• Etusivu
  • Rakentaminen

Esitys urakkamuodosta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Ennen urakkalaskennan käynnistämistä rakennuttajatehtävistä(rakennuttajainsinööri)vastaava laatii esityksen hankkeessa käytettävästä urakkamuodosta ja eri osaurakoista. Urakkamuodon valinnan perusteena on hankkeen kokonaisuutena taloudellisin toteutustapa. Joissakin hankkeissa urakkamuodosta päätetään jo ennen suunnittelun aloittamista.

Vastuuhenkilöt:
Toteutusmuodon valinnassa vastuuhenkilönä on kyseisen hankkeen projektipäällikkö.

Dokumentit:
Esitys urakkamuodoksi perusteluineen.

Hyväksyntä:
Rakennustoimikunta, jos hankkeelle on nimetty rakennustoimikunta. Muutoin urakkamuodosta päätetään suunnitteluryhmässä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82937.jpg
Pihapiirin valvontaan langaton liiketunnistin
Liiketunnistimia on käytetty pihoilla jo vuosia, mutta ovatko niiden ominaisuudet muuttuneet? Kyllä ovat. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maaston ja taustakentän tunnistus, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys, kun astut ulos ovesta? Älä enää kapua laitteelle, vaan ohjaa liiketunnistintasi säätöjä kaukosäätimellä.
20152_42313.jpg
Pystypuitteeton lasiterassi avartaa näköalat
Olipa vuodenaika mikä tahansa, näkymä ympäristöön on suomalaisille usein henkireikä. Uusi pystypuitteeton lasiterassi avartaa maiseman eteemme esteettömästi.
20094_16164.jpg
Keskuspölynimurin jälkiasennus
Puzer-keskuspölynimurin asennus on helppoa ja nopeaa, myös jälkiasennuksena. Koko järjestelmän asentamiseen kuluu aikaa vain muutama tunti, eikä se häiritse asumista.Useimmissa pientaloissa on levyrakenteiset, onttorunkoiset seinät, joten runkoputken vetäminen käy usein nopeasti ja helposti. Putket voivat kulkea myös komeroiden sokkelitilassa tai muissa vastaavissa tiloissa. Siirtyminen huonetilasta toiseen tapahtuu ylä- tai välipohjan kautta.Katso tv-esitys keskuspölynimurin jälkiasennuksesta...Lisätietoa keskuspölynimureista...
20216_71132.jpg
Tässä on perinteistä kattotiiltä 15 prosenttia kevyempi versio - katso tarjous!
Uutta kattoa mietittäessä varsinkin vanhempiin taloihin pelätään tiilikaton painoa. Se on kuitenkin turhaa. Tiilikaton voi asentaa minkä tahansa katemateriaalin tilalle. BMI on nyt myös kehittänyt entistä kevyemmän kattotiilen, jonka ulkonäkö hivelee silmiä. Ensi silmäyksellä Ormax Aerlox näyttää tavalliselta kattotiileltä, mutta todellisuudessa se on vuosien tutkimusten ja testien tulos. Uusi betoniseos ja ainutlaatuinen profiili tekee Aerlox-kattotiilestä entistä vahvemman ja kevyemmän.Nyt saat Aerloxin ja muut BMI Ormaxin tiilikatot tarjoushintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!Pyydä tarjous
20234_81535.jpg
Mitä tulee huomioida katolla ennen aurinkopaneelien asennusta?
Aurinkopaneeleja asennetaan nyt kiinteistöjen katoille kiihtyvällä tahdilla. Ennen paneelihankintaan ryhtymistä on hyvä varmistaa muutama tärkeä asia. Muistilistan avulla voit varmistaa, että kattosi sopii paneeleille ja että jatkossa vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta.
20193_56830.jpg
Monet ilmanvaihdon ongelmat on "itse aiheutettuja"
Monen vanhemman omakotitalon ja miksei myös rivitalon ongelmana on toimimaton ilmanvaihto ja siitä seurauksena on puutteellinen kosteuden poisto ja huono sisäilman laatu.Jo yli sata vuotta sitten osattiin taloihin tehdä korvausilmaventtiilit. Tiedettiin, että asukkaat tarvitsevat asuntoihin raitista ilmaa pysyäkseen virkeänä ja nukkuakseen hyvät yöunet. Myös uunit ja takat tarvitsevat hyvin palaakseen korvausilmaa. Aikojen saatossa venttiilit poistettiin käytöstä esim. lämmityskulujen säästöihin vedoten.Monessa, vanhasta talosta otetussa, valokuvassa näkyy julkisivussa olevat alkuperäisten korvausilmaventtiilien ritilät, mutta sisällä niistä ei enää näy jälkeäkään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton