• Etusivu
  • LVI

Hybridivaraaminen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Julkaistu 08.02.2012
20122_29495.jpg

Energian tuottaminen ja käyttö ovat nousseet ihmisten arkeen vaikuttavaksi ilmiöksi. Kaikki meistä tekevät energiaratkaisuja – lämmitys on yksi suurimmista energiaratkaisuistamme. Energiaa on siis paitsi tuotettava, myös käytettävä järkevästi.
Lämmitysjärjestelmämme pyrkii luomaan mukavuutta energiatehokkaasti. Energiatehokkuutta ja käytettävyyttä voidaan luoda mm. yhdistelemällä erilaisia lämmitysmuotoja ns. hybridilämmitykseksi. Useimmiten hybridilämmitys perustuu lämmön varaamiseen ja lämmön tarpeenmukaiseen jakeluun varaajasta.

Hybridilämmitys voidaan luoda saneeraus- tai uudiskohteeseen. Saneerauskohteessa on usein toimintakuntoinen öljy- tai puukattila, josta ei ehkä haluta täysin luopua. Energiakulujen pienentämiseksi - tai mukavuussyistä järjestelmää on kuitenkin täydennettävä. Täydentämisen onnistuu parhaimmillaan varaajan muokkauksella (esim. aurinkolämmityksen kytkeminen olemassa olevaan varaajaan). Usein järjestelmään lisätään varaaja, johon voidaan kytkeä sekä olemassa oleva että uusi lämmönlähde (esim. maalämpö- ja öljylämmitys).

Uudiskohteissa lämmitys voidaan suunnitella nykyvaateita vastaavaksi. Näissä uudiskohteissakin haetaan usein hybridilämmityksen tarjoamia etuja. Lämpöä voidaan tuottaa eri tavoin elämäntilanteeseen ja energian hintaan sopeutuen. Auringon lämmöllä vähennetään puutyön määrää tai vesitakalla kevennetään sähkölaskua. Tarpeisiin optimoitu varaaja hoitaa roolinsa näitä lämmönlähteitä sujuvasti yhdistävänä tekijänä.
Sama varaaja huolehtii sekä lämmityksen tarvitsemasta lämpimästä vedestä että kotitalouden tarvitsemasta kuumasta pesuvedestä. Sekä lämmön varaamisessa että kuuman käyttöveden tuotossa on omat lainalaisuutensa, jotka pyritään toteuttamaan mukavuus ja kustannukset huomioiden.

Vas. Akva Solar lisävaraajalla, oik. Akva Solar öljykattilahybridi
Vas. Akva Solar lisävaraajalla, oik. Akva Solar öljykattilahybridi

Hyvin suunniteltu ja eristetty varaaja ei hukkaa lämpöä vaan lämpö jaetaan oikeaan käyttötarpeeseen. Lämmityskäyttöön lämpöä puretaan ensisijaisesti ns. halpaa lämpöä hyödyntäen. Lattialämmitys tai patterit eivät yleensä tarvitse varaajan arvokkainta ja kuuminta vettä, vaan lämpöinen vesi varaajan keskiosastakin riittää tarpeeseen. Näin kuumin osa varaajavedestä voidaan varata ensisijaisesti käyttöveden lämmitykseen.

Hybridivaraaja toimii lämmityksen keskuksena, johon tuotettu lämpö ohjautuu eri lähteistään ja josta lämpö ja lämmin vesi jaellaan kohteisiinsa. Tasokas hybridivaraaja pystyy käsittelemään useita lämmönlähteitä näiden ominaispiirteet huomioiden. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista energian hinnan noustessa on energiasta huolehtiminen; esimerkiksi auringosta saadaan energia tiettyyn aikaan vuorokaudesta – talteen saadun energian käyttö voi puolestaan jakautua jopa useamman vuorokauden ajalle. Puutteellisesti eristetty varaaja hukkaa huomattavan osan energiastaan.

Energiatulevaisuutta ei pysty täysin ennustamaan. Energian hinta, saatavuus ja järjestelmien kehitys on väistämättä valistuneiden arvailujen varassa. Moneen käyttöön sopiva hybridivaraaja luo joka tapauksessa pelivaraa muuttuvillekin tarpeille.

Vas. Akva Solar plus, oik. Akva Solar puukattilahybridi
Vas. Akva Solar plus, oik. Akva Solar puukattilahybridi
Kaukora Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
20122_29413.jpg
Rakentamisen ja asumisen koulutus sekä tutkimus- ja kehittämispalvelut
TTS - Työtehoseura on laaja-alainen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. Koulutamme jatkuvasti uusia osaajia eri toimialoille ja päivitämme yritysten työntekijöiden osaamista. Monipuolinen palvelutarjontamme palvelee yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista, yritysten kanssa toteutettavaa henkilöstökoulutusta sekä yrityksen tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämistä. TTS:ssä opiskelee vuosittain yli 8 000 henkilöä.
20212_68696.jpg
Hyvän sisäilman salaisuus
Nykyisin sisäilma ja sen laatu on paljon esillä. Puhutaan huonosta sisäilmasta ja useanlaisista yrityksistä parantaa sitä, mutta mitä jos jo lähtökohtaisesti pyrittäisiin siihen, että kotona, toimistossa tai periaatteessa missä tahansa sisätilassa on hyvä sisäilma heti alusta lähtien?Mikä on hyvän sisäilman salaisuus?
swegon
Paljonko ilmanvaihtokone kuluttaa sähköä?
Sähkön hinnan hipoessa pilviä, ajatus lämmön karkaamisesta ja punaisena hehkuvista lämmitysvastuksista hirvittää. Mutta mistä tiedät, tuhlaako sinun ilmanvaihtokoneesi tarpeettomasti energiaa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton