• Etusivu
  • Talo

Ennen keittiöremonttia – ota huomioonnämä 11 asiaa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.01.2023
201411_41798.jpg

Kun suunnittelet keittiöremonttia, selvitä mitä kaikkea remonttiin kuuluu

Kun suunnittelet keittiöremonttia, selvitä mitä kaikkea remonttiin kuuluu. Jotta kokonaisuus olisi onnistunut, ei välttämättä riitä pelkkien kalusteiden uusiminen, vaan koko tilan remontointi on tarpeellista. Aina kannattaa kysyä nauvoja ammattisuunnittelijalta, jolta saat mahdollisimman toimivan ja omiin tarpeisiisi suunnitellun keittiön.

Ota huomioon nämä asiat hyvissä ajoin ennen keittiön remonttia:

1. Tarvitaanko lupa?

Pääsääntöisesti jos tilan käyttötarkoitusta muutetaan tai kantaviin seinärakenteisiin kosketaan, tarvitaan aina lupa. Ennen remontin alkua kannattaakin olla yhteydessä oman kunnan rakennusvalvontaan.

2. Onko lattia tarpeellista uusia?

Onko vanha lattia esimerkiksi vino tai jääkö vanhojen kaappien alta paljastuva lattia esille? Onko lattiamateriaali sopiva keittiölle? Lattia kannattaa uusia, kun huone on joka tapauksessa tyhjä. Lattian uusiminen myöhemmin on työläs urakka.

3. Sijoitetaanko uusia kaappeja eri paikoille kuin vanhoja?

Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa. Helpointa voi olla purkaa vanhat levyt ja levyttää seinäpinnat uudelleen, jolloin kalustetuet saa helposti asennettua ja sähkövedot vietyä seinien sisään. Uusi seinä on helppo myös käsitellä.

4. Uudet sähköasennukset

Usein vanhoissa keittiöissä on vain muutama pistorasia ja sähköjohdot ovat vanhoja. Remontin yhteydessä uusi keittiön sähköt ja lisää pistorasioita, sillä niitä ei ole koskaan liikaa. Älä unohda valaistusta. Keittiössä tarvitaan hyvät työvalot, yleisvalo sekä himmeämpi tunnelmavalo.

5. Putkivetoja uusiksi?

Onko keittiön vesipisteellä tarve siirtyä tai onko taloon tulossa jossain vaiheessa putkiremontti? Uusi keittiön osuus jo keittiöremontin yhteydessä tai teetä putki- ja keittiöremontti "yksillä pölyillä".

6. Onko ilmanvaihto kunnossa?

Johdetaanko ruoanvalmistuksen käryt liesikuvun tai -tuulettimen kautta hormiin vai aktiivihiilisuodattimen läpi takaisin huoneilmaan? Onko tarvetta putkivedoille? Jos asut taloyhtiössä, selvitä yhtiön säännöt.

7. Asutko taloyhtiössä?

Remontista on ilmoitettava isännöitsijälle/hallitukselle ja esitettävä suunnitelmat asunto-osakeyhtiölain mukaan.

8. Käytä ammattilaisia hyväksi

Tarvitset remontissa sähkömiehen, putkimiehen sekä rakennusalan ammattilaisen. Kalusteasennuksen saa usein kalustetoimittajalta, jolta kannattaa pyytää tarjous koko remontista. Jos suunnittelu tuntuu vaikealta, kannattaa siihen hommaan palkata suunnittelun ammattilainen.

9. Muista laatia selkeät urakkasopimukset urakoitsijoiden kanssa

Selvitä myös mitä keittiötoimitus pitää sisällään.

10. Mitä tehdä vanhoilla, hyväkuntoisilla kalusteilla?

Kalusteet toimivat niin autotallissa kuin kesämökilläkin. Voit laittaa myynti-ilmoituksen esimerkiksi tori.fi-sivustolle.

11. Uusitaanko kodinkoneet?

Uudet energiatehokkaat kodinkoneet on aina kannattava sijoitus. Jos et aio uusia kodinkoneita, tarkista vanhojen kodinkoneiden mitoitus. Huomaa myös, että esimerkiksi jääpalakoneella varustettu pakastin voi vaatia vesiliitännän.

Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa.
Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20173_48469.jpg
Ota kesämökki ympärivuotiseen käyttöön
Kesämökin aktiivisen käyttökauden pidentäminen alkukeväästä pitkälle syksyyn ja jopa talvikeleille asti onnistuu helposti lämmöneristämällä rakenteet tehokkailla polyuretaanieristeillä. Asennustyö hoituu nopeasti ilman erikoistyökaluja ja aiempaa kokemusta. Valmistunut rakenne pitää mökin lämpimänä viileillä keleillä eikä takan lämpö mene hukkaan.
200810_13653.jpg
Luonnonkiveä kylpyhuoneeseen
Aidot asiat ja elävät materiaalivalinnat voivat tehdä kylpyhuoneissa ja pesutiloissa ihmeitä. Luksusta kylpytiloihin tuovat marmori- ja graniittipinnat sekä tehosteraidat. Marmoreiden ja marmorimosaiikkien kauniit pintakuviot eri värisävyineen luovat yksilöllisen ilmeen lattioille, seinille ja kivitasoille.Kotimainen vuolukivi ei kopise eikä ole märkänäkään liukas, joten sekin sopii mainiosti kosteiden tilojen laatoituksiin. Lattialämmitteisissä tiloissa vuolukivi on myös ylivoimainen materiaali lämmönvarauskykynsä ansiosta.Lisätietoa luonnonkivituotteista...
20235_81762.jpg
Mekaanisen lukituksen varmuus yhdistettynä älykkään lukituksen hyötyihin
Patentoitu mekaaninen lukitusjärjestelmä on kaikille tuttu ja turvallinen lukitusmuoto. Siihen on tänä päivänä yhdistettävissä myös älykkään lukituksen kaikki mahdollisuudet. Yhdistämällä mobiilikäyttöisen Yale Linus -älylukon mekaaniseen lukitusjärjestelmään nautit molempien maailmojen parhaista puolista.
20231_80603.jpg
Puuttuuko rakennusprojektistasi tekijät? Mietityttääkö hinta? Tutustu Remppatoriin
Remontti tai muita rakennustöitä edessä, mutta tekijät puuttuu – mitä tehdä? Entä mitä remontin hintahaarukka mahtaa olla? Onneksi avuksesi löytyy ilmainen ja luotettava Remppatori, jonne on mahdollista jättää tarjouspyyntö remonttitarpeistasi. Ammattilaiset vastaavat näin tarjouspyyntöösi ja saat valittua sopivan ehdokkaan ja tarjouksen remonttiisi – näin säästät valtavasti aikaa, vaivaa sekä rahaa. Mutta mikä on tarkemmin Remppatori ja miten se toimii?
200810_13459.jpg
Kastelli Plazia tarjoaa modernin pohjaratkaisun
Viime vuosina muuttunut keittiökulttuurimme on antanut vaikutteita Kastellin uuden Plazia-malliston suunnitteluun. Tuloksena syntyi uudenlainen pohjaratkaisu, joka mahdollistaa nykyaikaisen elämäntavan – ruoanlaitto on nyt sosiaalinen tapahtuma ja erillinen saunaosasto voi toimia kesämökkinä. Arkkitehdin mukaan mallisto ilmentää muutosta, joka ajattelutavassamme asumisesta on tapahtunut.
20221_76548.jpg
Kennoharkkojen rakennemallit päivitetty
Massiivitiilisten Poroton-kennoharkkojen tuote- ja rakennemallit löytyvät nyt suunnittelijoiden suosimasta ProdLib-tuotekirjastosta. Rakennemallit on laadittu huomioiden Suomen rakentamismääräykset ja olosuhteet. Kaikki esitetyt ulkoseinäratkaisut täyttävät 0,17 W/m2K lämmöneristävyysvaatimuksen. Rakennekuvat ovat myös selailtavissa ja ladattavissa pdf-koosteena Wienerbergerin verkkosivuilta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton