• Etusivu
  • Talo

Harvia-kiukaat takaavat täydellisen saunanautinnon

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.12.2012
20094_16353.jpg

Harvian monipuolisessa kiuasmallistossa, kiukaiden esteettisissä muodoissa ja käyttömukavuudessa – tasainen ja pehmeä löyly kruunaa saunanautinnon.

Täydellisen saunanautinnon kruunaa tasainen ja pehmeä löyly. Kiuas on saunasi sydän – rentouttavan löylyn lähde. Harvian monipuolisessa kiuasmallistossa, kiukaiden esteettisissä muodoissa ja käyttömukavuudessa – tasainen ja pehmeä löyly kruunaa saunanautinnon.

Perinteet, turvallisuus ja korkealaatuiset materiaalit ovat laatutekijöitä, jotka ovat olleet alusta asti mukana kiukaiden valmistuksessa. Teknisen laadukkuuden ja uuden ohjauselektroniikan lisäksi tarjoamme muotoilua, jolla sisustat.

Harvia-kiuas ei ole pelkkä lämmönlähde, se on osa saunakokonaisuuden esteettistä elämystä.

Lisätietoa Harvia-kiukaista

Harvian sähkökiukaat

Harvian suositut kiuasmallit ovat aina olleet tuoteryhmänsä edelläkävijöitä - tyylikkäitä, kestäviä ja taloudellisia. Käyttömukavuudessa ja monipuolisessa mallistossa näkyy hyvän suunnittelun jälki. Kaikissa Harvia-kiukaissa on tavallista tehokkaampi, hallittu ilmankiertojärjestelmä, jonka ansiosta kiuas ja sauna lämpenevät nopeasti ja löyly on tasaista ja pehmeää.

Monipuolisella kiuastuotannollaan Harvia antaa sinulle mahdollisuuden valita itsellesi juuri sinun tarpeisiisi sopivimman kiukaan.

20094_16373.jpg
20094_16372.jpg

Harvian puulämmitteiset kiukaat

Tarjolla muhevia löylyjä ja tunnelmallisia saunomishetkiä! Harvian puulämmitteiset kiukaat syntyvät maailman johtavan kiuasvalmistajan 60 vuoden kokemuksella ja olemme yksi maailman johtavista kiuasvalmistajista! Vahvat juuret tuntuvatkin Harvian puulämmitteisten kiukaiden mallistossa, joka esittäytyy laadukkaita perinteitä kunnioittaen, mutta tämän päivän muotoilua ja materiaaleja hyödyntäen.

Harvia-kiukaissa on modernit materiaalit, tyylikäs ulkonäkö ja entistä helpompi käytettävyys. Puulämmitteisellä kiukaalla saunominen on nautinto, sillä Harvian puulämmitteiset kiukaat on suunniteltu perinteitä kunnioittaen, laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä. Kiukaan entistä taloudellisempi ja ympäristöystävällisempi käytettävyys kuuluu Harvian ajatukseen ympäristön huomioonottamisesta.

Harvia-kiukaissa on modernit materiaalit, tyylikäs ulkonäkö ja entistä helpompi käytettävyys.
Harvia-kiukaissa on modernit materiaalit, tyylikäs ulkonäkö ja entistä helpompi käytettävyys.

Kiukaan valinta

Kiukaan valintaan vaikuttavat saunan tilavuus ja rakenteet. Saunan yhtä tilavuuskuutiota kohti tarvitaan keskimäärin 1 kW kiuastehoa. Tehon tarve lisääntyy, jos saunassa on ikkunapintoja tai lämpöä hyvin varaavia pintoja, kuten tiiltä, betonia tai massiivista hirttä. Muista saunatilaa rakentaessa tai remontoidessa, että saunan seinät ja etenkin katto on eristettävä hyvin.

Yhden neliön eristämätön kivi, lasi tai vastaava eristämätön pinta lisää kiukaan tehontarvetta yhtä paljon kuin saunan tilavuuden lisääminen 1,2 kuutiolla jokaista ko. neliömetriä kohti. Mikäli saunan sisäpinta on eristämätöntä hirttä, kerro kuutiotilavuus 1,5:llä. Kiinnitä huomiota myös saunan ilmanvaihtoon. Hyvän ilmankierron ansiosta saunojat saavat nauttia puhtaasta ja helposti hengitettävästä saunailmasta.

Aidot Harvian kiuaskivet

Harvia-kiuaskivet on valittu kunnioittaen vanhoja perinteitä ja ne antavat kunnolliset pehmeät löylyt. Sähkö- ja puulämmitteisissä kiukaissa tulee ehdottomasti käyttää massiivisia lohkopintaisia kiuaskiviä, sillä niihin varautuu paljon lämpöä ja löylyvesi höyrystyy tehokkaasti kivien laajasta murtopinnasta.

Särmikkäät lohkokivet mahdollistavat myös ilmavan kiviladonnan, mikä on tärkein vaatimus varsinkin sähkökiukaissa, jotta lämmön siirtyminen saunahuoneeseen olisi kuumien kivien ja vastuksien lomitse mahdollista. Kivitilan hyvän ilmakierron ansiosta sähkökiukaiden vastukset kestävät mahdollisimman pitkään.

Harvia-kiuaskiviä on kahta kokoa. Kooltaan 5–10 cm olevat kivet soveltuvat pienitehoisten seinämallisten kiukaiden kiviksi. Suuremmat kiuaskivet, joiden koko on 10–15 cm, soveltuvat erittäin hyvin suurempiin puu- ja sähkölämmitteisiin kiukaisiin. Varaavissa sähkökiukaissa (AinaValmis ja Forte) näitä suurempia kiviä on käytettävä ehdottomasti.

Lisätietoa Harvia-kiukaista

20094_16374.jpg

Harvia Oy
PL 12 (Teollisuustie 1-5)

40951 Muurame

www.harvia.fi

harvia@harvia.fi

20094_16352.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20191_55855.jpg
Ilmanvaihto pitää asukkaat ja talon terveinä
Vietämme jopa 90 % ajastamme sisätiloissa ja hengitämme vuorokaudessa noin 15 000 litraa ilmaa. Siksi terveellinen sisäilma on merkitsevässä asemassa hyvinvointimme kannalta, vaikka usein sen laatuun ei kiinnitetää huomiota - ainakaan ennen kuin siitä aiheutuu ongelmia. Ilmanvaihdolla on kuitenkin mahdollista luoda viihtyisä, terveyttä ja jaksamista ylläpitävä sisäilma.Ilmanvaihdon tehtävänä on tuoda puhdasta ilmaa hengitettäväksemme ja toisaalta poistaa asunnossa syntyvä kosteus, hiilidioksidi ja muut epäpuhtaudet. Nykyaikaisella tavalla tiiviiksi rakennetuissa tai remontoiduissa kodeissa painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä takaamaan hyvälaatuista sisäilmaa, sillä tämän päivän asumistottumusten myötä sisätilojen kosteuskuorma on suuri. Laadukas ilmanvaihto ja puhdas sisäilma ovat erityisen tärkeitä allergikoille ja astmaatikoille, mutta ihan jokainen meistä voi paremmin, mitä puhtaampaa sisäilma on.Pitkäaikainen sisäilman korkea kosteustaso muodostaa edellytykset homeen muodostumiselle ja rakennevaurioille. Kun tiiviit ikkunat ja höyrynsulut eivät päästä kosteutta poistumaan, tiivistyy se ennen pitkää rakenteisiin tai niiden pinnoille. Koneellinen ilmanvaihto, jossa asumisesta syntyvä kosteus poistetaan ulos, on paras ratkaisu välttää kosteusvauriot ja niiden aiheuttamat terveydelliset haitat.
puoliski suunniteltu moderni keittiö jossa on saarekkeessa istumatilaa ja keittiön kaapit yhdellä seinällä yläkaapeilla
Keittiösuunnittelun 5 kultaista sääntöä
Keittiösuunnittelu on prosessi, jossa luodaan toimiva ja esteettisesti miellyttävä keittiötila. Se alkaa tarpeiden ja toiveiden kartoittamisesta, minkä jälkeen suunnitellaan keittiön pohjaratkaisu ja valitaan sopivat kalusteet, laitteet ja materiaalit. Suunnittelussa otetaan huomioon keittiön käyttötarkoitus, tilan koko ja muoto sekä talon tai asunnon tyyli. Taitava keittiösuunnittelija ottaa nämä kaikki asiat puolestasi huomioon.
20135_35183.jpg
Rintamamiestalon sisä-puolisen remontin hinta
6. Kylpyhuoneremontin hinnaksi tulee n. 20000 €Suurimmat korjausvirheet ovat puutteellinen tai virheellinen vesieristys sekä ilmanvaihto.- Pesuhuone on kokonaisuudessaan vesieristettävä lattioiltaan ja seiniltään. Vesieristeen on oltava yhtenäinen. Työ kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi. Näin varmistuu vedenpitävyys ja työlle saa takuun. Kun vesieristys on tehty, on syytä peittää pinnat ennen pinnoitustöiden aloittamista. Tällöin mahdollisesti putoavat esineet eivät pääse vahingoittamaan eristettä.
201810_55237.jpg
Kuiva sisäilma aiheuttaa ja lisää hengitysteiden, limakalvojen ja ihon ärsytysoireita
Kuiva sisäilma vaikuttaa terveyteemmeAsiantuntijoiden mukaan kuiva sisäilma aiheuttaa ja lisää hengitysteiden, limakalvojen ja ihon ärsytysoireita. Hengitystiet voivat tuntua kuivilta ja silmät saattavat vuotaa herkästi. Kuiva sisäilma heikentää myös liman poistumista hengitysteistä, mikä puolestaan lisää limakalvojen tulehdusriskiä. Paikallaan pysyvä lima on hyvä kasvualusta bakteereille ja viruksille, jotka pääsevät näin rauhassa lisääntymään ja aiheuttamaan tauteja. Lisäksi allergiaoireet saattavat korostua, sillä kuivassa sisäilmassa on enemmän pölyä kuin kosteassa. Erityisesti kuivasta ilmasta kärsivät astmaatikot ja he, joilla on muutenkin kuiva iho.
20216_71258.jpg
Valitse tarpeeseesi parhaiten sopiva ilmalämpöpumppu näillä vinkeillä
Ilmalämpö on uusiutuvaa ja ekologista energiaa. Talvella ilmalämpöpumpusta saadaan säästöjä muun lämmityksen tukena. Oikeanlaisella ilmalämpöpumpulla saat lämmityskäytössä jopa 30–40 prosenttia säästöä pelkkään suorasähkölämmitykseen verrattuna. Ilmalämpöpumpun valinnassa kannattaa kuitenkin ottaa muutama asia huomioon. Tämän artikkelin vinkeillä löydät varmasti itsellesi sopivan laitteen.
Talot kadun varrella
Miten kellaritilat on rakennettu?
Kellaritilojen yleistyminenRakennuksen alle sijoitettava kellarikerros yleistyi sotien jälkeisellä jälleenrakennuskaudella, jolloin tarvittiin nopeasti suuri määrä kustannuksiltaan alhaisia ja neliöiltään tehokkaita pientaloja. Koko talon laajuinen tai osittainen kellarikerros yleistyi varsinkin asutuskeskusten tonteilla, joissa tilaa piharakennuksille ei välttämättä ollut.Näitä kellarillisia, puolitoistakerroksisia rintamamiestaloja rakennettiin 1940- ja 1950-luvuilla paljon, samoin vielä 1960-luvun alussakin. Vuosikymmenen loppupuolella ja 1970-luvulla pientalot kuitenkin olivat tavallisimmin yksikerroksisia ja kellarittomia. 1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla rakennukset monimuotoistuvat; rakennettiin sekä yksi että useampikerroksisia, kellarillisia ja kellarittomia. Eräs ajalle tyypillinen ratkaisu on rinnetalo, jossa kellarikerros on osittain maan päällä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton