• Etusivu
  • Talo

Isännöintiala hakee toimialalle uusia osaajia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.09.2008
38_P_21734.jpg

Isännöintiala on käynnistänyt Isännöitsijäksi!-kampanjan, jonka tavoitteena on varmistaa kasvussa olevalle toimialalle myös tulevaisuudessa riittävä määrä monipuolisia osaajia. - Vaikka työtavat koko ajan tehostuvat, ei isännöitsijöiden tarve tule missään tapauksessa vähenemään, korostaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä. Kampanjan takana on ryhmä isännöintialan johtavia yrityksiä ja Isännöintiliitto.

Isännöintialan työvoimatilanne on hyvin haastava. Määrällisten kasvupaineiden lisäksi toimialan osaamistarpeet ovat yhä monipuolisemmat muun muassa tekniikan kehittymisen ja kiinteistökannan korjaustarpeiden voimakkaan kasvun vuoksi. Palveluita myös kehitetään jatkuvasti asiakaslähtöisemmiksi. Isännöitsijöiltä ja muilta isännöintialalla työskenteleviltä edellytetään uudentyyppisiä valmiuksia muun muassa asukasviestinnän alueella.

Suomessa toimii tällä hetkellä 2500 isännöitsijää, joiden keski-ikä on 50 vuotta. Heistä jää vuosittain eläkkeelle 100–200 isännöitsijää. Alalle johtavat koulutusohjelmat eivät tällä hetkellä tuota riittävää määrää uusia isännöitsijöitä korvaamaan eläkkeelle jäämisten aiheuttamaa vajetta.

Suhteessa nopeimmin on nousussa teknisten asiantuntijoiden tarve. Tällä hetkellä isännöintiyrityksissä on keskimäärin yksi tekninen asiantuntija kuutta isännöitsijää kohden. Kuitenkin vasta joka viidennessä yrityksessä on teknisiä asiantuntijoita. – Nopeasti lisääntyvien peruskorjausten vuoksi isännöintiyrityksiin tarvitaan tulevaisuudessa johtamisammattilaisten lisäksi moninkertainen määrä teknisiä asiantuntijoita, Heikkilä kommentoi.

Isännöitsijäksi!-kampanjalla herätellään opiskelijoita

Isännöitsijäksi!-kampanjalla toimiala haluaa lisätä alan tunnettuutta ja kiinnostavuutta. Alalle johtavia koulutuspolkuja on Suomessa vain muutamassa ammattikorkeakoulussa ja kampanjalla halutaan kertoa alan tarjoamista opiskelu- ja työmahdollisuuksista näiden oppilaitosten opiskelijoille.

Kampanjan verkkosivut on avattu osoitteessa: www.isannoitsijaksi.fi. Verkkosivujen lisäksi kampanjassa tehdään muun muassa lehti ja osallistutaan oppilaitosten tapahtumiin.

Ala tarjoaa työllistymismahdollisuuksia myös uudelleenkouluttautuville aikuisopiskelijoille. Monipuolinen työkenttä, kilpailukykyinen palkkataso ja varmat työpaikat houkuttelevat isännöintiin alanvaihtajia.

Kampanjan pääyhteisyhteistyökumppanit ovat Avara Isännöinti Oy, SKV Isännöinti Oy ja VVO-yhtymä Oyj.
Kampanjassa ovat mukana myös Isännöintiverkko Oy, Isännöitsijäkonttori Oy ISA, Isännöitsijätoimisto Aimo Astala Oy, Isännöitsijätoimisto Kiirava Oy, Länsimäen Kiinteistöpalvelu Oy, Matinkylän Huolto Oy, Realco Oy, Reim Ryhmä.

Kampanjan taustaorganisaatiot ovat Suomen Isännöintiliitto ry, Isännöitsijöiden auktorisointiyhdistys ISA ry. Yhteistyössä on mukana myös Kiinteistöalan Koulutussäätiö.

Kampanjan toteutuksesta vastaa markkinointiviestintätoimisto Viisikko-Communica VCA.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52130.jpg
Tervetuloa Lämmitystapahtumaan
Lämpöpumpun asentaminen omakotitaloon on aivan eri asia kuin suuriin kiinteistöihin. Enemmän muuttuvia tekijöitä ja asioita, joita tulee huomioida. Me NIBEllä autamme sinua valitsemaan oikean ratkaisun. Meiltä saat myös järjestelmän mitoitusapua. Kokemuksemme erilaisista projekteista mm. koulut, kerrostalot ja konepajat on kätesi ulottuvilla. Tiedämme ongelmakohdat ja kuinka välttää ne. Avullamme saat rakennettua toimivan järjestelmän kiinteistöösi.
20227_79147.jpg
Tutustu erilaisiin sisustustyyleihin
Kokosimme yhteen omia sisustusaiheisia artikkeleitamme sekä jäsenien Eeva Hauta-Heikkilälle jättämiä sisustuskysymyksiä. Täältä löydät vinkit uusiin sisustustyyleihin ja trendeihin sekä sisustus- ja asennuspulmiin.
20212_68874.jpg
Viisi helppoa päivitystä kodin kylpyhuoneeseen
Onko ajatuksenasi kohentaa kotia, näyttääkö kylpyhuone kulahtaneelta? Vuonna 2020 peräti yli kuusi kymmenestä eurooppalaisesta suunnitteli oman kylpyhuoneensa remontointia. Tarjoamme tässä viisi vinkkiä, miten päivittää oma kylpyhuone vastaamaan jopa korostettuja hygieniavaatimuksia.
201412_41967.jpg
Eristä sauna lämpö- ja kosteusteknisesti oikein
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
25_P_20066.jpg
Kelluva asuminen
Kelluvan asumisen rakentamiselle asettamia haasteita ja mahdollisuuksia pohdittiin Porin Reposaaressa kelluvan asumisen seminaarissa. Pori olikin oiva paikka seminaarille, sillä kaupunki on ensimmäinen suomalainen kaupunki, jossa on lainvoimainen kelluvan asumisen mahdollistava asemakaava.Seminaarin avannut apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus kertoi kaava-asian edenneen Porissa hyvää vauhtia ilman valituksia. Kaava saatiin vajaassa vuodessa.Arkkitehti Pirjo Sanaksenaho muistutti, että muun muassa Japanissa, Kiinassa, Vietnamissa ja Thaimaassa on asuttu iät ja ajat kelluvissa asunnoissa.– Kelluvien asuntojen suunnittelu suo nyt valtavasti mahdollisuuksia, koska meillä ei ole perinteistä tapaa rakentaa veden päälle. Veden päällä asuminen on elämyksellistä ja yhteisöllistä, ja se mahdollistaa uudenlaista muodonantoa, Pirjo Sanaksenaho totesi.Kotkan Santalahteen on ollut suunnitteilla jo kolmisen vuotta kelluvia asuntoja. Arkkitehti Lars Olsson kertoi hankkeen herättäneen kovasti keskustelua, ja asemakaavaehdotuksesta tuli kolme muistutusta ja yksi kriittinen lausunto.– Asemakaava laitetaan uudelleen nähtäväksi tässä lomien jälkeen. Ehkä jo ensi vuonna Kotkassa voisi olla kelluva asunto, Olsson arveli.Helsingin kaupungin vastaavia hankkeita esitteli seminaariväelle arkkitehti Anu Mansikka. Tosin monet vastaavat hankkeet Helsingissä koskevat asuntolaivoja, ei kelluvia asuntoja. Poikkeuksena pääkaupungissa on Reposaareen verrattuna muun muassa se, että tontit ovat vesitontteja, ja määräykset ovat sen mukaisia.– Viranomaisilla on paljon erilaisia vaatimuksia kelluvasta asumisesta, Anu Mansikka kertoi. Helsingissä asia oli esillä jo 90-luvun alussa, mutta aika ei silloin ollut kypsä. Anu Mansikka kertoi esityksen kelluvista kaatuneen silloin yksimielisesti.
20213_69086.jpg
Hirsimökkien kysyntä kasvaa - nostalgiset piilopirtit ovat taas arvossa
Kiinnostus vapaa-ajan asuntoihin ja mökkirakentamiseen on kasvanut voimakkaasti koronapandemian myötä. Suomalaiset kaipaavat nyt mökille, ja monet tutut arvot ovat palanneet. Vapaa-ajan asunnon tarjoamaa pesämäistä rauhaa ja yhteyttä luontoon pidetään tärkeinä. Hongan vuoden 2021 huvilauutuudet tarjoavat ylellisten hirsihuviloiden lisäksi niin moderneja vapaa-ajan hirsitaloja, klassisia hirsimökkejä kuin perinteisiä piilopirttejäkin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton