvälineet ja ns. kausitavarat mahtuvat paremmin 50–60 cm syviin hyllyihin.
RST-hyllyt eivät ruostu kosteassakaan ilmassa.
Sovella-säilytysjärjestelmä mukautuu tarpeisiin vaivatta, hyllyjä ja tankoja on helppo sijoittaa juuri oikealle korkeudelle ja vaihtaa tarpeen mukaan.

Huolellinen suunnittelu palkitsee pitkällä aikavälillä


Uuden Sovella Planner -suunnitteluohjelman avulla ideoit kodin säilytystilat helposti itse. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Ohjelma näyttää lopputuloksen kolmiulotteisena ja laskee suositushinnan valmiiksi. Tulosta valmis suunnitelma ja etsi lähin Sovella-myyjä jälleenmyyjät -listalta. Ideoi ja toteuta mielesi mukainen säilytysratkaisu eteiseen, makuuhuoneeseen tai varastoon.

Harrastusvälineet pysyvät siististi lankakoreissa...
Harrastusvälineet pysyvät siististi lankakoreissa...
...ja jokaiselle työkalulle on oma paikkansa.
...ja jokaiselle työkalulle on oma paikkansa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20082_8986.jpg
Hyvän olon sauna
Saunan muodonmuutosSauna on tilana tarkoituksellisestikin hieman erillään asuinhuoneista, melkeinpä piilossa. Saunaa käytetään kuitenkin usein päivittäin – tai ainakin sen välittömässä yhteydessä olevaa pesutilaa. Niinpä myös saunan näkyviin rakenteisiin kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Suomalainen sauna onkin muuttanut muotoaan ja olemustaan ihan viime vuosina varmasti enemmän kuin kodin mikään muu tila. Saunasta halutaan tehdä hyvänolon tyyssija, jossa niin mieli kuin silmäkin lepää. Hyvän näköinen sauna ja sen käytöstä saatava nautinnollinen saunakokemus syntyvätkin kokonaisuudesta, jossa on mietitty kaikki yksityiskohdat, kuten kiuas, lauteet, seinämateriaalit ja valaistus.
20074_4767.jpg
Luonnonkiveä kylpyhuoneeseen
Aidot asiat ja elävät materiaalivalinnat voivat tehdä kylpyhuoneissa ja pesutiloissa ihmeitä. Luksusta kylpytiloihin tuovat marmori- ja graniittipinnat sekä tehosteraidat. Marmoreiden ja marmorimosaiikkien kauniit pintakuviot eri värisävyineen luovat yksilöllisen ilmeen lattioille, seinille ja kivitasoille.Kotimainen vuolukivi ei kopise eikä ole märkänäkään liukas, joten sekin sopii mainiosti kosteiden tilojen laatoituksiin. Lattialämmitteisissä tiloissa vuolukivi on myös ylivoimainen materiaali lämmönvarauskykynsä ansiosta.
20236_82471.jpg
Kodin älyvalaistus­trendit 2023 - Viihtyisyyttä, tunnelmaa ja hyvinvointia
Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Nykyaikaisella älyvalaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa ja korostaa kodin esteettisiä muotoja, sekä lisätä vireyttä ja turvallisuutta.
20078_6070.jpg
Katto johon voi luottaa
Katto on tärkein osa kodissasi. Siksi ei ole liioiteltua pyrkiä suojelemaan sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Jos katto vuotaa, koko rakennus on vaarassa. Viidennen julkisivun valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kotimaiset korkealuokkaiset Ruukin teräskatot ovat suojanneet suomalaisia koteja jo yli 40 vuoden ajan. Ne istuvat hienosti suomalaiseen maisemaan ja pientaloarkkitehtuuriin.
20217_71735.jpg
Suojaa kodin sähkölaitteet salamaniskulta
Kesä tulee ja luvassa on jälleen ukkosia. Salamaniskujen aiheuttamat virtapiikit rikkovat usein kodin elektroniikkaa. Sähkönjakelun turvallisuutta voidaan parantaa huomattavasti lisäämällä keskukseen muutamia erityisiin turvatoimintoihin tarkoitettuja komponentteja. Niiden lisäämistä on hyödyllistä arvioida kohteen kriittisyyden mukaan. Asiantuntijat kertovat, miten kodin sähkölaitteet kannattaa suojata salamaniskuilta.
20148_40707.jpg
Rakennusaikataulu ohjaa projektia
Rakennusaikataulu on tärkeä osa rakennusprojektia, sillä talon rakentaminen toteutetaan aina paitsi tehtyjen rakennussuunnitelmien myös erilaisten aikataulujen mukaisesti. Rakennusaikataulu on rakennustöiden ajallinen toteutussuunnitelma, joka laaditaan rakentamiseen käytettävissä olevan ajan sekä työvaiheiden keskinäisten riippuvuuksien perusteella. Rakennusaikataulun tarkoituksena on siis kertoa, kuinka paljon aikaa on käytettävissä kuhunkin rakennusvaiheeseen, jotta tavoitteeksi asetettu muuttoaika toteutuu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton