• Etusivu
  • Talo

Ikkunat osa kodin sisustusta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.08.2024
201811_55533.jpg

Nykypäivän ikkunoilta vaaditaan paljon. Niiden on oltava energiatehokkaita, laadukkaita mutta samalla myös katseen kestäviä sisustuselementtejä.

Alavus-ikkunoilla ilmettä kotiisi

Alavus-ikkunoiden mallisto tarjoaa rakentajalla ja remontoijille valintoja, joilla saadaan ilmettä kodin sisustukseen.

Avattavissa ikkunoissa on tarjolla kaksi eri sisäpuitemallia. Classic-puitteessa on kaunis koristekeilaus, joka antaa ikkunalle hieman romanttisen ilmeen. Moderni-puitemalli on puolestaan suorareunainen ja sopii kotiin, jossa sisustukselta halutaan selkeitä linjoja.

201811_55535.jpg

Puitteisiin sopivat helat viestivät samoja linjoja. Moderniin puitteeseen on valittavissa yhteensopiva kantikas peitekilpi ja painike. Soikea painike pienellä koristereunalla puolestaan viimeistelee koristekeilatun puitteen ilmeen.

<p data-block-key="gpy8x">Kantikas painike vasemmalla ja koristellinen oikealla.</p>
Kantikas painike vasemmalla ja koristellinen oikealla.
<p data-block-key="c7w9o">Vasemmassa reunassa koristekeilattu Classic-puite. Oikeassa reunassa Moderni suorareunainen malli.</p>
Vasemmassa reunassa koristekeilattu Classic-puite. Oikeassa reunassa Moderni suorareunainen malli.

Valitse kahdesta sisustuksellisesta ikkunasta

Kiinteissä ikkunoissa on vastaavasti valittavissa kaksi ikkunamallia, joilla on myös sisustuksellinen näkokulma.

Ikkunatyyppi EKA lasitetaan ulkopäin, jolloin sisäpuolelle jäävä osuus on suorapintainen. Tämä malli on lasitustapansa vuoksi erittäin suosittu nykypäivän moderneissa ikkunakokonaisuuksissa.

Toinen kiinteä ikkunamallimme MEKA lasitetaan sisältäpäin, jolloin lasituslista muodostaa ikkunan sisäpintaan hieman koristeellisemman vaikutelman.

<p data-block-key="pw0vp">Lasitustapa vaikuttaa kiinteän ikkunan sisäpuolen ilmeeseen. Oikealla puolella MEKA-ikkuna ja vasemmalla puolella EKA.</p>
Lasitustapa vaikuttaa kiinteän ikkunan sisäpuolen ilmeeseen. Oikealla puolella MEKA-ikkuna ja vasemmalla puolella EKA.

Värillä on väliä

Ikkunoiden puuosien värikäsittely on lähes rajaton ja mahdollistaa kodin sisustukselle useita eri vaihtoehtoja. Useasti ajatellaan, että ikkuna on vain yksi rakennuksen osa mutta se on tärkeä osa kodin sisustusta ja ilmettä.

<p data-block-key="68pqs">Puuosa voidaan valita esim. puuvalmiina tai kuultokäsiteltynä.</p>
Puuosa voidaan valita esim. puuvalmiina tai kuultokäsiteltynä.
<p data-block-key="3l3vw">Valkoinen vakiosävy on raikas.</p>
Valkoinen vakiosävy on raikas.


Talo
ikkunat
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20233_80980.jpg
''Ovi kuin koru'' - yksilöllinen My Liune on lukijoiden suosikkiovi
Helmikuussa järjestetyn Kaunein väliovi -äänestyksen voittajaksi nousi kahdeksan ehdokkaan joukosta My Liune. Yksilöllisessä lasiovessa ihastusta herättivät erityisesti kevyt ilme ja mahdollisuus oman merkityksellisen, iloa tuottavan kuvan käyttöön. Äänestyksessä annettiin yhteensä 928 ääntä. Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin 300 euron alennuskoodi Liunen verkkokauppaan. Palkinnon voittajalle on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.
201712_51148.jpg
Miksi ikkunat ja ovet pitää tiivistää?
Asumismukavuus ja energiansäästö- siinä syyt. Ikkunoiden ja ovien tiivisteet kuluvat ajan saatossa. Kun vetoa alkaa tuntua, niin asunnon aukkojen tiivisteet on syytä syynätä ikkunoiden pesun yhteydessä tai viiden vuoden välein.Aukkojen oikea tiivistäminen on tärkeää, sillä:Asumisviihtyvyys paranee, kun veto loppuu.Asunnon lämpötilaksi riittää 20°-21°C.Asianmukainen tuuletus, kun ilma ei tule hallitsemattomana ikkunoiden tai ovien koloista. Sisään tuleva ilma on venttiilien kautta.Tiivistys estää hyönteisten ja lian kulkeutumisen ikkunoiden väleihin.Melun estäminen.Ikkunoiden huollon tarve pienenee.Energiaa säästyy jopa 5-20 %.Tiivisteiden ikä vaihtelee. Ikkunoiden käyttöiän aikana tiivisteet voidaan joutua vaihtamaan kymmeniä kertoja. Tiivisteitä vaihdettaessa on syytä kiinnittää huomio tiivisteiden laatuun ja materiaaliin.
20163_45700.jpg
Rintamamiestalon ulkopuolisen remontin hinta
Omakotitalon omistaminen on ikuista remontointia. Tämä lienee fraasi, joka on tuttu vähintäänkin valtaosalle omakotitalon omistajista. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että katto uusittaisiin vuosittain tai lämmitysmuodon vaihtamista pitäisi harkita vähintään viiden vuoden välein. Pikemminkin kyse on siitä, että kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä kotisi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa – niin henkisesti kuin taloudellisestikin.Koska nykypäivän trendinä on uudisrakentamisen volyymin hiljentyminen, keskittyvät suomalaiset nyt kotiensa kunnostamiseen. Mutta, mitä tämä maksaa ja missä järjestyksessä remontit tulisi suorittaa? Entä mitkä ovat yleisimpiä virheitä, joita korjauksissa yleensä tehdään?
Moderneja kerrostaloja
Säännöllinen huolto pidentää ikkunoiden ja ovien käyttöikää
Ikkunat ja parvekkeenovet kuluvat käytössä ja ovat koko ajan alttiina säälle ja sen jatkuvalle vaihtelulle. Vanhojen ikkunoiden huollolla voidaan asumismukavuutta ja energiatehokkuutta parantaa huomattavasti.
45_P_28338.jpg
Vallox-ilmanvaihtotekniikkaa
Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu näkyy lukuisissa energiaa säästävissä yksityiskohdissa: maalämmön hyödyntäminen, suora kytkentä vesikiertoiseen lattialämmitykseen, kehittynyt lämmöntalteenottotekniikka, energiaa säästävät tasavirta puhaltimet, älykäs, digitaalinen ja tarpeenmukainen Digit SED -ohjausautomatiikka.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Lautarakenteisen seinän eristäminen?
Kysymys:Kyseessä on vanha talo, johon on laitettu asuinhuoneisiin sisäpuolinen lisäeristys. Eteinen ja kuisti on jätetty eristämättä. Eteisen ja kuistin ulkoseinät ovat lautaa ja sisäpuolella on maalattu kovalevy sekä välissä on tyhjä tila. Miten ja millä nämä seinät tulisi eristää?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton