• Etusivu
  • Rakentaminen

Huoltokirja

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennusaikana suunnittelijoiden, käyttäjän ja työmaan edustajat kokoavat rakennuksesta määräysten mukaisen huoltokirjan. Huoltokirjan kokoaminen tapahtuu tilaajan erillisen atk – ohjelman tai HuoltoOptimin avulla.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö, valvojat, suunnittelijat ja urakoitsijat.

Dokumentit:
Huoltokirja

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö ja isännöitsijä tai huollon johtaja.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77870.jpg
Kattoremontti tulossa? Valitse suomalainen teräskatto, jolla on 50 vuoden takuu
Kattoremontti on yksi omakotitaloasujan isoimpia ja tärkeimpiä remontteja. Kotimainen GreenCoat® on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen sijoitus, jolla hankit kodillesi vuosikymmeniksi laadukkaan ja huolettoman katon.
20092_15220.jpg
Tulisijatutkimuksen tulokset
Rakentaja.fi-sivustolla toteutettuun tulisijatutkimukseen osallistui 1661 vastaajaa, mikä kertoo tulisijan kiinnostavan suomalaisia. Vastaajista 45 % oli jo toteuttanut tulisijan hankinnan ja 55 %:lla hankinta tapahtuu kuluvan vuoden aikana tai myöhemmin.Tutkimuksessa kävi ilmi, että yleisimmin koteihin valitaan varaava takka ja toiseksi yleisin tulisijatyyppi on takkaleivinuuni.Suosituin tulisijan rakennustapa on tiilestä paikalla muuraaminen. Rakentajista 56 % on toteuttanut tai toteuttaa paikalla muuratun tulisijan, joka on joko yksilöllinen tai tehtaan valmis malli. Remontoijista 53 % on toteuttanut tai toteuttaa tulisijan edellä mainitulla tavalla.Tulisijojen lopullisen pintamateriaalin eli näkyvän pinnan osalta rapattu/tasoitettu pinta ja vuolukivi olivat yleisimmät vaihtoehdot ja yhteensä muodostavat yli puolet vastaajien valinnoista. Merkittävin muutos jo toteutettujen tulisijojen ja tulevien valintojen kohdalla on puhtaaksimuurattujen, tiilipintaisten tulisijojen osuuden väheneminen ja pinnaltaan rapattujen/tasoitettujen tulisijojen määrän lisääntyminen. Perinteinen tiilitulisija saa siis yhä useammin pintaansa rappauksen tai tasoituksen, vaikka tiilipintaisilla tulisijoilla onkin oma vankka kannattajakuntansa.
20152_42313.jpg
Pystypuitteeton lasiterassi avartaa näköalat
Olipa vuodenaika mikä tahansa, näkymä ympäristöön on suomalaisille usein henkireikä. Uusi pystypuitteeton lasiterassi avartaa maiseman eteemme esteettömästi.
20214_70110.jpg
Kylpyhuoneen remontointi pienellä budjetilla - katso vinkit
Jos kylpyhuoneen rakenteet ovat hyvässä kunnossa, mutta tila tuntuu epäkäytännölliseltä ja nuhruiselta, ilmettä voi kohentaa maltillisellakin budjetilla.
Lapset lattialla
Lattialämmitys ja -viilennys
Lattialämmitys lisää asumismukavuutta. Jalat, jotka aistivat vedon ja viileyden, pysyvät lämpiminä. Lattialämmitys on välttämätön kivilattioille ja pesutiloihin, mutta se on ihanteellinen valinta muihinkin pintamateriaali- ja rakenneratkaisuihin. Myös sisustaminen helpottuu, kun seinillä ei ole putkia eikä pattereita.Yli 90 % pientalorakentajista päätyy lämmönjaossaan vesikiertoiseen lattialämmitykseen.
20162_45413.jpg
Monierin tiilikatteet
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton