• Etusivu
  • Rakentaminen

Hankkeen tilaaja/ käyttäjä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Käyttäjä on hankkeen tilaaja eli tilaajana toimii se jonka käyttöön kulloinenkin uudisrakennus tai saneerauskohde tulee.

Tilaajan edustajat:
Tilaajan edustajana toimii ko. tilaajan erikseen nimeämä henkilö tai rakennustoimikunta tms.

Kunkin hankkeen projektipäällikkönä toimii rakennuttajainsinööri. Rakennuttajainsinööri on osa organisaatiota.

Suuremmille hankkeille asetetaan rakennustoimikunta seuraamaan ja valvomaan hankkeen toteutusta. Rakennustoimikunnan muodostavat rakennuttajan ja tilaajan edustajat.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77176.jpg
IKH - työvaatteet
Laadukkaat ja miellyttävät työvaatteet tekevät työstäsi sujuvampaa ja parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta, tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työkäyttöön. Monipuolisuudestaan ja laadustaan kiitosta saanut IKH:n työvaate- ja asustevalikoima tarjoaa vaatetuksen joka säähän ja useisiin työtilanteeseen päästä varpaisiin. IKH:n valikoimasta löydät asianmukaiset vaatteet niin rakennustyömaille, koneenkuljettajille, metsureille, hitsaajille, maatalouteen kuin kotitimpureillekin. Yrityksissä profiloidut työvaatteet työntekijöillä ovat myös erinomainen tapa lisätä turvallisuutta, näkyvyyttä, uskottavuutta, työntekijöiden yhteisöllisyyttä ja työssä viihtymistä.
20117_27054.jpg
Kastellin CityEconomy -mallisto
Kokkolan Asuntomessuilla markkinajohtaja Kastelli näyttää neljällä huippusuositulla CityEconomy-talollaan, kuinka muuttovalmiit Kastelli-kodit muuntuvat tasokkaasti ja helposti erilaisten asujien toiveisiin.
20206_65362.jpg
Tämä on uudis­rakentajien keskuudessa suosituin ratkaisu jätevesi­järjestelmäksi
Oletko saneeraamassa tai rakentamassa uutta kotia tai vapaa-ajanasuntoa lähelle rantaa? Olethan ottanut huomioon myös jätevesien käsittelyn vallitsevien lakien mukaisesti? Kun eri käytöstä muodostuvat vedet ohjataan niille tarkoitettuihin laitteisiin, jätevedet puhdistuvat taloudellisesti, ympäristölle ja erityisesti vesistöille ystävällisellä tavalla. Vestellin tuotteilla on helppo hoitaa mökkien, vapaa-ajan asuntojen ja omakotitalojen jätevedet tehokkaasti. Tuotteita löytyy eri kokoisia kaikkiin tarpeisiin.
20174_48951.jpg
Takan energiatehokas käyttö - Tiesitkö nämä 5 vinkkiä?
Takan energiatehokkuus laskee, jos sitä käytetään väärin. Tulikivi kokosi viisi vinkkiä, joilla takkatulesta saa enemmän hyötyä irti:
20223_77535.jpg
Uusvanha tekniikka käyttöön: Ekokoti syntyy oljesta ja savesta
Inkoon Degerbyhyn valmistuu vuoden 2022 aikana talo, joka rakennetaan olkielementeistä ja savesta. Rakentamista on valmisteltu huolella, ja tositoimiin päästiin keväällä. "Talosta tulee oman näköinen, meille täydellinen koti", Christel Abborre ja Jukka Harmainen sanovat.
1426_258570227_201031295635.jpg
Valokatteella yksilöllinen terassi-, roska- tai fillarikatos
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Se suojaa myös terassin tai parvekkeen kasveja hallalta ja rankkasateelta päästäen kuitenkin auringon hellimään lehtiä. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kymmenen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton