• Etusivu
 • Rakentaminen

Ihana piha 2023 -äänestys on ratkennut

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 21.04.2023
20234_81564.jpg

Rakentaja.fissä järjestetty Ihana piha 2023 -äänestys päättyi huhtikuun puolivälissä.
Äänestyksessä sai valita mieluisimman vaihtoehdon neljän ehdokkaan joukosta.
Ääniä annettiin kaikkiaan 3833 kappaletta.

Joukosta löytyi ehdoton suosikki muiden osallistujien ollessa melko tasaisia äänisaaliiltaan.

Ihana piha -äänestyksen 1. sija– Pala suomalaista luontoa

Aivan ehdottomaksi ääniharavaksi äänestyksessämme osoittautui hyvinkin luonnonläheinen Pala suomalaista luontoa. Pihakiveyksessä on käytetty Ruduksen Luotokiveä, joka on saanut inspiraationsa juurikin suomalaisesta luonnosta – murtuneista jäälautoista sekä rosoisista kallioista. Ulkonäkönsä ja käytettävyytensä ansiosta tämä pihakivi soveltuukin monenlaisiin kohteisiin.

Tämä piha keräsi koko äänimäärästä itselleen 2360 ääntä.

Poimintoja perusteluista voittajakohteelle:

 • Mielestäni liuskekivipinnat pihassa ovat ajattomia ja todella kauniita. Laatat antavat pihalle romanttisen ilmeen.
 • Erittäin nätti ja luonnonmukaisen näköinen kivivalinta. Tällaista olen harkinnut omalle vapaa-ajan asunnolleni pihakeittiön alueelle tänä kesänä.
 • Luonnollisuus on kaunista ja mukaansa tempaavaa varsinkin vanhoissa pihapiireissä jossa itse asun joten sen vuoksi valitsen tämän. Tosi Kaunista!
 • Laatta sopii maastoon hyvin. Ei tule liikaa esille.
 • Luonnonläheinen eikä teollinen väkisin tehdyn näköinen, sopii pehmeytensä vuoksi pihaan kuin pihaan sekä käytäville
 • Kaunis, harmoninen kiveys, sopii erilaisiin rakennuksiin niin kaupunkiympäristöön kuin maaseudullekin. Kiveys sulautuu hyvin kasivillisuuteen ja nupukiven käyttö Luoto-kiven ohella luo hienon kokonaisuuden. Ei ole liian rakennetun näköistä.
 • Luonnollinen ja mielestäni helpompi pitää puhtaana sekä se on elävän näköinen. Myös kuvioilla voi leikkiä mielensä mukaa! Aivan huippu!

Ihana piha -äänestyksen 2. sija– Ripaus antiikkia

Äänestyksessä toiselle sijalle kipusi Ripaus antiikkia.
Pihakiveyksessä on käytetty Kartanonupu-pihakiveä, joka on mukava välimuoto rouhean sekä nykypäiväisen kulmikkuuden välillä. Pihakiven pinta on antiikkiprofiloitu ja sen pintaan on jälkikäsittelyllä tehty pieniä uurteita sekä painaumia. Soveltuu erinomaisesti kulkuteille sekä oleskelualueille.

Tämä piha keräsi koko äänimäärästä itselleen 569 ääntä.

20234_81418.jpg

Poimintoja perusteluista:

 • Kartanonupussa on kaunis, hieman lämpimämpi sävy, joka yhdessä kulutetun pinnan kanssa tekee vaikutelmasta kodikkaan ja boheemin.
 • Helppo asentaa tavallisen tallaajan ja rauhallinen kokonaisuus!
 • Kaunis sävy ja rauhallisen näköinen kiveys. Sopii varmaan jokaiseen ympäristöön niin omakotitalon kuin mökinkin pihapiiriin.
 • Ei liian "steriili" ja väri miellyttää omaa silmää.
 • Sopii monenlaiseen pihapiiriin. Olisipa kauniit punaisen mökin pihassa!
 • Meni vaikeaksi, mutta tämäkin on kivan näköinen kivien värivaihtelun takia ja varmaan on vähän rouheuden takia pitoakin keväisin ja myöhäissyksyllä, kun on jäätä maassa, sileät kivet ovat liukkaita. Siis käytännöllinen kivimateriaali, jossa myös silmäniloa.

Ihana piha -äänestyksen 3. sija– Suorien linjojen puutarha

Käytännönläheinen Betonilaatta sopii melkein mihin vain. Se on kuin kotonaan urbaanissa ympäristössä kuin myös hauskana kontrastina luonnollisten muotojen rinnalla. Betonilaatta on erinomainen ratkaisu kulkureiteille sekä terassialueille. Erityisesti suorien linjojen ystävälle tämä on ihanteellinen ratkaisu.

Tämä piha keräsi koko äänimäärästä itselleen 485 ääntä.

20234_81419.jpg

Poimintoja perusteluista:

 • Luonnonkivi laattojen välissä tuo luonnollista ilmettä!
 • Kaunis,selkeä ja yksinkertainen linja sallii luonnon ja kukkien viedä huomion . Silti piha on arvokkaan ja hoidetun näköinen. Tämä olisi meille ihana!
 • Insinöörimäinen suoralinjaisen tyyllikkyys ilman erikoisuuksia.
 • Ihanan selkeät isot laatat saa yhdistettyä kauniisti pieneenkin pihaan havukasvien kaveriksi ja näyttävät varmasti yhdessä iättömän kauniilta.
 • Pidän selkeydestä, pelkisyetystä.... myöhemmin voi hyvin lisätä silmänruokaa jos kaipaa. Pidän näistä kuvan laatoista, käyp mun silmään...
 • Asentamisen helppous routaherkällä alueella, isojen pintojen suosikki

Ihana piha -äänestyksen 4. sija– Sulosävelin luonnon keskellä

Veikeää rytmikkyyttä pihalle saadaan aikaan Piano-kivien avulla. Tämä kivisarja antaa latojalleen lukuisia mahdollisuuksia tuoda joko selkeää ja suoraa tai leikittelevää ilottelua pihaansa. Kivisarja koostuu kahdesta eri kivileveydestä sekä kuudesta eri kokoisesta kivestä – mahdollisuuksien määrä on siis melkoinen.

Tämä piha keräsi koko äänimäärästä itselleen 419 ääntä.

20234_81420.jpg

Poimintoja perusteluista:

 • Siistein ja modernein. Kivien ladonta tyyli on loistava, kun on käytetty erikokoisia laattoja ja ladottu niin, että ei ole näkyvää toistuvuutta. Hieno kivetys.
 • Kaikki ovat näyttäviä omalla tavallaan, tumma ja kapea kuitenkin puhutteli eniten. Ajatuksen tasolla tämä sopisi myös tulevaan pihaamme.
 • Kivetyksen moderni ulkonäkö tuo mieleen liuskekiven. Kivetys ja luonnonkiviasetelmat luovat komean kontrastin, missä kivikkoistutukset pääsevät kauniisti esille.
 • Yksinkertainen mutta silti mielenkiintoinen. Luonnon omia muotoja kunnioitettu upeasti. Näyttää ihanan helppohoitoiselta!
 • Suoralinjainen ja ryhdikäs laatta antaa viimeistellyn ja arvokkaan kuvan pihan näkymästä. Sopii erinomaisesti funkkis-tyyppiseen rakentamiseen, josta itse pidän.
 • Kivet ovat kuin pianon koskettimet. Niillä saa ilmettä pihaan ja pitkiin käytäviin.

Palkinnon voittaja on arvottu

Kiitokset kaikille äänestykseen osallistuneille. Äänestäneiden kesken arvottiin 500 € arvosta Ruduksen pihakiviä.
Arvonta on suoritettu äänestäneiden kesken ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Info

Info

Onko pihan laitto ajankohtaista?

Kesäjuhlat tulossa tai muuten pitäisi saada piha siistiin kuntoon?
Hyödynnä ihmeessä Rakentaja.fi Verkkokaupan ja Ruduksen yhteinen pihakivikampanja!

Kurkista pihakivikampanjan tarjoukset.

20235_81831.jpg
https://kauppa.rakentaja.fi/rudus-pihakivet/
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20144_39128.jpg
Kierrätyskaappi kannustaa kierrättämään
Työtehoseuran Ekologinen keittiö -hankkeessa suunniteltiin uudenlainen kierrätyskaappi kannustamaan lajitteluun ja kierrätykseen. Kaapin on suunnitellut TkT Heli Mäntylä Työtehoseurasta. Kaapin koko on 600 x 600 x 2100 mm ja se voidaan integroida osaksi keittiötä tai tarvittaessa sijoittaa muualle asuntoon. Runko ja laatikot ovat koivuvaneria ja ovet koivuviilulla päällystettyä rimalevyä. Pinta on kuultovahattu.
20104_21533.jpg
Hannu Myöhänen, innovaatioparlamentaarikko
Maailman henkisen omaisuuden päivään liittyen järjestettin 26.4. pääjuhla, jota isännöi Aalto-yliopisto yhdessä tapahtuman varsinaisten järjestäjien Patentti- ja rekisterihallituksen, Suomalaisen Työn Liiton, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen, käytännön järjestelyistä vastaavan Innovaatiokanava Oy:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.Järjestäjät olivat kutsuneet tilaisuuden osallistujiksi, valiokuntatyöskentelijöiksi parhaita kansallisia havahduttajia, tulevaisuuden haastajia. Kutsuttujen joukossa oli myös Suorakanavan toimitusjohtaja Hannu Myöhänen, joka koki kutsun nimenomaan arvostuksena ja kunnianosoituksena yrityksen "päätuotetta" Rakentaja.fi-konseptia kohtaan. Aiemminhan Rakentaja.fi on jo palkittu Tasavallan presidentin valtakunnallisella INNOSUOMI 2006 -palkinnolla.
20217_71717.jpg
Salaperäinen BioÄly-ovi on nyt pilotti vaiheessa
Näin kesäkuumalla talon lämmitys ei tule ensimmäisenä mieleen, kun vierailee asuntomessukohteissa. Tosiasia kuitenkin on, että Suomessa on edelleen neljä vuodenaikaa, ja valtaosan vuodesta taloja täytyy lämmittää.Teräsrakenteisessa Pyörre-talossa heti sisääntulon vieressä on tyylikäs vieras-wc, jonka ovena on seinän sisään liukuva Liune-ovi. Tämä ovi näyttää suhteellisen normaalilta, mutta lähemmin tarkasteltuna oven mustat peilisyvennykset yllättävät. Ylin syvennys tuntuu lämpimältä, kun sen lähelle laittaa käden. Mistä on kysymys?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton