• Etusivu
  • LVI

Invertteriohjattu maalämpöpumppu katsoo tulevaisuuteen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 25.10.2023
NIBE fiiliskuva

Oikein mitoitetulla invertterimaalämpöpumpulla on korvaamattomia etuja pohjoisessa ilmastossa, ja se sopii niin uusiin kuin vanhoihin taloihin. Uusimman teknologian invertteriohjattu pumppu nostaa kompressorin kierroksia, kun tarvitaan enemmän lämpöä. Kierrokset laskevat, kun lämmön tarve on pienempi. Lämpöpumppu toimii näin koko ajan optimaalisella hyötysuhteella, joka säästää sähköä ja kompressoria käynnistysten määrän vähentyessä.Nykyaikainen automatiikka myös estää kaivon jäätymisen. Tämä tarkoittaa äärimmäistä joustavuutta ja energiatehokkuutta myös kovissa sääolosuhteissa.

Invertteriohjatulla maalämpöpumpulla monitahoista säästöä

Säästetään sähköä:

Laite pystyy hyödyntämään maaperään varastoitunutta uusiutuvaa luonnon energiaa kylmimmilläkin säillä: oikein mitoitettu maalämpöpumppu kerää paukkupakkasillakin jopa 75 % tarvittavasta energiasta maasta. Oikein mitoitettuna pumppu tuottaa lämpöä ja lämmintä käyttövettä aina oikean määrän. Laite on siten vakuutus huippukuormituspäivien sähkön hintaa ja tehotariffimaksujen korotusta vastaan. NIBEn lämpöpumput voi liittää älykkääseen ohjaukseen ja osaksi tulevaisuuden älykkäitä sähköverkkoja. Ne tuovat myös arvokkaan panoksen energian tallentamiseen ja tasaamiseen esimerkiksi silloin, kun tuulivoimasta on pulaa.

Säästetään luonnonvaroja:
Toimenpiteet ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi jatkuvat, ja kiinteistöjen lämmityksellä on tässä merkittävä rooli. Maalämpö hyödyntää uusiutuvaa energiaa.

Älyä lämmitykseen

Mahdollisuus etähallintaan internetin välityksellä on ollut vakiona lähes kaikissa NIBEn maalämpöpumpuissa vuodesta 2013 alkaen. NIBE Uplink -palvelun avulla käyttäjä voi valvoa ja halutessaan myös ohjata lämmitysjärjestelmäänsä missä ja milloin vain älypuhelimen tai tabletin avulla.

NIBE Uplink on yhteydessä pohjoismaiden sähköpörssiin, joten halutessaan käyttöön voi ottaa Smart Price Adaption -toiminnon, joka antaa lämpöpumppusi optimoida lämmitystä sähkön hinnan mukaan. Näin vältät lämmitystä kalliiden tuntien aikana, ja lämpöpumppu myös oppii lämpimän käyttöveden tarpeesi ja optimoi lämmityksen sen mukaisesti. Toiminnon käyttöön riittää maksuton NIBE Uplink -perusversio.

Tulevaisuudessa lämmitystä voidaan ohjata entistä tarkemmin hyödyntämällä esimerkiksi säätietoja, energian hintoihin liittyviä ennusteita, kalenteritietoja tai eri anturien tuottamaa dataa.

Lisäksi NIBEn lämpöpumpun hankkijalle on tarjolla huolettomuutta: NIBETURVA, joka on ilmainen lisäturva kuuteen käyttövuoteen saakka. Lämmitysinvestoinnin voi rahoittaa NIBE-rahoituksella, jolloin lainaa voi lyhentää uudesta lämmityksestä kertyvillä säästöillä.

NIBE Uplinkin avulla lämmitysjärjestelmää voi valvoa missä ja milloin tahansa älypuhelimen tai tabletin avulla.
NIBE Uplinkin avulla lämmitysjärjestelmää voi valvoa missä ja milloin tahansa älypuhelimen tai tabletin avulla.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
maalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
202010_67086.jpg
Kannattaako lämmitysjärjestelmän vaihtaminen kerrostalossa?
Hyvä vaihtoehto kerrostalon lämmittäjäksi on energiatehokas ja ekologinen maalämpö. Investointi voi tuntua suurelta ja monimutkaiselta, mutta usein se kannattaa!Kerrostalon ylläpitokulut koostuvat suurelta osin rakennuksen ja käyttöveden lämmityksestä. Kerrostalon elinkaaren aikana syntyviin kuluihin voidaan suuresti vaikuttaa lämmitysjärjestelmän valinnalla. Olipa kyseessä uusi tai vanha rakennus, kannattaa valintaa siis harkita tarkkaan. Hyvä vaihtoehto on helppohoitoinen, energiatehokas ja ekologinen maalämpöjärjestelmä.Tutustu maalämpöön lämmitysmuotona!
20207_65883.jpg
Bosch-lämpöpumput
Elämää helpottavaa tekniikkaa Boschilta kaikkialle suurista kiinteistöisä omakotirakentamiseen.Lämmitystuotteiden laadun takaa Bosch-konsernilla oleva yli 50 vuoden kokemus lämpöpumpuista ja geotermisestä energiasta. Bosch-lämpöpumppujen kehitystyöstä suurin osa tapahtuu Ruotsissa, joten ratkaisut sopivat erinomaisesti pohjoismaisiin ilmasto-oloihin. Bosch tarjoaa lämmitystuotteita niin suuriin kuin pieniin rakennuksiin.
Henkilö punaisessa talvitakissa
Mikä on hybridijärjestelmä? Entä mitä tulee huomioida kaukolämmön siirtymisessä matalalämpöön?
Kaukolämpö siirtyy asteittain matalalämpöön, eli 115 asteesta 90 asteeseen. Mitä matalalämpöön siirtyminen tarkoittaa kaukolämmössä oleville taloyhtiöille? Muutos on hyvä huomioida silloin, kun kaukolämmönjakokeskuksen uusinta on edessä. Uusia lämmitysjärjestelmiä harkittaessa on myös hyvä miettiä kaukolämmön ohessa lämpöpumppujen eli hybridijärjestelmien hyödyntämistä. Lisää hybridijärjestelmien hyödyntämisestä ja kaukolämmön matalalämpöön siirtymisessä tässä artikkelissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton