• Etusivu
  • Talo

Irtolohkovaraaja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Julkaistu 20.05.2010
200910_19093.jpg

Irtolohkot on suunniteltu helpottamaan saneerauskohteisiin asennettavia säiliöitä. Niiden avulla voidaan ahtaasta oviaukosta saadaan mahdollisimman suuri varaaja sisään asennuspaikalle.

Lisätietoa Akvatermin varaajista...

Irtolohkovaraajan asennus

Irtolohkovaraajassa on irrotettavat eristepalat. Ennen kuin palat voidaan irrottaa, on säiliön ulkoverhous purettava. Tämä tapahtuu irrottamalla kaikki itseporautuvat poraruuvit. Tässä vaiheessa kannattaa noudattaa eritystä varovaisuutta, jottei verhoilupelti vahingoitu.

Poistettuasi verhoilupellin pääset irtolohkoihin käsiksi. Irtolohkopalat on kiinnitetty varaajaan kuljetuksen ajaksi teipillä. Irrota irtolohkopalat varoen ja siirrä ne sivuun varaajan siirtelyn ajaksi.

Kun irtolohkopalat on irrotettu niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija. Siirrettyäsi säiliön paikoilleen, voit liittää irtolohkot takaisin säiliöön. Liittämiseen tarvitset uretaania, jolla liimaat lohkot takaisin paikoillensa. Varo liiallista uretaanin käyttöä. Liitettyäsi lohkot tarkista, että kiinnityshakaset peltiruuveille on paikoillaan.

Irtolohkopalat.
Irtolohkopalat.
Kun irtolohko palat on irrotettu, niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija.
Kun irtolohko palat on irrotettu, niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija.
Liiallista uretaanin käyttöä on varottava.
Liiallista uretaanin käyttöä on varottava.

Asenna ulkoverhoilupelti varoen paikalleen. Asennuksessa on hyvä käyttää apuna esimerkiksi sidontaliinaa, jolla saat kiristettyä pellin uretaanin päälle. Varo vahingoittamasta verhoilupellin pinnoitetta. Käytä liinan alla esimerkiksi pahvista tehtyä suojaa, jottei pelti naarmuunnu. Kun pelti on oikealla paikalla, voit kiinnitä poraruuvit.

Hyvin asennetulla irtolohkovaraajalla on käytännössä sama eristyskyky kuin normaalilla varaajalla. Tärkeintä eristyskyvyn säilymisen kannalta on liimata uretaanilohkopalat huolellisesti takaisin säiliöön. Irtolohkot on saatavilla suurimpaan osaan Akvatermin pyöreitä varaajia.

AKVA-vakiovaraajan eristeenä on 100 mm:n saumaton polyuretaani - teräslevykuorisena. Vaihtoehtoisesti myös irrotettavilla sivulohkoilla.
AKVA-vakiovaraajan eristeenä on 100 mm:n saumaton polyuretaani - teräslevykuorisena. Vaihtoehtoisesti myös irrotettavilla sivulohkoilla.
Kaukora Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
201410_41456.jpg
Puukoulussa sauna
Sauna jos mikä on paikka, missä käytetään puuta. Puulla verhoillaan seinät ja katto. Luonnollisesti myös lauteet tehdään puusta tai ainakin verhoillaan puulla. Aikoinaan myös saunojen lattiat on tehty puusta. Nykypäivän saunassa puu on edelleen varteenotettavin vaihtoehto löylyhuoneen pintamateriaalina. Muutosta on tapahtunut eniten siinä, että lauteet ovat saaneet uutta muotoa ja puulajien valikoima on lisääntynyt. Perinteisimmät löylyhuoneen materiaalit ovat olleet kuusi ja haapa. Seuraavassa tarkastelemme rakenteellisia seikkoja puun käytössä ja eri materiaalivaihtoehtoja.
20103_20610.jpg
Pellettijärjestelmä Tulikivi-uuneille
Tulikivi-tulisijan tehokkuutta on nyt mahdollisuus parantaa entisestään Tulikivi Green –tuoteperheellä, jonka ensimmäinen uutuus on pelletinpolttojärjestelmä. Se sopii Tulikiven takkaryhmän 2 tulisijoihin. Järjestelmä polttaa pelletin puhtaasti ja on kätevä käyttää. Tuoteperheeseen tulee lisää uutuuksia vielä tämän vuoden aikana.Lisätietoa Tulikivi-uuneista...
20147_40332.jpg
Talo Luck asuntomessujen kohde 35
Weber on esillä asuntomessuilla kohteessa 35. Kolmihenkinen perhe halusi talon, jossa yhdistyvät tulevaisuuden asuminen, ajattomuus, kestävyys ja kierrättäminen. Talon muotokieli on moderni, upea ja mielenkiintoinen. Tavoitteena oli minimalistisuus ja siinä on onnistuttu niin väreissä kuin materiaaleissakin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton