• Etusivu
  • Rakentaminen

Heinäkuussa Suomi on lomalla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.07.2007
20077_5597.jpg

Heinäkuussa tai oikeastaan jo Juhannuksesta alkaen suomalaiset lomailevat. Myös monien kaupunkien ja kuntien rakennuslupien käsittelyssä on kesän aikana katkos. Verkkolehti ei kuitenkaan lomaile. Heinäkuussa kohdistamme katseet jo ensi vuonna valmistuviin pientaloihin ja huviloihin. Teemoina ovat mm. Talopaketit ja rungot sekä Vapaa-ajan asunnot. Loppukuusta keskitymme myös jo maarakennus- ja perustustöihin. Vierailemme luonnollisesti myös heinäkuussa Hämeenlinnassa alkavilla asuntomessuilla ja raportoimme näkemästämme.

Rakentaminen kääntynyt laskuun


Tilastokeskuksen tietojen mukaan asuntorakentaminen on lievässä laskussa viime vuoteen verrattuna. Erillisten pientalojen osalta ei muutosta. Rivi- ja ketjutalojen osalta muutos on -10 %. Asuinkerrostalojen rakentaminen sen sijaan on kasvanut 7 %. Luvut perustuvat myönnettyihin rakennuslupiin ja muutosprosentit on laskettu edellisen vuoden vastaaviin lukuihin verrattuna.

Oletko tilannut rakennustarvikkeesi?


Monilla rakennustarvikkeilla on kesästä johtuen tavallista pidemmät toimitusajat ja muutenkin monien tarvikkeiden saatavuus voi viedä aikaa. Onkin syytä selvittää tarvikkeiden toimitusajat. Esimerkiksi Soklex-valumuottien toimitusajat kesällä ovat 3-4 viikkoa. Viikon verran pidempiä kuin keväällä. Tehdas toimii koko kesän, mutta ei täydellä teholla. Syksyllä aloittavilla ei vielä ole kiire, mutta kannattaa toimia ajoissa. Puutavaran ja joidenkin varastotavaraksi miellettyjen rakennustarvikkeiden osalta kannattaa myös varmistaa saatavuus, sillä rakentaminen on lievästä laskusta huolimatta edelleen vilkasta ja kysyntää tarvikkeille riittää.

Jäsentukku


Jäsentukussa kannattaa poiketa tutustumassa tarjontaan. Tarjolla on erilaisia tarjouspyyntömahdollisuuksia ja tietysti erilaisia tuotteita. Kannattaa tutustua myös kirjatarjontaa sekä alan lehtien edullisiin jäsentarjouksiin.

Jäsentukkuun...

Kuukauden muuttoluvut


Heinäkuussa uuteen kotiinsa on ilmoittanut muuttavansa 431 Koti-Optimi -kustannusarvion tehnyttä rakentajaa ja rakentamisen aloittavia on 479. Rakentaja.fi toivottaa onnea uuteen kotiin ja menestystä alkaville hankkeille.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20116_26732.jpg
Valokate
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kymmenen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.Valokateasennus tv-esityksenä
20144_38901.jpg
Tule ja tutustu Muuttovalmiiseen hirsitalomallistoon
Massiivipuun hyvät ominaisuudet sekä terveellinen asuminen ovat tulleet nyt myös kaupunkilaisten ulottuville – nyt myös muuttovalmiina! Honkarakenne on suunnitellut Muuttovalmiit Honka-kodit siten, että talomallistosta löytyy useita vaihtoehtoja erilaisille tonteille.Malliston kohteissa pystytään ottamaan huomioon tavoitteet ilmansuuntien, näkymien sekä tontin sisäisten yhteydet. Ratkaisut on mahdollista tehdä mahdollisimman optimaalisesti, jolloin pystytään maksimoimaan luonnonvalon määrä sisätiloissa sekä oleskelupihalla. Luonto sekä ulkotilat sulautuvat yhteen sisätilojen kanssa – näin muodostuu harmoninen kokonaisuus, jolloin koko perhe voi yhdessä nauttia kodista ja pihapiiristä.
20183_52367.jpg
Hurrja huhtikuu alkaa taas!
Kastelli on tehnyt viisi talomuunnosta suosituimmista malleistaan. Uutuusmallit on tehty asiakkaiden toiveiden pohjalta ja ne tulevat pysyväksi osaksi Kastellin mallistoa – uusia talomalleja on myös testattu käytännössä ja ne on todettu toimiviksi ja toivotuiksi. Tutustu Kastellin uutuuksiin sekä Hurrja huhtikuu -kampanjaan!
20233_81143.jpg
Rakentaja.fi tarjoaa vinkit onnistuneeseen energiansäästöön – tilaa uutiskirje ja voita 100 euron lahjakortti!
Energiansäästö ja -kulutus ovat olleet viime aikoina paljon esillä. Sähkön hinnan noustessa olemme kiinnittäneet enemmän huomiota esimerkiksi kodin lämmitykseen ja arkisiin toimintatapoihin sekä miettineet mahdollisia energiaremontteja.Energiaa säästäviä toimia kannattaakin miettiä monesta eri kulmasta. Energiatehokkaammat ratkaisut vähentävät asumisen kokonaiskustannuksia pienentämällä sähkö- ja lämmityskuluja. Älykkäät energiaratkaisut auttavat ylläpitämään pitämään asunnon arvoa – tai jopa lisäämään sitä. Säästämällä asunnon energiankulutuksessa vähennät samalla asumisen hiilijalanjälkeä ja pienennät sen aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Energiatehokkaat ratkaisut kohentavat myös yleistä asumismukavuutta muun muassa parantamalla sisäilman laatua.Rakentaja.fi:n toimitus kokosi yhteen mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita energia-asioihin liittyen, jotka löytyvät tästä artikkelista.
20076_5410.jpg
Uusi jätevesipalvelu: suunnittelija ottaa sinuun yhteyttä!
Toimivan jätevesiratkaisun suunnittelussa on tärkeintä luottaa ammattilaiseen. Uusi palvelumme soveltuu sekä uudisrakentajille että vanhan jätevesijärjestelmän uudistajille. Kerro meille perustiedot kohteestasi, niin etsimme avuksesi ammattitaitoisen jätevesisuunnittelijan. Kokeneiden suunnittelijoiden verkostomme kattaa koko maan.Lisätietoa jätevesijärjestelmistä...
20182_51668.jpg
Miten säästän lämmityskustannuksissa?
Lämmityskustannuksissa säästäminen on järkevää ja kannattavaa. Miten säästöä sitten voi saavuttaa? Lämmityskulut muodostuvat kulutusmäärästä ja energian hinnasta. Säästöä voidaan saavuttaa nopeasti ja ajan myötä – ilmaiseksi ja investoimalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton