Finnfoamin uusin FF-FLOOR-lattiaratkaisu säästää kustannuksia ja ympäristöä

Mariana Ravonius
Kaupallinen yhteistyö
Päivitetty 14.05.2025
20225_78055.jpg

Finnfoam toimittaa eristelevyjen mukana valmiiksi järjestelmään sovitetut raudoiteverkot, jotka asennetaan lämmöneristeiden uriin. Tällöin raudoitteiden päällä ei tarvitse työmaalla kävellä ja työturvallisuus ja töiden sujuvuus paranevat.

Rakentaminen ja erityisesti kiinteistöjen käyttö tuottaa yli 30 prosenttia kasvihuonekaasuista. Hyvä lämmöneristys on paras suurimman eli käytönaikaisten päästöjen laskija, mutta myös rakentamisvaiheessa on tehtävissä paljon. FF-FLOOR-lattiaratkaisun 30 prosenttia pienempi hiilijalanjälki on tärkeä edistysaskel myös rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Sisäilmasaneerauksiin erikoistunut Venax Oy peruskorjaa Helsingin Länsi-Pakilassa neljän huoneiston paritaloyhtiötä käyttäen alapohjassa Finnfoamin kehittämää FF-FLOOR-lattiaratkaisua. Yrittäjä Mikko Luukkonen Venax Oy:stä pitää tärkeänä sitä, että rakentamiseen kehitetään uusia ja entistä parempia sekä työtä helpottavia ratkaisuja, koska vain siten ala menee eteenpäin.

Vastuullinen ja kestävä valinta alapohjaan

FF-FLOOR on tuotteena yksinkertainen asentaa ja helppo työstää. Lukkopontatuilla eristelevyillä saadaan erittäin hyvin lämpöä eristävä, tiivis ja kosteusteknisesti turvallinen alapohja kustannustehokkaasti. Rakenteen nerokkuus ja materiaalitehokkuus perustuu 3D-ajatteluun, jossa eristelevyt toimivat samalla valumuotteina betoniselle "ripalaatalle". Urien kohdalle muodostuvien ripojen ansiosta pintalaatta voi olla ohut, ja silti betonirakenne on 20 prosenttia tavanomaista betonilaattaa lujempi.

Pontatut eristelevyt asettuvat helposti tiiviisti kiinni toisiinsa ja asennus on nopeaa, kun pohjat ovat hyvät. Esimerkiksi viemäreiden kohdat voi leikata kätevästi kuumalankaleikkurilla.levyjä asentanut Niklas Rönkä vahvistaa asennustyön sujuvuuden.

Finnfoam toimittaa eristelevyjen mukana valmiiksi järjestelmään sovitetut raudoiteverkot, jotka asennetaan lämmöneristeiden uriin. Tällöin raudoitteiden päällä ei tarvitse työmaalla kävellä ja työturvallisuus ja töiden sujuvuus paranevat.

<p data-block-key="m3avx">FF-FLOOR-lattiaratkaisun 30 prosenttia pienempi hiilijalanjälki on tärkeä edistysaskel myös rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämisessä.</p>
FF-FLOOR-lattiaratkaisun 30 prosenttia pienempi hiilijalanjälki on tärkeä edistysaskel myös rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Resurssitehokas on myös taloudellinen

Finnfoam Oy:n toimitusjohtaja Henri Nieminen kertoo, että resurssitehokkuus on ollut FF-FLOOR-lattiaratkaisun kehittämisessä ensisijainen tavoite.

Tärkein tavoite on ollut vähentää betonin tai sen tilalla käytettävän muun lattiamassan määrää, jotta lattian neliöhintaa ja rakentamisen materiaalien käyttöä saadaan pienennettyä. Henri Nieminen, toimitusjohtaja, Finnfoam Oy

FF-FLOORissa osa betonista on korvattu FF-EPS eristeellä ja saatu näin huomattavasti kevyempi, halvempi ja hiilijalanjäljeltään merkittävästi pienempi rakenne kuin perinteisellä lattiaratkaisulla. Lämmöneristeenä käytettävän FF-EPS-eristeen kuutiohinta on vain puolet betonista, joka maksaa noin sata euroa kuutiolta. Pienemmän betonimenekin tuoma painonsäästö on huomattava, sillä FF-EPS-eriste painaa ainoastaan 20 kg/m3 kun betonin paino on 2200 kg/m3.

Betonin korvaaminen eristeellä parantaa luonnollisesti myös lattiarakenteen lämmöneristävyyttä ja pienentää siten hiilijalanjälkeä ja asumisen kustannuksia rakennuksen koko elinkaaren ajan verrattuna tavanomaiseen lattiaratkaisuun.

FF-FLOOR-lattiaratkaisua on jo käytetty Suomen lisäksi Finnfoamin ulkomaisissa tytäryhtiöissä sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Käyttökohteet ovat olleet ensisijaisesti asuinrakentamisen kohteita.

– Jatkamme kehitystyötä rakenteiden hiilijalanjäljen pienentämiseksi, Henri Nieminen sanoo.

20225_78059.jpg
20223_77596.jpg
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

20226_78677.jpg
Eriste, joka on säilyttänyt suosionsa jo yli 40 vuotta
Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.
Finnfoam-eristeitä rakennustyömaalla
Näistä kolmesta lämmöneristeestä löytyy sopiva
Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.
Ilmakuva omakotitalosta talvimaisemassa
Tee ekoteko – eristä kotisi hyvin ja oikein
Tiesitkö, että jopa 70-80 prosenttia rakennuksen päästöistä syntyy käytön aikana? Miten päästöjä ja energiakustannuksia saisi laskettua järkevämmälle tasolle? Yksi, mikä on tärkeää, on lämmityksen sekä jäähdytyksen tarpeen minimointi tehokkailla rakenne- ja eristeratkaisuilla.
keltainen omakotitalo ja keväinen puutarha
Turvalliset ja tehokkaat eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa.ISOVERilta löytyy turvallisia ja tehokkaita ratkaisuja äänen- ja lämmöneristämiseen tuoden asumismukavuutta käyttäjilleen ja samalla auttaen suojelemaan ympäristöä.ISOVER-eristeet on valmistettu ja kehitetty Suomessa, joten ne sopivat suomalaisiin oloihin. Eristeet valmistetaan Hyvinkäällä ja Forssassa. Osoituksena suomalaisesta alkuperästä ja suomalaista työtä edistävästä vaikutuksesta, onkin Suomalaisen Työn Liitto myöntänyt ISOVERille Avainlipun.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.
myyrinkarin taloyhtiö myyrmäessä
Väestönsuojan kosteusongelmien korjaaminen hankalaa?
Väestönsuojien merkitys on korostunut viime aikoina. Nyt onkin hyvä hetki tarkastaa oman taloyhtiön väestönsuojan kunto. Kosteusongelmien ilmetessä ratkaisut voivat olla vähissä, kuten kävi Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa Myyrinkarin taloyhtiössä. Korjausehdotuksina olivat kalliolouhinta ja salaojaremontti, jotka olivat kuitenkin liian kalliita ja hankalia toteuttaa. Eikä näiden korjaustapojen riittävyydestä ollut mitään takuuta, sillä rakennuksen alta puuttuu pestystä sepelistä tehty kapillaarikatko, jolloin maasta pääsee nousemaan rakenteisiin kosteutta perustusten alta.Myyrinkarin taloyhtiön hallitus löysi ratkaisun, joka pelasti väestönsuojan kalliilta ja pitkältä remontilta. Lisäksi remontti alensi väestönsuojan energiankulutusta merkittävästi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton